Najbolji smartphone za igranje? Asus predstavio ROG Phone na Computex 2018 sajmu

Najbolji smartphone za igranje? Asus predstavio ROG Phone na Computex 2018 sajmu

Asus je dan uoči početka najvećeg azijskog tech sajma Computexa, u Taipeiu predstavio Rog Phone, novi pametni telefon na Android OS-u fokusiran na igranje.

Kao Asusov odgovor na Razer Phone, ROG mobitel također dolazi s ekranom sa 90 Hz, što znači da se može osvježiti 90 puta u sekundi sve u svrhu boljih performansi u igrama.Ono što bi trebalo pokretati igre na ovom zanimljivo dizajniranom pametnom telefonu je trenutačno najjači čipset Qualcommov Snapdragon 845 na overclockiranih 2,96 GHz radnog takta. I ostatak specifikacija je apsolutno najjači. Grafički procesor je Adreno 630, tu je čak 8 GB radne memorije i 128 ili 512 GB prostora. Dolazi s baterijom od 4000 mAh i ima 6 inčni OLED ekran s HDR podrškom i rezolucijom od 2160x1080 piksela u 18:9 omjeru stranica.

ROG telefon glavna
Slično kao kod HTC stiskanjem ruba kućišta, aktivira se X mod koji gasi pozadinske procese kako bi se za gaming posvetili svi resursi. Također se automatski aktivira AeroActive Cooler, dodatak za mobitel koji bi ga trebao dodatno hladiti. Upravo su dodaci glavna priča ovog telefona. Za početak je tu klasični gamepad setup koji telefon pretvara u poznatu gamepad priču s analognim tipkama, dva seta fizičkih shoulder tipki i setom tipaka na svakoj strani mobitela. Kontroler radi u kombinaciji s WiGig dokom i bežično može streamati igru na televizor preko ugrađenog 802.11ad Wi-Fi-a.

ROG telefon dodatak1
TwinViev Dock je dodatak koji telefon pretvara u model s dva ekrana. Dodatak dolazi s baterijom od 6000 mAh, s još jednim 6 inčnim ekranom, dodatnim tipkama, povratnim feedbackom i dodatno hlađenje. Ideja je da se na jednom ekranu igraju igre, dok na drugom možete simultano chatati. Možda ipak korisniji, čini se dock koji pretvara ROG telefon u računalo spojeno na monitor. Dock, uz to što puni telefon, ima niz sučelja za spajanje, a mogu se spojiti klasični miš i tipkovnica.

ROG telefon dock
Treba spomenuti i ostale specifikacije, poput čitača otiska prsta, dvostruke stražnje kamere od 12 i širokokutne od 8 megapiksela. Prednja kamera ima također 8 megapiskela, a tu su i prednji stereo zvučnici.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Najbolji smartphone za igranje? Asus predstavio ROG Phone na Computex 2018 sajmu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.