Philips 55PUS7304

Philips 55PUS7304

Android TV i Ambilight

Zanimljivo dizajniran mainstream TV koji se prije svega ističe odličnim omjerom cijene i mogućnosti. Android TV je jako dobro i funkcionalno rješenje koje ovaj televizor vrlo primamljivom opcijom u srednjoj klasi.

Protekle godine Philips je posebno velike nade polagao u ovaj mainstream model 4k televizora. Toliko da su mu uz uobičajeno dosadnu brojčano-slovnu oznaku dodijeli i ime „The One“. Sada ovaj prošlogodišnji model mainstream televizora možemo pronaći po nadasve atraktivnim cijenama. Jeli ovo doista jedini TV u mainstream klasi koji se isplati kupiti?

 

Osebujan dizajn

Dizajn je svakako vrlo zanimljiv. Kućište srebrne boje odaje više premium izgled. Ovaj televizor svakako ne spada u posebno tanke, ali djeluje vrlo elegantno. Ono što je posebno zanimljivo je ergonomski dodatak, odnosno odgovarajući dizajn postolja, koji omogućuje zakretanja televizora u lijevu ili desnu stranu.

 

Philips 7300 5

Ovo se vrlo rijetko viđa, posebno kod ovako veliki televizora, stoga je za svaku pohvalu. Ovo vam u praksi omogućuje da jednostavno TV prilagodite svojoj poziciji unutar dnevnog boravka. Osim dobre ergonomije, ovaj Philipsov mainstream TV ima još štošta zanimljivo za ponuditi potencijalnim kupcima.

Svakako treba istaknuti Android TV u najnovijoj verziji, Amibilight tehnologiju i podršku za HDR10+, kao i Dolby Vision. Ovakav set mogućnosti djelovao je uistinu impresivno prošle godine, a i dana djeluje stvarno dobro kada pričamo o mainstream televizoru.

Philips ovdje koristi provjereni P5 Picture engine koji spada među naprednije procesore slike na tržištu. Nije ovdje posve jasno, ali pretpostavit ćemo kako se Philips ovdje oslanja na Direct LED IPS 4k matricu s frekvencijom osvježavanja od 60 Hz.

 

Philips 7300 4v2

Ukupno gledano, kvaliteta slike je prilično dobra uz vrlo dobru reprodukciju boja te stabilan prikaz uz vrlo mali gubitak sitnih detalja. Korištenje IPS matrice objašnjava ponešto neuvjerljiv prikaza crne boje i HDR performanse koje nisu na razini kvalitetnijih televizora.

Daleko od toga da HDR nije upotrebljiv. Međutim kontrast je jednostavno preslab, tako da ukupno uređaj nije u stanju postići dinamiku slike koja je potrebna za jasno izražene HDR detalje.

 

Philips 7300 1

Kut gledanja je vrlo dobar, pa možemo reći kako je ovaj televizor pogodan za veće prostorije. Što se tiče pozadinskog osvjetljenja i njegove ujednačenosti, primijetili smo određene probleme po rubovima i kutovima, ali te stvari su jako ovisne od primjerka do primjerka.

 

Android TV i dobar zvuk

Korištenje Android TV-a s ovim televizorom pokazalo se kao prilično ugodno iskustvo. Ukoliko uzmemo u obzir Play Store dostupan je doista velik broj aplikacija, a neke od najvažnijih su već predinstalirane.

 

Philips 7300 3

Moramo reći kako sami izbornici za podešavanje slike nisu osobiti jednostavni za navigaciju, ali kada jednom podesite sliku nemate potrebe za puno intervencija. Preporučujemo koristiti ISF predloške kao dobar početak za odgovarajuće podešenje ukupne slike.

Svakako vizualno Philipsova tehnologija Ambilight čini ovaj televizor posebno atraktivnim, te će mnoge navesti da se odluče upravo za ovaj model. Spomenimo kako su i ugrađeni zvučnici poprilično dobri, pa za prvu ruku i ne morate pribavljati nekakav soundbar.

 

Philips 7300 2

Android TV omogućuje upravljanje glasom kao i podršku za Google Assistant i Amazonovu Alexu. Teško je dati konačan sud o ovom televizoru bez da prije svega uzme u obzir njegova sadašnja cijena. U tom slučaju naime izgleda vrlo primamljivo s obzirom da veliki broj naprednih opcija i odličnu opremljenost.

Ključne bolje svakako leže u odabiru IPS matrice što je rezultiralo slabijim prikazom crne boje i lošijim kontrastom. Međutim bez obzira na to ovo je vrlo dobar mainstream TV, koji se po sadašnjim cijenama svakako isplati kupiti.

 

Philips 7300 6

Pročitajte kompletan usporedni test OLED vs LED televizora

Tehnološki sudar svjetova: 55-inčni OLED vs. LED

OLED televizori su posljednje vrijeme postali cjenovno sve pristupačniji i na domaćem tržištu mogu se naći na iznimno povoljnim akcijama. U isto vrijeme dok razmišljamo o OLED-u kao best buy televizoru, pitamo se isplati li se uopće više kupiti LED televizor? I kod njih je puno noviteta i atraktivnih tehnologija. Testirali smo stoga 8 LED, QLED i OLED televizora kako bismo dobili odgovor na pitanje što se najviše isplati kupiti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips 55PUS7304

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips 55PUS7304 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.