Canon EOS M50

Canon EOS M50

Canonov M50 hibridni je mirrorless koji spaja dizajn DSLR-a sa dimenzijama mirrorlessa. Iako je dimenzijama veći od većine konkurentskih fotoaparata, Canon M50 i dalje je kompaktniji čak i od manjih DSLR fotoaparata.

Mali DSLR

Kada je riječ o fotoaparatima, Canon je najčešće prvi brend kojeg se spominje. Širok izbor tijela i objektiva kao i odlični kompakti iz Canonove ponude omogućili su ovom proizvođaču da uzme velik dio tržišnog kolača. Canon M50 spada u niži srednji segment mirrorless fotoaparata te stoga od njega očekujemo mnogo. Kvalitetom izrade M50 podsjetio nas je na Canonove povoljnije DSLR fotoaparate, prvenstveno zbog robusne mat crne plastike od koje je izrađeno kućište. Zaslon Canona M50 je osjetljiv na dodir a veličina dijagonale mu je 3 inča.

M50 1

 

Za snimanje pod ekstremnijim kutevima Canon M50 je idealan izbor jer nudi artikulacija zaslona sa rotacijom od 270 stupnjeva i horizontalno pomicanje u rasponu od 180 stupnjeva. Kontrole Canona M50 imaju veliku manu – položaj prekidača za uključivanje. Iako je većina kontrola odlično raspoređena, prekidač za uključivanje je smješten pokraj kotačića za odabir načina snimanja te ga je moguće slučajno pomaknuti te isključiti fotoaparat uslijed mijenjanja načina snimanja.

Prekidač za uključivanje: Loš položaj prekidača traži oprezno korištenje kotačića kraj kojeg se nalazi.

Canon M50 3

 

Vrijedi istaknuti kako je Canon M50 jedini među fotoaparatima na našem testu koji ima 3,5-milimetarski ulaz za mikrofon koji je odličan dodatak za sve koji planiraju svojim fotoaparatom snimati video.

Veliki APS-C senzor zaslužan je za uistinu impresivne fotografije sa super širokim dinamičkim rasponom i najvišom oštrinom među fotoaparatima na našem testu. Autofokus sustav Canona M50 iznimno je brz i pouzdan, usudili bismo se reći kako je na razini DSLR-a jer nas niti jednom tijekom testiranja nije iznevjerio, neovisno o vrsti i načinu snimanja. Iako je Canonov APS-C senzor nešto manji od Sonyjevog APS-C senzora u modelu A6000 te imaju gotovo identičnu rezoluciju zbog čega je veličina piksela senzora Canona M50 nešto manja, ta razlika je gotovo zanemariva.

Uvijek oštar: Autofokus Canona EOS M50 iznimno je brz i pouzdan neovisno o uvjetima.

 

M50 4

Vidi sve: EOS M50 pokriva jako širok raspon te čuva detalje i u sjenama i u svjetlinama.

M50 5

Bokeh: EOS M50 odlično odvaja subjekte od pozadine, uz iznimno gladak bokeh.

M50 6

Dubinska oštrina vrlo je niska zbog velikog senzora a bokeh je super mekan čak i sa kit objektivom. Oštrina fotografija napravljenih ovim fotoaparatom je impresivna, čak i kod vrlo sitnih detalja koje većina fotoaparata koje smo testirali nije uspjela uhvatiti. Automatski sustav snimanja vrlo je dobar, te je u većini slučajeva brzo i pravilno odredio parametre ekspozicije. Kada je riječ o kvaliteti fotografije zaista nemamo primjedbi na Canon M50 jer se čak i sa kit objektivom pokazao izvrsnim i u lošim svjetlosnim uvjetima gdje su neki konkurenti podbacili.

Canon M50 oprezno korača granicom između teritorija DSLR i mirrorless fotoaparata, te pametno iskorištava dodatni prostor svojih većih dimenzija. Ako razmišljate o kupnji malog DSLR-a savjetujemo da ipak date prednost Canonu M50 jer je ovaj mirrorless idealn izbor za sve koji traže fotoaparat koji je dimenzijama između mirrorlessa i DSLR-a.

Više informacija

  • Model: EOS M50
  • Ustupitelj i cijena: Canon, 5.430,00 kn
  • Veličina senzora: APS-C
  • Rezolucija senzora (megapiksela): 24
  • Maksimalna brzina kontinuiranog snimanja (FPS): 11
  • Broj fokusnih točaka: 143
  • Žarišna duljina (kit objektiv) (mm): 15-45
  • Otvor blende: f/3,5-f/6,3
  • ISO raspon: 100-25600
  • Maksimalna rezolucija videa: 3840x2160
  • Maksimalan framerate videa: 60
  • Domet bljeskalice (m): 5
  • Autonomija (broj okidanja): 235
  • Masa (sa kit objektivom) (g): 484
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Canon EOS M50

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Canon EOS M50 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.