Garmin Virb Ultra 30

Garmin Virb Ultra 30

Odlična za ronjenje

Snimka koju smo dobili primjetno se trese, no nije i najgora među testiranima te ju ne treba otpisati odmah u startu.

 

Virb Ultra 30 već je nekoliko godina prisutan na tržištu te iako je nekada bio pri samom vrhu akcijskih kamera, situacija se promijenila, a nove tehnologije uzele su svoj danak. Unatoč tome što je krcat opcijama za različite modove snimanja te ima i glasovnu kontrolu za start/stop snimanja, fotkanje i tagiranje određenog videa.

 

distorzija u 2 framea1

Frame izvučen iz videa u pokretu izgleda oštro gledamo li ga kao pojedinačnu fotografiju, no pregledavanjem videa otkrivamo kako stabilizacija nije baš briljirala

 

To će dobro doći nosite li rukavice pa vam je time otežan pristup daljinskom ili gumbima same kamere, ipak ne može držati korak s novim tehnologijama stabilizacije slike. Naime, može stabilizirati video do rezolucije 1440p pri 60 fps-a ili 2,7K rezolucije pri 30 fps-a dok je 4K video nestabiliziran.

 

Image1 2

FRAME izvučen iz videa u tamnijim uvjetima je mutan

 

Ima touchscreen koji je svakako prednost za podešavanje opcija u odnosu na kamere koje ga nemaju. Maksimalna rezolucija fotografija je 12 MP te može snimiti 30 uzastopnih fotografija u sekundi, a tom brzinom je moguće snimati uzastopno dvije sekunde što je dovoljno želite li uhvatiti fotografiju skoka ili druge slične brze pokrete.

 

VIRB0012 26 Slika u svijetlim uvjetima izgleda oštro

Slika u svijetlim uvjetima izgleda oštro

 

Timelapse fotografije i video moguće je snimati u intervalima od pola sekunde do jedne minute. Za ekstremnije postavke će vam trebati U3 microSD kartica velike brzine zapisivanja. Garmin ima popis kompatibilnih kartica i ako već ne možete nabaviti neku s popisa, pripazite da brzine zapisivanja kartice koju nabavljajte odgovaraju brzinama sa spomenutog popisa.

 

VIRB0013 30 Kod slika u tamnim uvjetima trebalo bi poraditi na oštrini slike

Kod slikanja u tamnim uvjetima trebalo bi poraditi na oštrini fotografija

 

 

Kamera je kompatibilna s ANT+ senzorima koji vaše fotografije i video filmove mogu obogatiti dodatnim informacijama poput temperature zraka i sl., a dokupiti možete različite kitove. Od dodatka za snimanje zvuka, za popravak objektiva ako ovaj ogrebete, do različitih stalaka za montiranje te daljinski.

 

a

Od G-Metrix senzora ugrađeni su GPS, brzinomjer, žiroskop, visinomjer i kompas, a aplikacijom Virb Edit možete podatke s G-Metrix senzora staviti u overlay na vaš video te tako pokazati koliko visoko, brzo i daleko ste se kretali, a aplikacija može i sama kreirati video prema najzanimljivijim podatcima sa senzora. Npr., video s isječcima pri najvećim G silama. Virb Ultra 30 krcat je opcijama za različite modove snimanja.

Zatreba li vam još i podatak o temperaturi, možete ga kupiti u obliku G-Metrix senzora koji bežično povezujete s kamerom, a među ostalima postoji i dodatak koji će kameru trajno opskrbiti strujom za snimanja dulja od 75 minuta, koliko vam dozvoljava priložena baterija pri 4K rezoluciji.

 

 

Više informacija

  • Model: Virb Ultra 30
  • Proizvođač: Garmin
  • Maksimalna video rezolucija: 4K/30 fps
  • Maksimalna rezolucija fotografije: 12 MP / 8 MP
  • Kut leće / otvor: F/2.6 / f=2,73 mm
  • Tip kartice / Maks. kapacitet: Class-10 / UHS-1 microSD do 128 GB 
  • Baterija: 1250 mAH, 3,6 V, 4,5 Wh
  • Dimenzija / Masa: 105 x 52 x 33 mm, 171 g
  • Ustupitelj i cijena: Garmin, 3.466,55 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Garmin Virb Ultra 30

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Garmin Virb Ultra 30 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.