Philips OLED 804

Philips OLED 804

Savršena kombinacija

Vrhunski televizor koji se odlikuje jedinstvenom kombinacijom nenadmašne kvalitete slike OLED-a i atraktivne tehnologije prostornog osvjetljenja Ambilight, a može se pohvaliti i naprednim tehnološkim značajkama što uključuje podršku za HDR10+ i Dolby Vision.

S obirom na to da svi dostupni OLED televizori neovisno o proizvođaču i veličini dijagonale nude gotovo identičnu kvalitetu slike, proizvođači su prisiljeni na drugi način istaknuti svoje modele.

Philips je tu u nemaloj prednosti. On jedini nudi kombinaciju vrhunske kvalitete slike OLED televizora i svoje jedinstvene tehnologije Ambilight. OLED i Ambilight doista djeluju kao savršena kombinacija za sve koji žele najbolji mogući TV doživljaj u dnevnoj sobi. Pritom su Philipsovi OLED televizori oduvijek bili cjenovno među najpristupačnijim modelima OLED televizora.

 

OLED, Ambilight i.... Android TV!

Ovogodišnje osvježenje Philipsove ponude OLED televizora uključuje i nasljednika popularnog modela 803. Phlipsov OLED 804 iznimno je tanak i elegantan televizor, a kao postolje mu služe dvije metalne nožice koje osiguravaju vrlo dobru stabilnost. Bacite li pogled na ovaj televizor bočno ili sa stražnje strane ugledat ćete veći broj LED dioda koje osiguravaju mnoštvo svjetlosnih efekata koje nam moderna trostrana Ambilight tehnologija danas omogućuje.

S ovogodišnjim modelom stiže samo jedan daljinski upravljač u klasičnoj izvedbi, ali s dodatnom tipkovnicom sa stražnje strane. Philips je izgleda odustao od dodatnog, modernijeg daljinskog upravljača koji je dolazio s prošlogodišnjim modelom 803.

Kada već spominjemo razlike između ovogodišnjeg i prošlogodišnjeg Philipsovog OLED televizora serije 800, postavlja se pitanje kakva unaprijeđenja donosi novi model? Ponajprije je riječ o novijem procesoru slike P5 Perfect Picture Engione Pro, no što je još važnije sada je tu novija i naprednija verzija Android TV-a 9 (Pie).

Tehnološki, odnosno kada je u pitanju kvaliteta slike, nema nekih velikih novosti, osim što novi model podržava oba najmodernija HDR standarda, HDR10+ i Dolby Vision, što ga čini jedinstvenim na tržištu.

Nadograđeni Android TV svakako je jedna od ključnih prednosti novog modela. Philips, poput Sonyja, kod svojih pametnih televizora koristi Android TV što samo po sebi ima dobre i loše strane. Android TV u svojoj najnovijoj verziji doista donosi hrpu opcija i posebno je zgodan za korištenje nakon što ga povežete sa svojim Google računom, a podržani Google Assistant omogućava upravljanje putem glasovnih naredbi.

Podržani su također svi najvažniji streaming video servisi što uključuje Amazon Video, Netflix, Rakuten, BBC iPlayer, GooglePlay Movies i YouTube.

 

Philips OLED TV 804er 1

Međutim činjenica je kako Android TV, u usporedbi s drugim TV sučeljima kakve nalazimo kod LG-a i Samsunga, djeluje daleko manje dotjerano kako vizualno tako i po pitanju jednostavnosti korištenja. Recimo izbornik za podešavanje nepotrebno zauzima cijeli ekran, a osim nadogradnji softvera televizora morate zasebno nadograđivati i firmware daljinskog upravljača.

 

Vizualni spektakl

Općenito gledano nemamo nikakvih zamjerki kada govorimo o broju dostupnih opcija i brzini sučelja. Kao i kod ostalih proizvođača slika je na nazivnim postavkama dosta „ušminkana“ kako bi se pokazala moć naprednog procesora slike. Stoga preporučamo korištenje predloška „Movie“ ili nekog od ISF predložaka koji predstavljaju odličan temelj za kvaliteteno podešenu sliku.

