Samsung Gear IconX: OMG žice su tako 2015.

Samsung Gear IconX: OMG žice su tako 2015.

Samsungova ovogodišnja Gear ponuda nudi sve što je potrebno prosječnom fitness entuzijastu, a nove slušalice povećavaju sigurnost za vrijeme rekreacije uz udobnost korištenja i solidan zvuk.

Žice su vjerojatno jedan od najvećih neprijatelja čovječanstva s obzirom na to koliko truda razne tvrtke ulažu da ih se riješe. Zahvaljujući Bluetooth tehnologiji koja je dovoljno uznapredovala od svoje četvrte inačice, kao i mogućnosti povezivanja većeg broja uređaja, sada možemo imati bežične slušalice koji nisu samo odvojene od uređaja s kojeg slušamo glazbu, već i međusobno. Samsung u tom području nije pionir, niti je proizvod koji recenziramo revolucionaran, s obzirom na to da se radi o drugoj iteraciji IconX slušalica. No one donose neke nove mogućnosti i poboljšavaju neke mane koje je prva verzija imala.

Ako su vam ovo prve potpuno wireless slušalice, mogli biste pomisliti da izgledaju veliko i nespretno, no zapravo su to jedne od najboljih što se tiče komfora nošenja, potpomognutog promjenjivim gumicama koje idu u uho i koje se nude u tri različite veličine, a gumice koje pridržavaju slušalice u uhu također imaju različite mogućnosti veličine ovisno o veličini vašega uha. Uzevši u obzir veličinu slušalica, trajanje baterije je impresivno. Prvoj verziji je upravo trajanje baterije bilo najveći minus, pa je Samsung s ovom iteracijom obećao čak sedam sati samostalnog funkcioniranja. Za vrijeme korištenja mi smo iz njih uspjeli izvući oko šest sati slušajući glazbu preko mobitela, no ako imate kupljenih pjesama koje možete kopirati na same slušalice, jer one imaju 4 GB interne memorije za pohranu glazbe, možete ih slušati i dulje bez potrebe da uz vas bude mobitel.

Za povezivanje s uređajima koristi se Bluetooth 4.2, od kojeg nas većina zna što očekivati. Većinu vremena rade sasvim solidno, no ako mobitel, primjerice, držite u desnom džepu, lijeva slušalica zna izgubiti signal na sekundu, no jednako brzo ga i vrati, a s obzirom na to da nam se to dogodilo samo par puta dnevno, teško je to držati kao minus. Slušalice zahvaljujući senzoru znaju kada su na glavi, a kada ih skidate, pa automatski odlaze u način rada za štednju baterije sve dok ih ponovno ne pokupite, kada se ponovno aktiviraju. Osim slušalica, tu je i mala prijenosna kutija oblika pilule koja nama nije smetala, no nekome tko nosi uske hlače mogla bi smetati. Ona služi za spremanje slušalica kada god ih ne nosite, a integrirana baterija osigurava slušalicama do tri ekstra punjenja prije nego što se cijela stvar treba napuniti putem USB-a.

Kutija služi i za povezivanje slušalica s računalom za kopiranje kupljene glazbe na njih te update firmwarea i ostalih postavki. No za pravu kontrolu trebat će vam Samsungov softver za Gear proizvode, gdje vam se otkriva ogroman broj dodatnih mogućnosti. Ovdje se nalaze sve postavke od kvalitete glazbe, stanja baterija, izvora glazbe, postavljanja virtualnog trenera koji radi upravo ono što biste očekivali, prati vaš napredak te daje jednostavne savjete, ili vas pokušava razvedriti veselim usklikom da se još malo potrudite. Također prati vaše vrijeme, brzinu i korake koje kasnije možete sinkronizirati sa Samsung Health aplikacijom na vašem pametnom telefonu.

Odlična opcija koju polako implementiraju i drugi proizvođači je propuštanje zvukova preko ugrađenih mikrofona koji ionako služe za razgovor. Pomoću te opcije i dalje savršeno čujete glazbu, no svjesni ste svoje okoline jer u isto vrijeme slušalice postaju i slušni aparatić. Jedini manji, ne bismo baš rekli problem, jest to što je, dok smo slušali glazbu s mobitela, i zvuk okoline dolazio s njegova mikrofona koji jednom poslan preko Bluetootha ne zvuči impresivno. No dok kupljenu glazbu slušamo izravno sa slušalica, kvaliteta propuštenih vanjskih zvukova je daleko bolja, pa se nadamo da će ovaj problem biti riješen u jednom od updatea. Važno je naglasiti i to da su površine slušalica osjetljive na dodir i njima se upravlja pomoću gesti. One nisu komplicirane, no na njih se treba naviknuti jer, primjerice, ako vam je glava nagnuta naprijed, gesta za pojačavanje, koja je inače gore-dolje, postaje više naprijed-nazad, za što nam je trebalo da se naviknemo s obzirom na liberalno korištenje bicikla za svakodnevna putovanja.

Više informacija

  • Model: Gear IconX
  • Ukupna ocjena: 4,2
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 3
  • Opremljenost: 5
  • Proizvođač: Samsung
  • Tip: Bežične slušalice
  • Sučelje: Touch na obje slušalice
  • Načini spajanja: Bluetooth 4.2
  • Baterija: Max 6-7 sati
  • Raspon frekvencije: 20 HZ - 20000 Hz
  • Ostalo: Propuštanje vanjskih zvukova, brzo punjenje
  • Plus: Dugotrajnost baterije, kompaktan dizajn, odličan osjećaj kada se slušalice izvade iz kutije i taman kako se stave na uho već su spojene na Bluetooth mobitela
  • Minus: Zvuk bi mogao biti malo bolji, kontrola slušalica gestama zahtijeva naviku
  • Ustupitelj i cijena: Samsung Hrvatska, www.samsung.com/hr, 1.799,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Gear IconX: OMG žice su tako 2015.

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Gear IconX: OMG žice su tako 2015. - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.