Bose Portable Home Speaker

Bose Portable Home Speaker

Sve funkcije u prijenosnom paketu

Bose je već neko vrijeme na putu izbacivanja nekoliko kućnih zvučnika sa smart funkcijama, a sada je došlo vrijeme da izbace i jedan kojem je dodana baterija kako bi glazba mogla nastaviti svirati i kad izađete iz kuće.

Bose Portable Home Speaker treći je zvučnik u seriji pametnih 360 zvučnika koje je Bose ponudio svojim korisnicima. Cilj ovakvih zvučnika je da u potpunosti ispuni prostor glazbom iz središnje lokacije kako bi svi u zvuku mogli podjednako uživati.

Prvo su došli Home Speaker 300 i 500 modeli koji se sa uređajima povezuju bežično, no morate ih spojiti na struju kako bi radili, što znači biranje jedne lokacije na kojoj će on od tada biti. Portable Home Speaker, kako mu i ime navodi, dolazi sa implementiranom baterijom kako bi se mogao prenositi ovisno o prostoriji u kojoj glazbu želite slušati.

 

Pogledajmo prvo vanjske karakteristike pa ćemo zatim vidjeti i softverske mogućnosti. Valjkasti oblik zvučnika na vrhu ima mekanu gumiranu površinu na kojoj su svi gumbi za upravljanje zvučnikom. Gumb za paljenje kratkim pritiskom služi i za prebacivanje u standby, no i dalje troši bateriju.

Pored njega standardan gumb za Bluetooth uključuje tu mogućnost gdje kratak pritisak traži zadnji uređaj koji je na zvučnik bio spojen, dok duži pokreće mogućnost povezivanja na njega. Ispod su kontrole za glasnoću i play/pauza, no nije moguće prebacivati pjesme.

Kontrole za glasnoću odvojene su od onih na mobitelu, pa ćete se morati malo igrati ako želite glasniju glazbu, no dobro je jer možete limitirati maksimalnu glasnoću na uređaju. Na kraju imate jedan gumb čija se funkcija može programirati, te gumb za isključivanje mikrofona.

Oko cijele gumirane površine je prsten sa LED rasvjetom koja ima nekoliko atraktivnih efekata pri povezivanju i paljenju, no većinom služi informativno primjerice za prikaz glasnoće. Vanjski rub je perforiran te se iznutra nalazi mikrofon za slušanje vaših naredbi.

Narednih 60% zvučnika je matte plastika crne ili bijele boje, ovisno o modelu za koji se odlučite. Pri vrhu imate čvrstu tekstilnu ručicu koja se može preklopiti uz zvučnik, a daje vam do znanja kako je cilj zvučnika prenosivost. Ugodan je za nošenje te za svoju veličinu daje vrlo impresivnu glasnoću.

Donjih 40% zvučnika je perforirani metal malo drugačije nijanse, te se upravo iz ovog dijela čuje zvuk. Ostaje nam još dno koje ima gumirani vanjski prsten kako bi zvučnik ostao čvrsto na mjestu i na višim glasnoćama, a sredina ima još i metalnu “metu” koja služi za povezivanje zvučnika na dodatno postolje sa automatskim punjenjem, no ono se prodaje odvojeno.

Naravno, sa zvučnikom dobivate i punjač, a koristi USB-C utor pa ga je moguće puniti i sa jačim mobilnim punjačima.

 

Pod ruku i na put

Sustav iznutra sastoji se naravno od baterije koja podržava do 12 sati reprodukcije glazbe, te 20 sati stand-by rada gdje mikrofon može biti uključen za laganu kontrolu. Ispod njega je komora sa zvučnikom. Jedan zvučnik je na dnu te je usmjeren prema podu.

Sa dna se prema zvučniku uzdiže stožac čiji je cilj reflektirati zvuk u svim smjerovima kako bi se uistinu radilo o 360° zvučniku. No, kako bi se poboljšali duboki tonovi, a zadržale malene dimenzije, iznad zvučnika su na tri strane ugrađeni pasivni radijatori. Oni vibriraju na temelju kretanja glavnog zvučnika, povećavajući površinu koja vibrira i tako obogaćuju zvuk dubokih tonova.

Zvuk koji dobivate uistinu je impresivan za dimenzije, sve dok pričamo o nekih 75% glasnoće ili niže. Glazba koja prelazi prema maksimumu glasnoće gubi na dubokim tonovima, te oni zvuče malo distorzirano. Naravno, teško je očekivati vrhunske baseve na ovako malenom uređaju, a 50% glasnoće već će ispuniti sobu sa dovoljno glazbe da bilo kakav normalan razgovor neće biti moguć.

Sva glazba bila je kristalno jasna, pogotovo visoki tonovi, kao i srednji. Duboki tonovi, kako smo rekli, na određenoj glasnoći ipak pate. Naravno, priča se mijenja jednom kada izađete van.

Naime, cilj zvučnika je da se ponaša kao kućni zvučnik, no lagano ga ponesete i na izlet jer ima IPX4 standard što znači da ga lagano prskanje, mokre ruke i vlaga neće oštetiti, no ipak ga ne ostavljajte na kiši. Riječ je i o Smart zvučniku, te podržava sve od Apple Air Play sustava, preko Amazon Alexe do Google asistenta.

Možete sa njime povezati svoju omiljenu aplikaciju za streamanje glazbe te tako preko asistenata možete puštati glazbu glasovnim naredbama, naravno na engleskom.

Ove mogućnosti funkcioniraju dok je zvučnik povezan na WiFi, no jednom kada izgubi tu konekciju, pretvara se u obični Bluetooth zvučnik na koji se svatko može jednostavno povezati kako bi pustio omiljenu pjesmu.

Dobivate i Bose Music aplikaciju koja vas vodi kroz povezivanje zvučnika, a zatim nudi dodatne postavke poput boostanja dubokih ili visokih tonova, puštanja radija, grupiranja zvučnika sa drugima u Bose Smart obitelji, te drugim sitnim postavkama.

 

 

 

Više informacija

  • Model: Portable Home Speaker
  • Ukupna ocjena: 4,2
  • Performanse: 5
  • Cijena: 3
  • Dojam: 4
  • Proizvođač: BOSE
  • Komunikacija: Bluetooth, Wi-Fi
  • Ulazi: USB-C
  • Baterija: Do 12 sati rada
  • Dimenzija zvučnika: 19,2 x 11,9 x 10,4 cm, 1 kg
  • Ostalo: IPX4, Apple AirPlay, Google asistent, Amazon Alexa podržani
  • Plus: Suptilan dizajn uklopiti će se u svaki dom, a činjenica da zvučnik možete nositi sa sobom kako po kući tako i van, daje mu ekstra fleksibilnost.
  • Minus: Cijena, kao i činjenica da Bose bateriji daje šest godina prije nego ćete ga stalno morati imati na punjaču.
  • Ustupitelj i cijena: Se-Mark www.se-mark.hr Cijena: 2.879,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Bose Portable Home Speaker

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Bose Portable Home Speaker - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.