Bez obzira na postavke i predloške nema dvojbe kako ovaj televizor nudi vrhunsku kvalitetu slike, bilo da je riječ o HDR ili SDR prikazanom sadržaju. Bekonačan kontrast OLED ekrana pridonosi dinamici prikaza posebno kod HDR-a, premda OLED nazivno ne može dosegnuti maksimalnu razinu svjetline LED televizora.

Prilikom reprodukcije HDR sadržaja ipak preporučujemo da se klonite predloška „Vivid“ u izbroniku za prikaz, s obzirom na to da po našem mišljenju uzrokuje posebno „nabrijanu“ sliku koja nije ugodna za duže gledanje te se gube sitni detalji u prikazu.

Kao šlag na tortu dolazi Ambilight. Kombinacija OLED televizora i Ambilight prostornog osvjetljenja doista omogućuje jedinstven doživljaj koji je zapravo vrlo teško vjerno opisati. Amibilight doista djeluje impresivno, ako imate odgovarajuću zidnu površinu iza televizora. Pritom je jako važno da ne postavite previsoku razinu Ambilight osvjetljenja te da ga podesite tako da ne prati previše agresivno sadržaj na ekranu.

Koliko će vas Ambilight u konačnici navesti da odaberete baš ovaj TV, stvar je dakako osobnog ukusa, no ukupno gledno, s obzirom na cijenu, možemo ga smatrati zgodnom dodanom vrijednošću.

 

Philips OLED TV 804er 8

U nešto manje impresivnu stranu ovog televizora spadaju ugrađeni zvučnici koji su dovoljno glasni, ali im reprodukcija niskih tonova nije jača strana. No ni većina konkurentskih modela tu ne nudi neka mnogo bolja rješenja, pa je za bolji zvuk preporučljivo koristiti vanjski zvučnički sustav.

Konačno ovaj televizor ne dolazi s podrškom za HDMI 2.1. U ovom trenutku to je manje važno, ali gledajući u budućnost, ova bi opcija svakako mogla biti od koristi.

Na tragu prošlogodišnjeg modela 803 njegov je nasljednik vrhunski televizor s dodatnim unapređenjima koji se odlikuje posebno atraktivnom i jedinstvenom kombinacijom kvalitete slike OLED-a i Ambilight prostornog osvjetljenja.

 

 

 

Više informacija

  • Model: 55OLED804/12
  • Smart TV: Da
  • Veličina ekrana: 3840 x 2160 piksela
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Mogućnosti: 5
  • Cijena: 12.999,00 kn
  • Proizvođač: Philips
  • Vrsta panela: OLED
  • Dijagonala/ rezolucija: 55"
  • Kut vidljivosti: 178°
  • Osvježavanje: Do 120 Hz
  • Procesorske jezgre: Philips P5 Pro Picture engine (quad core procesor)
  • HDR kompatibilan: podrška za HDR 10+, Dolby Vision i HLG Pro (Hybrid Log Gamma)
  • Ostali priključci: 4x HDMI 2.0 (ARC, CEC), 1x USB 3.0, 1x USB 2.0, 1x Ethernet, 1x CI+ 1.4, 1x digitalni audio izlaz, antenski priključak
  • Lokalizirane aplikacije / trgovina: Android 9 TV Pie, daljinski upravljač s tipkovnicom, Tuner: analogni, DVB T/T2/T2-HD/C/S/S2, WiFi (802.11ac), Bluetooth 4.2
  • Dimenzije: 1227,8 x 705,6 x 49,3 mm
  • Masa: 22,5 kg
  • Plus: dizajn, kvaliteta slike, savršena crna, nenadmašan kontrast, podrška za HDR10+ i Dolby Vision, impresivni trostrani Ambilight
  • Minus: izostanak podrške za HDMI 2.1, Android TV nije najjednostavnije sučelje za uporabu, potencijalni rizik od trajnog burn-ina slike
  • Ustupitelj i cijena: Philips www.philips.hr Cijena: 12.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips OLED 804

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips OLED 804 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.