Coolermaster MH 752

Coolermaster MH 752

Lagane i jasne

Coolermaster je ovim slušalicama pogodio vrlo specifičan cilj, što je dosad možda najbolje postigao HyperX Cloud II. Što pod time mislimo, postat će brzo jasno.



Nove slušalice namijenjene su gaming sceni, no toliko su suptilne i solidno napravljene da ih nije nikakav problem nositi i van gaming jazbine. Krenimo od samog izgleda. Mnogi proizvođači ciljajući na gaming scenu rade stvari vrlo plastično, s puno rasvjete, velikih dimenzija i u stilu zbog kojega je često neugodno izaći u javnost.

Ako se i odvažite, sigurno ćete dobiti čudne poglede, i to ako slušalice uopće imaju klasični audioulaz i ako vaš mobitel uopće ima audioizlaz.



Smiren dizajn i elastičnost

No natrag na same slušalice. Dizajn i sve što uz njih dobijete podsjetilo nas je na HyperX-ovu ponudu Cloud II, no rekli bismo da je ovo još korak dalje. Slušalice su nešto manje te je ostavljeno prostora da bi u njih stao driver za svako uho s minimalnom izbočinom.

Konstrukcija je izvana većinom plastična, no ključni dijelovi držača koji ide preko glave ojačani su čvrstim aluminijem na lokacijama gdje slušalice najčešće pucaju. Korištenje plastike im je i osiguralo znatnu lakoću, što je velik plus ako ih planirate dugo nositi.

Most preko glave je iznimno savitljiv i nema nikakvog straha da će puknuti, ali bismo voljeli da je spužva u njemu ipak malo gušća i veća. I spužva oko uha presvučena je faux kožom koja će se s vremenom početi guliti, no to je sudbina svih slušalica.

Preko svakog uha vidimo i Coolermasterov logo, no umjesto pomalo šašavog fonta i dizajna koji Coolermaster koristi imamo čist obrub pravog loga, što slušalicama daje vrlo smiren dizajn s vrlo modernom notom, što nam se dopada jer, kako smo rekli, nije nas sram u njima izaći i na ulicu.

 

7.1 surround

Njegova 3,5-milimetarska žica odvojiva je s obje strane, i od slušalica i od malog DAC-a koji ima i mogućnost simuliranja 7.1 surround efekata. To je velik plus jer u slučaju da žica počne gubiti signal zbog savijanja, jednostavno ju je moguće zamijeniti bilo kojom line-in žicom za prvu ruku, a to je mogućnost koju ćete cijeniti jednom kada vam se to dogodi.

Osim slušalica, dakle, imamo i malen dongle preko kojega možemo kontrolirati glasnoću slušalica, glasnoću mikrofona kao i 7.1 efekt koji vrlo dobro funkcionira u igrama. On se na računalo spaja USB-om te jedino svijetli kada je 7.1 efekt uključen. Tu je i gumb za brzo isključivanje mikrofona kako biste ga jednostavno ugasili za vrijeme privatnih razgovora s bližnjima da ostatak ekipe to ne bi morao slušati.

 

Dobre i za glazbu

Kada govorimo o zvuku, stvarno nismo mogli naći neku određenu manu. Glazba je jasna i dovoljno glasna, no primijetit ćete da duboki tonovi možda i ne dolaze do izražaja u zadovoljavajućoj mjeri.

To se lako popravi equalizerom, a vjerujemo da većini korisnika to i nije neki problem. Kod gaminga nam se surround uistinu svidio jer daje jasnu preciznost za lociranje nadolazećih zvukova.

Mikrofon je također odvojiv poput žice za povezivanje, što je još jedan plus kada slušalice želite imati van kuće, no u stvarnom korištenju daje vrlo prosječne rezultate jer nema aktivno negiranje okoline, pa ni vaš glas ne dolazi do izražaja koliko bi mogao na slušalicama Cloud II.

A ako imate glasniju grafičku karticu, ekipa s kojom razgovarate možda neće biti najsretnija. Za to postoje razni softveri, no ipak bismo voljeli vidjeti malo bolji mikrofon u sljedećoj verziji slušalica.

Više informacija

  • Model: MH 752
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Dojam: 5
  • Proizvođač: CoolerMaster
  • Komunikacija: 3,5 mm audio, USB 2.0
  • Raspon frekvencije: 20-20.000 Hz
  • Impedancija: 27 ohm
  • Duljina kabela/masa slušalica: 1,5 m 3,5 mm konektor + 1,5 m USB konektor / 250 g
  • Plus: Cijena, minimalan ne-gaming dizajn, performanse
  • Minus: Mikrofon
  • Ustupitelj i cijena: Cooler Master www.coolermaster.com 800 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Coolermaster MH 752

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Coolermaster MH 752 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.