Garmin Virb 360

Garmin Virb 360

Vrlo oštra slika

Garmin za snimanje sfernih fotografija i videa ima kompaktnu kameru VIRB 360. VIRB 360 ima dva senzora veličine 1/2,3 inča s širokokutnim lećama koje vide više od 200° i rezolucijom od 12 megapiksela.

S kutom snimanja većim od 180° dobijemo dvije slike koje se međusobno preklapaju, a to se preklapanje koristi kako bi se mogla dobiti „stitchana“, tj. sferna fotografija. Ta konačna fotografija rezolucije je 5640 × 2820 piksela i spremna je za upload na Google Photos servis kako biste je mogli pregledati u pogodnom formatu.

 

fotografija je vrlo oštra no ima problema sa spajanjem

Možda se sjećate fotografija sa Zagreb Auto Showa 2018 koje je vidiauto.com portal snimio Garminovom kamerom VIRB 360, a možete ih pogledati na linku: https://www.vidiauto.com/Novosti/Najave/Zagreb-Auto-Show-2018-u-360-stupnjeva. Snimate li sferni video, dobit ćete materijal 4K rezolucije s 30 fps koji je spreman za upload na servise koji podržavaju 360° video kao što su Vimeo, Youtube i Facebook.

Želite li urediti video prije objave, to možete učiniti s VIRB Edit aplikacijom za mobilna i stolna računala. S obzirom na to da VIRB 360 ima ugrađen GPS, barometar, akcelerometar, žiroskop i kompas, te podatke možete iskoristiti za automatsku izradu videa iz vaših snimljenih sekvenci i time dobiti video pun akcijskih sekvenci najupečatljivijih trenutaka.

 

Mini PC 1

Garmin ima i dodatne senzore ANT+ s kojima možete dobiti podatke poput broja otkucaja srca, čime možete još više približiti uzbuđenje i napetost svojim gledateljima. Kao i kod VIRB Ultra 30 kamere, aplikacija može stvoriti atraktivan video od prikupljenih podataka kako biste imali više vremena za izvođenje vratolomija, umjesto trošenja vremena na montažu samih videa.

Naš test pokazao je kako VIRB 360 može konkurirati novijim modelima kamera po pitanju oštrine slike, no ne može po pitanju stabilizacije. Iako ima podesivu opciju spajanja sfernog videa, niti video s opcijom spajanja postavljenom na „blizu“, niti na „daleko“ spajanje nije uspio spojiti bliže dijelove slike te smo prednji dio autića izgubili u potpunosti.

 

V3000722 iznimno oštra slika no nije se uspjela pravilno spojiti

Uz pomoć Virb Edit desktop aplikacije odaberete li DEF (Zumiranje) opciju na minimalnu, time stvarate videozapis koji će izgledati poput „malog planeta“ uz Full HD kao maksimalnu rezoluciju renderiranja finalnog videa. VIRB Edit aplikacija ima mogućnost postavljanja drugačijeg pomaka, naginjanja i zumiranja na različitim vremenskim dijelovima videa te je time „kreativcima“ dana veća sloboda uređivanja video zapisa (Key Frameing) bez potrebe za korištenjem aplikacija za uređivanje videa od trećih strana.

 

V3020740

Nezgodno kod ove kamere je što će vam automatski, bez pitanja, formatirati karticu, ako kartica koju umetnete u nju nije pravilno formatirana. Stoga nije pametno kada popunite jednu karticu kamere iz mobitela izvaditi drugu, na kojoj su važne slike, te ju staviti u VIRB 360.

 

ad

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Garmin Virb 360

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Garmin Virb 360 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.