HyperX Alloy Elite RGB

HyperX Alloy Elite RGB

Šareni vrh ponude

HyperX osvaja premium gaming tržište atraktivnom ponudom periferije i kombinacijom RGB elemenata.

Alloy Elite je HyperX-ov vrh ponude kada je riječ o mehaničkim tipkovnicama. Ovi modeli ne srame se zauzeti dobar dio vašeg stola, na što trebate biti spremni prije kupnje, uzimajući u obzir i da na stolu imate mjesta za miš.

RGB Cherry: Sada na tržištu postoji već solidan broj drugih proizvođača, no mnogi se i dalje drže.

HyperX Alloy Elite RGB

Tipkovnica je naravno „full-size“, što znači da ima 104 tipke, plus četiri multimedijske tipke zajedno s valjkom za glasnoću s desne strane i trima tipkama za rasvjetu i „gaming mode“ koji isključuje tipke Windowsa. Riječ je o mehaničkoj tipkovnici koja koristi Cherry switcheve u trima najpopularnijim bojama: plavoj, smeđoj i crvenoj. Svatko može odabrati što mu najviše odgovara, od linearnog pritiska pa sve do glasnih kliktavih tipaka.

Glavni, gornji dio konstrukcije napravljen je od čelika, što se primjećuje jer tipkovnica nema nikakvog značajnog savijanja i težina joj daje osjećaj čvrstoće i dugotrajnosti. Naravno, ima i plastičnih dijelova, poput potpore za zapešće koja se može postaviti i maknuti ako vam nije potrebna. U ovoj kategoriji USB PassThrough konektor je očekivan, a HyperX ga je implementirao. Međutim, odluka da za to koriste ekstra široku žicu do same tipkovnice daje joj pomalo komičan izgled, a gotovo ju je nemoguće namjestiti da stoji kako vi želite.

Ova verzija modela Alloy Elite dolazi s RGB rasvjetom, što joj je i najveća nova „mogućnost“. Tipke i traka iznad njih ugodno su osvijetljene bez oštrih izvora svjetlosti te je sve prekriveno zamagljenom plastikom kako bi se boje bolje vidjele. LED rasvjeta svaku tipku osvjetljava zasebno, što pruža mogućnost zanimljivih efekata. Svjetlost malo curi oko tipaka, no smatramo da se možda i išlo na taj efekt.

Tipkovnica i rasvjeta mogu se koristiti s HyperX-ovim softverom NGenuity, čime je moguće detaljnije prilagoditi rasvjetu, skinuti već gotove primjere te prilagoditi rad tipkovnice (primjerice, isključiti funkcijske tipke koje biste mogli slučajno pritisnuti, a za koje znate da vam ne trebaju).

Riječ je, dakle, o odličnoj tipkovnici na kojoj ćete uživati tipkati, no zato dolazi i s premium cijenom. Usto barem dobivate i RGB komponentu.

Više informacija

  • Model: Alloy Elite RGB
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Kvaliteta: 5
  • Dizajn: 5
  • Cijena: 4
  • Proizvođač: HyperX
  • Tip prekidača: Cherry MX Switchevi
  • Sučelje: USB 2.0 s izlazom na tipkovnici
  • Ostalo: RGB osvjetljenje
  • Plus: Dizajn, RGB, ugodno tipkanje na dulje vrijeme
  • Minus: na prednjoj strani lako ostaju packe koje se dugo drže na površini
  • Ustupitelj i cijena: HyperX, https://www.hyperxgaming.com, 1.050,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HyperX Alloy Elite RGB

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HyperX Alloy Elite RGB - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.