Panasonic TX-58HX830E

Panasonic TX-58HX830E

Tanak LED!

Super atraktivno dizajniran LED televizor koji uz to odlikuje i vrlo dobra kvaliteta slike. Dojam pomalo kvari zastarjelo softversko sučelje koje malo kaska za konkurencijom iako ima sve najbitnije aplikacije poput Netflixa, Youtubea i drugih

Prije svega ovdje moramo istaknuti kako je riječ o nadasve impresivno dizajniranom televizoru. Iznimno je tanak, tako da smo ga skoro zamijenili za OLED. No, ipak riječ je o LED televizoru.

Inače, sam panel pomalo viri i odvojen je od ostatka kućišta što djeluje vrlo zanimljivo. Spomenut ćemo i oblije metalno postolje srebrne boja. U svakom slučaju Panasonic je dizajnirao jedan od vizualno najatraktivnijih LED televizora koje smo imali priliku vidjeti.

Panasonic TX 58HX830E 4

 

Super dizajn!

Ovaj model spada u lineup za 2020. godinu, dakle nov. Panasonic ga pozicionira negdje u sredini svoje ponude televizora, uz mora se priznati vrlo dobre mogućnosti. Primjerice tehnološki podržani su i HDR10+, kao i Dolby Vision. Super.

Ono što nije super je daljinski upravljač i softversko sučelje. Čujemo da bi se uskoro trebali pojaviti Panasonicovi televizori s Android TV-om. Nadajmo se što prije. Naime, softversko sučelje My Home Screen ostavština je propalog projekta Firefox OS-a i djeluje prilično neugledno i siromašno u usporedbi s LG-jevim ili Samsungovim sučeljima. A Panasonicov televizor zaslužuje bolje.

 

Panasonic TX 58HX830E 1

Zaboravili smo spomenuti kako je ovo model koji malo kvari prosjek našem društvu testiranih 55-inčnih televizora. Naime, Panasonic u ovoj svojoj seriji nema ovakav model već 58-inčni kako ekvivalent. Tako da smo dobili tri inča vaše. U svakom slučaju ovaj TV nudi nešto veću gledljivu površinu u odnosu na 55-inčne modele na koje smo se već nekako navikli.

Premda je navigacija samim izbornicima nešto teža nego što smo navikli, broj opcija za podešavanje slike je prilično respektabilan. Ima tu za svakog ponešto: Dynamic, Normal, True Cinema, Sport, Game- neku su od predložaka za podešavanja slike. Normal i True Cinema po nama imaju najviše smisla. Ostalo izgleda ponekad smiješno.

Panasonic TX 58HX830E 3

 

Tri inča više!

Što se tiče same matrice vrlo je vjerojatno da Panasonic ovdje koristi VA matricu novije generacije. Kontrast je prilično dobar i to se vidi na prvi pogled. No, dojma smo da je maksimalna razina svjetline preslaba za uvjerljiv prikaz HDR sadržaja. Ugodno nas je međutim iznenadio vidljivi kut koji je sasvim dobar za ovaj tip matrice.

Ovdje se prema Panasonicovim navodima koristi tehnologija lokalnog zatamnjenja, ali jasno nije riječ o Full Array lokalnom zatamnjenju, već o daleko manjem broja zona pozadinskog osvjetljenja. HCX procesor nekakav je standard za novije Panasonicove televizore i sasvim dobro odrađuje svoj posao. Ugrađeni zvučnici su također iznenađujuće dobri, uz podršku za Dolby Atmos.

 

Panasonic TX 58HX830E 2

Razočarao nas je broj HDMI priključaka. Samo tri priključka su, po nama, premalo. Osim toga, nema ni traga ni glasa podršci za HDMI 2.1. Ovo ne čudi previše jer Panasonic nije ovo omogućio niti kod svojih najskupljih OLED televizora. Od naprednijih funkcija podržani su ALLM i ARC.

Dakle što mislimo o ovom novom Panasonicovom TV-u? Pa, super je dizajniran. Svakako nismo mislili kako će vidjeti LED koji se dizajnom može mjeriti s OLED-om. I kvaliteta slike je sasvim pristojna, čak u nekim situacijama i iznadprosječna. Međutim, dojam kvare ne pretjerano funkcionalno softversko sučelje i zastarjeli daljinski upravljač.

 

Panasonic TX 58HX830E 5

Nadamo se kako će Panasonic što prije riješiti ove nedostatke, koji dosta bodu oči. Posebno što tradicionalno Panasonic zna kako napraviti dobar televizor, no u današnje vrijeme jednostavnost korištenja i smart TV platforma u velikoj mjeri utječu na korisničko iskustvo prilikom korištenja uređaja.

 

Panasonic TX 58HX830E 0

Pročitajte kompletan usporedni test OLED vs LED televizora

Tehnološki sudar svjetova: 55-inčni OLED vs. LED

OLED televizori su posljednje vrijeme postali cjenovno sve pristupačniji i na domaćem tržištu mogu se naći na iznimno povoljnim akcijama. U isto vrijeme dok razmišljamo o OLED-u kao best buy televizoru, pitamo se isplati li se uopće više kupiti LED televizor? I kod njih je puno noviteta i atraktivnih tehnologija. Testirali smo stoga 8 LED, QLED i OLED televizora kako bismo dobili odgovor na pitanje što se najviše isplati kupiti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Panasonic TX-58HX830E

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Panasonic TX-58HX830E - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.