Panasonic Lumix DMC-GX800

Panasonic Lumix DMC-GX800

Panasonicov mirrorless fotoaparat sa micro 4/3 senzorom u srednji segment donosi zanimljivu konfiguraciju te impresivne performanse u kućištu manjih dimenzija.

Totalno mikro

U širokoj ponudi japanskog proizvođača našli su se i fotoaparati. Lumix G serija fotoaparata sadrži mirrorless fotoaparate, koji su opremljeni micro 4/3 senzorima. Plastična konstrukcija djeluje prilično čvrsto i GX800 kao cjelina ostavlja dobar dojam u ruci. Završna obrada je odlična, te je svaka površina koju dodirujete kvalitetno obrađena. Ergonomiji pomaže gumena obloga s teksturom kože koja se proteže s prednje strane i osigurava sigurnije držanje fotoaparata. Zaslon dijagonale 3 inča ima visoku rezoluciju i svjetlinu te je osjetljiv na dodir.

gx 800 3

Osjetljivost na dodir omogućava brzu i intuitivnu prilagodbu fokusne točke. Artikulacija od 180 stupnjeva omogućava snimanje autoportreta koje je osobito korisno kod snimanja videa. Sustav kontrola jedna je od boljki ovog fotoaparata, jer unatoč dobrom rasporedu fizičkih kontrola, njihove funkcije nisu intuitivne te traže dulje vrijeme učenja u usporedbi sa konkurentskim sustavima. Jedna od posebnosti modela DMC-GX800 je korištenje MicroSD kartica, što je rijetkost među fotoaparatima koji uglavnom koriste standardne SD kartice.

GX800K 2

Panasonic Lumix DMC-GX800 ima micro 4/3 senzor rezolucije 16 megapiksela čija veličina je između senzora veličine 1“ i APS-C senzora. Oštrina fotografija napravljenih sa 12-32mm kit objektivom vrlo je visoka, uz gubitak tek onih manjih detalja. Čak i pri jačem zumiranju kod pregleda, gubitak detalja je minimalan. Dinamički raspon ima impresivnu širinu, te uspijeva zadržati detalje i u sjenama i u svjetlinama. Iako mnogi fotoaparati podbacuju ili u svjetlinama ili u sjenama, Lumix DMC-GX800 uspijeva pokriti impresivan raspon koji praktički eleminira potrebu za snimanjem RAW datoteka u svrhu podešavanja dinamičkog raspona. Automatski način snimanja iznimno je brz i pouzdan, te uz prepoznavanje scena određuje parametre ekspozicije kako bi napravio najbolju moguću fotografiju. Autofokus je brz i pouzdan, kako u dobrim tako i u lošim svjetlosnim uvjetima, čak i kod makro fotografije kod koje su neki od konkurenata podbacili. Bez obzira na uvjete, Lumix GX800 ima vrhunske performanse te unatoč manjem senzoru u odnosu na APS-C ima odličan bokeh koji odlično odvaja subjekte od pozadine.

Brz fokus: Vrlo brz i pouzdan autofokus nudi vrhunske performanse čak i u lošim svjetlosnim uvjetima.

gx 800 4

Sjene i svjetline: Dinamičkim rasponom model GX800 je među najboljim fotaparatima na testu.

gx 800 5

Pogled na širu sliku: Minimalna žarišna duljina kit objektiva od 12mm daje vrlo širok kut gledanja.

gx 800 6

Panasonic Lumix DMC-GX800 je fotoaparat koji će vrhunskim performansama privući mnoge, osobito one koji traže dobar fotoaparat sa mogućnosti snimanja 4K videa. Nažalost manjak tražila i hotshoea za dodatke će odvratiti one koji traže zamjenu za DSLR.

Više informacija

  • Model: Lumix DMC-GX800
  • Ustupitelj i cijena: Panasonic, 3.339,00 kn
  • Veličina senzora: 4/3
  • Rezolucija senzora (megapiksela): 16
  • Maksimalna brzina kontinuiranog snimanja (FPS): 10
  • Broj fokusnih točaka: 49
  • Žarišna duljina (kit objektiv) (mm): 12-32
  • Otvor blende: f/3,5-f/5,6
  • ISO raspon: 200-25600
  • Maksimalna rezolucija videa: 3840x2160
  • Maksimalan framerate videa: 60
  • Domet bljeskalice (m): 4
  • Autonomija (broj okidanja): 210
  • Masa (sa kit objektivom) (g): 336
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Panasonic Lumix DMC-GX800

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Panasonic Lumix DMC-GX800 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.