Panasonic TX-55GZ950E

Panasonic TX-55GZ950E

Na pragu Hollywooda!

Super slika i jako dobar zvuka ključne su odlike cjenovno najpristupačnijeg Panasonicovog OLED televizora na domaćem tržištu. Nažalost, konkurentski OLED modeli su još jeftiniji, a pritom nude i daleko bolju softverski smart TV platformu.

Panasonicovi OLED televizori općenito spadaju među ponajbolje televizore na tržištu s obzirom na samu kvalitetu slike. Dobar pokazatelj je i testirani model GZ950E. Riječ je o cjenovno najpovoljnijem Panasonicovom OLED televizoru koji je opremljen procesorom slike HCX Pro.

Dizajnom jasno nalikuje na svaki drugi OLED. Napomenimo kako je ovdje riječ o prošlogodišnjem modelu koji ipak cjenovno nije toliko konkurentan, obzirom na to što recimo trenutno nude LG i Philips.

 

Zastarjelo softversko sučelje

Nažalost, Panasonic po pitanju softverske smart platforme, te jednostavnosti korištenja samog televizora i dalje pomalo kaska za konkurencijom. Priloženi daljinski upravljač izgleda gotovo podjednako već godinama. Možda je to i dobro ukoliko ste već koristili Panasonicov televizor.

 

Panasonic gz950 11

 

Brzo ćete se snaći. Međutim voljeli bismo 2020. godine vidjeti nešto drugačije dizajniran i napredniji daljinski upravljač. Nakon što smo prvi puta uključili ovaj Panasonicov OLED televizor i proveli inicijalna podešavanja dočekao nas je minimalistički dizajnirano softversko sučelje. Panasonic ga zove my Home Screen 4.0.

Iskreno govoreći softverska platforma, odnosno samo smart TV sučelje, nije na razini kakvu očekujemo krajem 2020.godine. Daleko je to od jednostavnosti korištenja Samsungovog Tizena ili LG-jevog webOS-a. Ova su sučelja i daleko vizualno dotjeranija, što nas i ne čudi.

 

Panasonic gz950 5

 

Dok su Samsung i LG godinama ulagali mnogo u razvoj svojih sučelja, Panasonic je dosta lutao (ovo je sučelje zapravo nastavaka Firefox OS-a). Jednostavno rečeno, ovakvo sučelje djeluje dosta zastarjelo, a i broj dostupnih aplikacija je daleko manji nego što je to slučaj kod konkurencije.

Dakle, ovaj televizor nemojte kupiti zbog softverskog sučelja , ali biste mogli zbog vrhunske kvalitete slike. OLED, očekivano, dakako briljira po pitanju kontrasta i dinamičkog raspona. No, ključna komponenta je svakako Panasonicov najnapredniji procesor slike HCX Pro. Panasonic se dosta hvali suradnjom s Hollywoodskim filmašima kako bi slika bila što vjernija onome što su zamislili filmski stvaratelji.

 

Panasonic gz950 2

 

U svakom slučaju, ukoliko se malo poigrate s dostupnim opcijama za kvalitetu slike moguće je dobiti jako dobre rezultate uz vrlo prirodan i vjeran prikaz boja. Upscaling sadržaja na native rezoluciju moramo radi više nego dobro, pa se ne gubi previše detalja i oštrine.

 

Super slika i jako dobar zvuk!

HDR sadržaj izgled odlično. Panasonic se kod dostupnih predložaka slike trudio da slike bude što vjernija i prirodnija, što pozdravljamo, premda će nekima na prvi pogled izgledati daleko manje atraktivno nego kod nekih konkurentnih modela. Zgodna opcija je i posebna kalibracija za Netflix, koja bi trebala omogućiti najbolju moguću kvalitetu slike kod gledanja streaming sadržaja.

 

Panasonic gz950 3

 

GZ950E je i odličan gaming televizor s malim ulaznim kašnjenjem i odličnim odzivom. Također ima podršku za Auto Low Latency Mode (jedna od mogućnosti koje donosi HDMI 2.1) koja, istina, radi isključivo s nekim modelima igraćih konzola. Pune podrške za HDMI 2.1 ovdje, međutim, nema.

Osim odlične kvalitete slike ovaj Panasonic OLED TV nudi i iznenađujuće dobru kvalitetu zvuka. Ugrađeni zvučnici su iznadprosječni po svim parametrima i prilično ugodni uhu.

 

Panasonic gz950 4

Ukoliko su vam kvaliteta slike i zvuka na prvom mjestu ovaj Panasonicov OLED televizor bit će odličan odabir. Međutim ako su vam poprilično važne smart TV opcije, dorađenost sučelja i dodatne mogućnosti, Philipsovi i LG-jevi OLED modeli po tom pitanju ipak nude daleko više.

Pritom su, nažalost, ovi konkurentski modeli i cjenovno povoljniji na domaćem tržištu što nikako ne ide u prilog ovom Panasonicovom inače odličnom televizoru.

 

Panasonic gz950

Pročitajte kompletan usporedni test OLED vs LED televizora

Tehnološki sudar svjetova: 55-inčni OLED vs. LED

OLED televizori su posljednje vrijeme postali cjenovno sve pristupačniji i na domaćem tržištu mogu se naći na iznimno povoljnim akcijama. U isto vrijeme dok razmišljamo o OLED-u kao best buy televizoru, pitamo se isplati li se uopće više kupiti LED televizor? I kod njih je puno noviteta i atraktivnih tehnologija. Testirali smo stoga 8 LED, QLED i OLED televizora kako bismo dobili odgovor na pitanje što se najviše isplati kupiti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Panasonic TX-55GZ950E

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Panasonic TX-55GZ950E - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.