Prvi pogled: Honor 10 u Vidilabu - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Prvi pogled: Honor 10 u Vidilabu

Prvi pogled: Honor 10 u Vidilabu

U  Vidilab je stigao Honor 10, novi flagship Huaweijevog podbranda Honora.

 

Dizajniran kao budget verzija Huawei P20 modela, dolazi s istim čipsetom. Pokreće ga tvrtkin vlastiti Hisilicon Kirin 970 Čipset sa osmojezgrenim procesorom u koji je Huawei još implementirao i neke AI mogućnosti te se isti model nalazi i u P20 modelu. Za kratak opis i hands-on pregled prije samog testiranje svakako pogledajte naš VIDILab video:

 

Uređaj dolazi za naše tržište s 4 Gb radne memorije i performanse su na prvu izvrsne. Pratite naše portale dok detaljnije ne istestiramo telefon, ali prvi dojam je da se definitivno radi o high-end modelu koji nema problema ni u rješavanju kompliciranih zadataka i aplikacija. Danas su većini kupaca vrlo bitne kamere, a Honor na papiru nema milosti u specifikacijama, počevši od čak 24 megapiskelne prednje, preko dvostruke stražnje. U simbiozi rade 16 megapiskelni senzor u boji i 24 megapikselni monokromatski senzor, sve za napredne bokeh i funkcije veće količine detalja. Očit je i natpis AI camera, što smo već vidjeli na Huawei flagshipu, a radi se zapravo o prepoznavanju scena, pa će vam slikate li nečiji portret kamera automatski napraviti bokeh efekt i sl. ovisno o sceni koju slikate.

Honor 10 6

 

Ergonomija telefona je odlična, a koristi se sada već tandardno velik 5,84'' IPS ekran rezolucije FullHD+ , to jest 2280x1080 piksela. Zahvaljujući sve tanjim rubovima, nije prevelik i može se ugodno koristiti s jednom rukom. Iako nije najjači uređaj kineske kompanije (ako gledamo i Huawei) izrada je kao iz najviše klase sa staklom na stražnjoj strani, metalnim obrubom i gorilla zaštitom s prednje strane. Ono što daje naslutiti kome je namijenjen ovaj uređaj krije se djelomično u dizajnu. Stražnja strana ima kričave boje koje se presijavaju u gradijentima i naš testni model je stigao u Phantom Blue boji koja izgleda veoma zanimljivo. Telefon ima brzo punjenje, nije vodootporan, a čitač otiska prsta i dalje se nalazi s prednje strane što znači da ga ne morate tražiti svako malo, kao kada je iza.

Honor 10 10

 

Honor 10 dolazi s najnovijim Androidom Oreo i Emui 8.1 nadogradnji. Prvi dojam je vrlo dobar, snimili smo i kratki video, a za detaljnije recenzije pratite portale Mobil.hr i Vidilab.com te naravno časopis Vidi.

U prodaju izlazi 10.6. te će mu cijena biti između 3.599 kuna i 3.999 kuna, ovisno o tome želite li model sa 64GB interne memorije, ili verziju sa 120 GB.

 

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Prvi pogled: Honor 10 u Vidilabu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.