Sony Cyber-shot RX100

Sony Cyber-shot RX100

Prva generacija sada već legendarnog RX100 dokazala je kako kompakti ne moraju biti inferiorni mnogo većim modelima. Iako nije bez mana, RX100 ubrzo je postao omiljenih fotoaparat mnogih, te nastavio svoje nasljeđe kroz čak šest generacija.

Pokretač revolucije

Prije šest godina Sony je na tržište lansirao RX100, kompaktni fotoaparat sa senzorom veličine 1“ i naprednom Zeiss optikom.

Kompakt: Prije dolaska RX100 na tržište kompakti su većinom bili u sjeni DSLR-a i mirrorlessa.

 

Untitled 1asdasdasda

Iako je prošlo dosta vremena od njegova izlaska, Sony RX100 još uvijek je popularan izbor korisnika koji traže jednostavan fotoaparat velikih mogućnosti. Kvalitetom RX100 je jednom riječju izvrstan. Metalno kućište djeluje izuzetno robusno, cijeli fotoaparat kao da je jedan solidni blok te će i potpuni laici shvatiti da je RX100 uređaj izuzetne kvalitete izrade.

Fokus prsten: Kvalitetan prsten za fokusiranje uvelike olakšava korišenje fotoaparata.

blizu

Kontrole su odlično raspoređene te vrlo intuitivne uz jedinu manu u obliku nešto krućeg fokusnog prstena koji pruža viši otpor no što bismo voljeli. RX100 ograničen je isključivo na zaslon za prikaz te stoga očekujemo mnogo od istog, te nismo ostali razočarani. Zaslon je vrlo svijetao, ima široke kuteve gledanja i visoku rezoluciju, ukratko – odličan je. Ono što nije odlično je nemogućnost njegove artikulacije, što će snimanje pod ekstremnijim kutevima učiniti težim ili čak nemogućim, te ćete kompoziciju ponekad morati raditi naslijepo jer je zaslon fiksan.

iza

Senzor veličine 1“ je praktički zaštitni znak RX100, te je među najboljim senzorima te veličine. Fotografije napravljene RX100 imaju nadprosječnu oštrinu te širok dinamički raspon. U automatskom načinu snimanja Sonyjeva tehnologija prepoznavanja scena pokazala se iznimno pouzdanom te je brzo mijenjala parametre ekspozicije uključujući i balans bijele boje koji je mnogo preciznije pogođen u usporedbi s Automatskim određivanjem balansa bijele boje u ručnom načinu snimanja. Usudili bi se reći kako je u automatskom načinu snimanja u noćnim uvjetima sam fotoaparat bolje odredio parametre ekspozicije nego mi sami, dok su u dnevnim uvjetima postavke bile gotovo identične. Sonyjev Intelligent Auto sustav zaista je odličan te će čak i onima koji nemaju ikakvog znanja o postavljanju paramaetara ekspozicije omogućiti da naprave odlične fotografije.

Loši svjetlosni uvjeti: Ovaj mali fotoaparat sposoban je napraviti odlične fotografije u lošim svjetlosnim uvjetima

6

Oštrina: Iako ima manji senzor, RX100 oštrinom ne zaostaje za mirrorless fotoaparatima.

 DSC8953

Makro: Kod makro fotografije RX100 može uhvatiti veliku količinu detalja.

 DSC8960

 

Sony RX100 s razlogom je izbor mnogih koji traže svoj prvi fotoaparat. Odličan sustav automatskog snimanja, vrhunska kvaliteta izrade te odličan zaslon čine RX100 odličnim izborom za mnoge korisnike. Isto tako manjak artikulacije zaslona, tražila i ulaza za mikrofon mnoge će odvratiti od kupnje RX100 koji će u potrazi za ovim featureima morati uzeti u obzir kasnije generacije RX100 ili pogledati ponudu konkurencije.

Više informacija

  • Model: Cyber-shot RX100
  • Ustupitelj i cijena: Sony, 2.339,00 kn
  • Veličina senzora: 1"
  • Rezolucija senzora (megapiksela): 20
  • Maksimalna brzina kontinuiranog snimanja (FPS): 10
  • Broj fokusnih točaka: 25
  • Žarišna duljina (kit objektiv) (mm): 28-100
  • Otvor blende: f/1,8-f/4,9
  • ISO raspon: 100-25600
  • Maksimalna rezolucija videa: 1920x1080
  • Maksimalan framerate videa: 60
  • Domet bljeskalice (m): 8,9
  • Autonomija (broj okidanja): 330
  • Masa (sa kit objektivom) (g): 240
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sony Cyber-shot RX100

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sony Cyber-shot RX100 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.