Canon Poweshot G9X MKII

Canon Poweshot G9X MKII

Canonov kompakt spaja format kompaktnog fotoaparata sa načinom korištenja tipičnim za pametne telefone. Jednostavnost glavni je adut ovog fotoaparata te će se upravo zbog nje svidjeti mnogim potencijalnim fotografima.

Za mobilnu generaciju

Pametni telefoni uvelike su napredovali na području fotografije no fleksibilnost fotoaparata kao i performanse njihove optike još uvijek su nezamjenjivi aspekti na putu do vrhunskih fotografija. Canon je iskoristio priliku da spoji svijet mobilne fotografije sa svijetom kompaktnih fotoaparata.

Kvalitetan: Male dimenzije i metalno kućište ostavljaju odličan dojam u ruci

Canon G9X 2

 

Canon PowerShot G9X kvalitetom izrade nadilazi mnoge konkurente. Kućište ovog fotoaparata većim dijelom izrađeno je od metala, sa malim plastičnim umetcima koji su teksturirani kako bi olakšali držanje ovako malenog fotoaparata. PowerShot G9X MKII djeluje iznimno čvrsto, te ne sumnjamo kako bi bez problema preživio torturu svakodnevnog korištenja. G9X MKII ima zaslon dijagonale veličine 3 inča osjetljiv na dodir. Visoka oštrina te visoka svjetlina čine zaslon ovog modela odličnim za korištenje čak i pri jarkom svjetlu, no manjak artikulacije u određenim situacijama uvelike otežava njegovo korištenje.

Na dodir: Pošto se oslanja na zaslon osjetljiv na dodir, fizičke kontrole su ograničene.

G9X 2

 

Sustav kontrola ovog fotoaparata iznimno je jednostavan, te se za podešavanje parametara ekspozicije u ručnim načinima snimanja oslanja na zaslonske kontrole. Fotografi koji su navikli na korištenje pametnog telefona brzo će se snaći sa ovim modelom, upravo zbog oslanjanja na zaslona osjetljivog na dodir za promjenu točke fokusa i podešavanje parametara ekspozicije.

G9X 3

Canon PowerShot G9X MKII ima senzor veličine 1“ rezolucije 20 megapiksela. Nažalost nismo ostali impresionirani fotografijama koje smo napravili ovim fotoaparatom, jer i oštrinom i dinamičkim rasponom uvelike zaostaje za konkurencijom. Gubitak detalja je primjetan čak i pri blagom zumiranju kod pregledavanja snimljenih fotografija, čak i kod nešto većih detalja koje su konkurenti bez muke sačuvali. Dinamički raspon, odnosno manjak istog, natjerati će vas da se pri fotografiranju opredijelite za isticanje sjena ili svjetlina, te ćete ako želite istaknuti oboje morati snimati RAW fotografije te ih naknadno razviti.

Autofokus Canona G9X MKII je brz ali često nepouzdan, jer čak i sa pomoćnim svjetlom koje bi trebalo olakšati fokusiranje G9X MKII često ne fokusira pravilno te zahtjeva da ponekad ručno dodatno podesite fokus. Ta brzopletost autofokusa osobito je primjetna kod snimanja makro fotografija, jer čak i kada fizički može fokusirati, G9X MKII nerijetko ne fokusira pravilno. Jednom kada fokusira makro fotografije napravljene ovim fotoaparatom su prilično oštre no i dalje nisu na nivou Sonyjevih RX100 modela. Optika sa žarišnom duljinom 28-84mm vjerojatno će bit presudan faktor onima koji razmatraju kupnju ovog fotoaparata, jer ista nudi bolje mogućnosti optičkom zumiranja od većine pametnih telefona.

Boji se mraka: Performansama u lošim svjetlosnim uvjetima G9X MKII poprilično zaostaje za konkurentskim kompaktima.

G9X 4

Bez zumiranja, molim: G9X MKII pati od visokog gubitka detalja, čak i u dobrim svjetlosnim uvjetima.

G9X 5

Detalji: Kod makro fotografije Canon G9X MKII pokazao se iznimno sposobnim.

G9X 6

Canon G9X MKII dobra je alternativa pametnim telefonima no kao fotoaparat zaostaje za konkurencijom. Iako ima vrlo intuitivne kontrole te vrlo male dimenzije koje su prednost nad konkurencijom, kvaliteta fotografija i nepouzdan autofokus sustav čine ovaj kompakt lošim izborom za sve kojima je kvaliteta fotografija važnija od malih dimenzija.

Više informacija

  • Model: PowerShot G9X MKII
  • Ustupitelj i cijena: Canon, 2.992,00 kn
  • Veličina senzora: 1"
  • Rezolucija senzora (megapiksela): 20
  • Maksimalna brzina kontinuiranog snimanja (FPS): 8.2
  • Broj fokusnih točaka: 1 (fleksibilna)
  • Žarišna duljina (kit objektiv) (mm): 28-84
  • Otvor blende: f/2.0-f/4.9
  • ISO raspon: 125-12800
  • Maksimalna rezolucija videa: 1920x1080
  • Maksimalan framerate videa: 60
  • Domet bljeskalice (m): 6
  • Autonomija (broj okidanja): 235
  • Masa (sa kit objektivom) (g): 206
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Canon Poweshot G9X MKII

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Canon Poweshot G9X MKII - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.