EShark ESL-HS4 Taiko

EShark ESL-HS4 Taiko

Odlične performanse i raznolika povezivost

eShark je premium domaći gaming brend, a iznenadile su nas performanse njegovih novih gaming slušalica.

Kada pričamo o slušalicama, izbor je gotovo nepregledan. Brojni brendovi pokušavaju implementirati specifične mogućnosti u slušalice kako bi se istaknuli, a to im na kraju oduzima od ukupnog doživljaja nošenja. eShark brend kao svoj potpis ima specifičan minimalistički dizajn koji se lagano uklapa kod velike većine korisnika, a nama se dopao jer slušalice lagano mogu proći i za korištenje van kuće.

Osobno, već niz godina koristim Cloud II slušalice jer su, kada su došle na tržište, nudile odličan omjer performansi i cijene. Tako ih smatram svojevrsnim benchmarkom kada gledam druge slušalice. eShark Taiko tako nas je ugodno iznenadio sa svih pogleda.

Prvo, dizajn. Izvana to je mješavina plastike i metala kako bi slušalice bile čvrste, a opet lagane za korištenje. Veza između same slušalice i trake za glavu kod mnogih, puno skupljih modela zna biti plastična pa takve slušalice često škripe i na kraju pucaju.

Taiko s druge strane koristi vrlo čvrste metalne držače za slušalice koji će kao i kod Coud II modela zasigurno držati više godina. Kao kontrast držačima slušalica, traka koja ide preko glave ekstremno je savitljiva te nemamo straha da bi mogla pucati. Jastučić za glavu također je dovoljno mekan za višesatno korištenje bez glavobolje.

Kada gledamo same slušalice, imaju velike jastučiće te se stavljaju preko uha. Jastučići su srećom dovoljno veliki da nam uho ne dotiče samu unutrašnjost zvučnika što znači da je nošenje također ugodno i na dulje staze.

Svi jastučići na slušalicama obloženi su faux kožom koja će se, kao i kod drugih uređaja, s vremenom početi guliti te to smatramo jedinim minusom ovakvog dizajna Voljeli bismo drugi par jastučića sa „mesh“ navlakom koja je otpornija na korištenje, te omogućuje ušima da „dišu“, no to je također stvar preference.

Slušalice su također zatvorenog dizajna pa jednom kada ih stavite na uši nećete smetati ukućanima, no također nećete čuti gotovo ništa izvana, pogotovo za vrijeme slušanja glazbe. Kako smo već spomenuli. Minimalni brending na slušalicama te odvojivi mikrofon omogućuju nošenje slušalica i po vani bez da svojim izgledom vrište „gaming“.

eShark Taiko 1

 

Prostorna percepcija

Kada smo već spomenuli mikrofon, riječ je o standardnom modelu koji se može skinuti sa slušalica te nema umanjivanje pozadinske buke. Točnije, ako imate kliktavu tipkovnicu ili ventilator u blizini, svi u razgovoru će to i te kako znati.

Poslužit će za razgovor u multiplayeru, no ne bismo ju nazvali iznimnom. Osim što se mikrofon može micati, slušalice imaju i raznoliku konektivnost. Standardno, iz slušalica izlazi pletena žica malo dulja od jednog metra te završava sa 3,5 mm jackom za signal slušalica i mikrofona, idealan za mobitele, PlayStation 4 ili Xbox.

Uz slušalice dobivate i Y splitter kako biste slušalice mogli povezati na računalo ili druge uređaje koji mikrofon i slušalice povezuju odvojeno. Uz to, dobivate i dodatni adapter s ekstra 1,2 m žice. Na računalo se povezuje USB-om, a na svom kraju ima 3.5 mm utor za slušalice. Sadrži DAC koji slušalicama daje 7.1 virtualni audio efekt te se najbolje čuje u igrama gdje je bitna prostorna percepcija.

Na dodatku su također dodatne kontrole za glasnoću, kao i brzo utišavanje mikrofona ili slušalica. Kontrola zvuka nalazi se i u analognom obliku na samoj žici pored slušalica gdje na brzinu možete postaviti glasnoću zvuka ili ugasiti mikrofon.

Na kraju, sâm zvuk. Možemo reći da nas je vrlo ugodno iznenadio svojom dubinom i čistoćom na svim razinama glasnoće, a donekle ga se može usporediti i sa skupljim headsetovima. Driveri veličine 53 mm definitivno su među boljima u ponudi te zvuk ima i „udarac“ iza sebe.

Glasnoća također može biti vrlo visoka, što će se definitivno dopasti nekima. Slušalice su tako odlične za višesatno slušanje glazbe, a kada je vrijeme za igru jednostavno se spojite na DAC i sa 7.1 surroundom krenite u osvajanje modernih naslova.

Više informacija

  • Model: ESL-HS4 Taiko
  • Ukupna ocjena: 4,7
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 5
  • Dojam: 4
  • Proizvođač: eShark
  • Tip: Gaming žičane slušalice
  • Driveri: 53 mm
  • Sučelje: 3,5 mm + dodaci
  • Mikrofon: Da, izmjenjivi
  • Veličina drivera: 53 mm
  • Raspon frekvencije: 20 Hz - 20 kHz
  • Duljina kabela/masa slušalica: 1,2m + 1,2 m / 266 g
  • Ostalo: Više nastavaka za povezivanje s velikim brojem uređaja, kutija za nošenje slušalica
  • Plus: Odličan zvuk za cijenu slušalica, solidan virtualni 7.1 efekt, udobnost nošenja
  • Minus: Mikrofon nema sekundarni sustav za suzbijanje pozadinske buke
  • Ustupitelj i cijena: Šmit Electronic www.smit-electronic.hr Cijena: 499,90 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za EShark ESL-HS4 Taiko

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

EShark ESL-HS4 Taiko - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.