Philips 55OLED804 - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Philips 55OLED804

Philips 55OLED804

OLED i Ambilight za potpuni doživljaj

Zahvaljujući kombinaciji OLED-a i Philipsove tehnologije Ambilight ovaj televizor omogućuje doista nezaboravan vizualni doživljaj. Pritom je opremljen najnovijom verzijom Android TV-a koja predstavlja svakako respektabilnu smart TV platformu.

Dovoljno je reći OLED i Ambilight! Treba li vam još nešto za potpuno vizualno doživljaj u dnevnoj sobi? Philipsov model OLED televizora pod oznakom 804 nudi ove dvije tehnološki posebno važne značajke, a pritom ga danas možete kupiti po nadasve povoljnoj akcijskoj cijeni.

Philipsov OLED 804 je iznimno tanak i elegantan televizor, a kao postolje mu služe dvije metalne nogice koje osiguravaju vrlo dobru stabilnost. Bacite li pogled na ovaj televizor s bočnih ili sa stražnje strane ugledat ćete veći broj LED dioda koje osiguravaju sve one svjetlosne efekte koje nam moderna trostrana tehnologija Ambilight danas može omogućiti. S ovim televizorom dobit ćete daljinski upravljač u klasičnoj izvedbi, ali s dodatnom tipkovnicom sa stražnje strane.

 

Vizualno spektakularan

U ovom slučaju riječ je poprilično popularnom prošlogodišnjem modelu Philipsovog televizora. Za osobito impresivnu kvalitetu slike osim OLED tehnologije zaslužan je i procesor slike P5 Perfect Picture Engione Pro. Tehnološki, odnosno kada je u pitanju kvaliteta slike, ovaj model podržava oba najmodernija HDR standarda HDR10+ i Dolby Vision, što ga čini poprilično raznovrsnim i spremnim prikazati vrhunsku sliku neovisno o traženom formatu.

 

Philips 804 42

Zahvaljujući OLED tehnologiji ovaj Philipsov televizor nudi vrhunsku kvalitetu slike bilo da je riječ o HDR ili SDR prikazanom sadržaju. Posebno kod HDR-a beskonačan kontrast OLED ekrana pridonosi dinamici prikaza, premda OLED nazivno ne može dosegnuti maksimalnu razinu svjetline primjerice QLED televizora.

Prilikom reprodukcije HDR sadržaja preporučujemo ipak da se klonite predloška Vivid u izborniku za prikaz, obzirom da po našem mišljenju uzrokuje posebno „nabrijanu“ sliku koja nije ugodna za duže gledanje i donosi gubitak sitnih detalja u prikazu.

 

Philips 804 1

Kao šlag na tortu dolazi dakako Ambilight. Kombinacija OLED televizora i Ambilight prostornog osvjetljenja doista omogućuje jedinstven doživljaj kakvog je zapravo vrlo teško vjerno opisati.

Amibilight doista djeluje impresivno ukoliko imate odgovarajuću veliku zidnu površinu iza televizora. Pritom je jako važno da ne postavite previsoku razini Ambilight osvjetljenja, te ga podesite tako da ne prati previše agresivno sadržaj na ekranu.

 

Philips 804 2

Jasno koliko će vas Ambilight u konačni navesti da odaberete baš ovaj TV stvar je osobnog ukusa, međutim ukupno gledano obzirom na cijenu možemo ga ovdje prozvati zgodnom dodanom vrijednošću.

 

Android TV

Što se tiče softverskog sučelja odnosno smart TV platforme ovdje se Philips oslanja na najnoviju verziju Android TV-a. Android TV u svojoj najnovijoj inačici pod brojem 9 doista donosu hrpu opciju i posebno je zgodan za korištenje nakon što ga povežete s vašim Google računom, a podržani Google Assistant omogućava upravljanje putem glasovnih naredbi.

 

Philips 804 3

Podržani su također svi najvažniji streaming video servisi što uključuje Amazon Video, Netflix, Rakuten, BBC iPlayer, Google Play Movies i YouTube. Tu je i ugrađeni Chromecast. Android TV djeluje daleko manje vizualno dotjerano, pa i po pitanju jednostavnosti korištenja, nego što je to primjerice slučaj s LG-jevim ili Samsungovim softverskim sučeljima, ali bogatstvom opcija i aplikacija ih nadmašuje.

Vizualno je svakako ovaj televizor posebno spektakularan s obzirom na kombinaciju OLED-a i Ambilighta. No kakvi su mu zvučnici? Ugrađeni zvučnici su prilično solidni. Barem za integrirane TV zvučnike. Za bolji zvuk preporučljiv je barem neki soundbar.

 

Philips 804 5

Konačno ovaj televizor ne dolazi s podrškom za HDMI 2.1. U ovom trenutku to je zapravo manje važno, ali gledajući u budućnost ova bi opcija svakako mogla biti od koristi za nekoliko godina.

Ukupno je svojim performansama i s dodatnim mogućnostima poput Ambilight tehnologije uz nisku cijenu ovaj model na testu dobio Grand Prix nagradu koju je podijelio s LG konkurentom te Best Buy za koju je zaslužna niska cijena.

 

Philips 804 6

Pročitajte kompletan usporedni test OLED vs LED televizora

Tehnološki sudar svjetova: 55-inčni OLED vs. LED

OLED televizori su posljednje vrijeme postali cjenovno sve pristupačniji i na domaćem tržištu mogu se naći na iznimno povoljnim akcijama. U isto vrijeme dok razmišljamo o OLED-u kao best buy televizoru, pitamo se isplati li se uopće više kupiti LED televizor? I kod njih je puno noviteta i atraktivnih tehnologija. Testirali smo stoga 8 LED, QLED i OLED televizora kako bismo dobili odgovor na pitanje što se najviše isplati kupiti.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips 55OLED804

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips 55OLED804 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.