Panasonic Lumix DMC-GX80

Panasonic Lumix DMC-GX80

Lumix DMC-GX80 kao glavni adut ima napredni sustav kontrole sa dva kotačića koji omogućavaju brzu i intuitivnu prilagodbu parametara ekspozicije.

Mali profić

Veliki brat modela GX800 nudi napredne mogućnosti prilagođene zahtjevnijim fotografima. Uz te značajke dolaze i mnogo veće dimenzije kao i mnogo veća masa koja iznosi preko 400 grama. Prva napredna značajka je elektroničko tražilo koje je obavezan dodatak za one koji često snimaju u uvjetima jakog, izravnog svjetla koje otežava korištenje zaslona. Drugi iznimno koristan dodatak su horizontalni kotači za prilagodbu parametara ekspoziciji, i to njih sva.

Lako rukovanje: Izbočeni grip olakšava držanje ovog fotoaparata malih dimenzija.

panasonic 1

 

Ti kotači omogućavaju iznimno brzo, paralelno mijenjanje brzine zatvarača i veličine otvora blende. Odličan dodatak ovom fotoaparatu je i hotshoe koji omogućava spajanje raznih dodataka poput bljeskalica. Kvalitetom izrade model GX80 među najboljim je fotoaparatima na našem testu. Čim ga primite u ruku jasno vam je da se radi o kvalitetnom, robusnom fotoaparatu pri čijoj izradi proizvođač nije štedio. Lumix DMC-GX80 izrađen je od čvrste plastike koja je većim dijelom obložena mekanom gumom koja pomaže pri držanju fotoaparata.

Prekidač: Kao i kod modela EOS M50, položaj prekidača traži oprez pri rukovanju.

panasonic 2

 

Ovaj fotoaparat opremljen je odličnim zaslonom dijagonale veličine 3 inča čija je glavna mana ograničena artikulacija. Naime, zbog položaja elektroničkog tražila, artikulacija zaslona je ograničena na nagib od gotovo 90 stupnjeva prema gore i oko 45 stupnjeva prema dolje. Iako je ograničena, artikulacija omogućava snimanje pod nešto izraženijim kutevima kod kojih bi fiksni zaslon bio gotovo beskoristan. Pošto je zaslon osjetljiv na dodir, navigacija kroz izbornike kao i promjena fokusne točke iznimno su brzi.

 

panasonic 3

Jedna od karakteristika Panasonicovih mirrorless fotoaparata je micro 4/3 senzor rezolucije 16 mgepiksela koji se veličinom smješta između senzora veličine 1“ koji se nalazi u većini kompaktnih i APS-C senzora koji se nalazi u većini mirrorless i DSLR fotoaparata. Iako je manjih dimenzija, performansama ne zaostaje za konkurentskim PAS-c senzorima. Oštrina fotografija je na iznimno visokom nivou, čak i pri sitnim detaljima koje su konkurenti izgubili. Dinamički raspon vrlo je širok, baš kao i kod njegovog malog brata Lumix DMC-GX800 koji je dinamičkim rasponom nadjačao svu konkurenciju. Automatski način snimanja vrlo je brz kod prepoznavanja scena i pouzdan kod izmjene parametara ekspozicije.

Skrivanje u sjenama: U lošim svjetlosnim uvjetima GX80 ima tendenciju istaknuti svjetline.

panasonic 4

Automatika: Automatski način snimanja brzo i pouzadno prilagođava postavke ekspozicije.

panasonic 5

Svaka sitnica: Na makro fotografijama GX80 hvata čak i najsitnije detalje.

panasonic 6

 

Manje iskusni fotografi koji nisu upoznati sa podešavanjem parametara ekspozicije moći će uz automatski način snimanja napraviti odlične fotografije. Iako je namijenjen naprednim korisnicima, dobar sustav automatskog snimanja odličan je dodatak svakom, pa tako i ovom fotoaparatu.

Panasonic Lumix DMC-GX80 odličan je mirrorless fotoaparat koji u kompaktnom tijelu nudi performanse DSLR-a. Čak i sa kit objektivom i manjim senzorom, ovaj fotoaparat pokazao se iznimno kompetitivnim i nadjačao čak i neke modele sa većim senzorima.

Više informacija

  • Model: Lumix DMC-GX80
  • Ustupitelj i cijena: Panasonic, 3.527,00 kn
  • Veličina senzora: 4/3
  • Rezolucija senzora (megapiksela): 16
  • Maksimalna brzina kontinuiranog snimanja (FPS): 8
  • Broj fokusnih točaka: 49
  • Žarišna duljina (kit objektiv) (mm): 12-32
  • Otvor blende: f/3,5-f/5,6
  • ISO raspon: 200-25600
  • Maksimalna rezolucija videa: 3840x2160
  • Maksimalan framerate videa: 60
  • Domet bljeskalice (m): 6
  • Autonomija (broj okidanja): 290
  • Masa (sa kit objektivom) (g): 498
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Panasonic Lumix DMC-GX80

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Panasonic Lumix DMC-GX80 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.