Logitech Craft: Umjetnik sa stilom

Logitech Craft: Umjetnik sa stilom

Logitech novom Craft tipkovnicom nudi dodatnu vrijednost kreativcima.

Za gaming potrebe Logitech ima velik izbor periferija, ponešto za svakoga. Craft tipkovnica dolazi nam u „full-size“ verziji bez nabacanih multimedijskih tipki i divljeg osvjetljenja. Najbolja riječ kojom bismo je opisali bila bi — urednost. Svaka je tipka zasebno osvijetljena bijelom ledicom, a moguće je i prilagođavati svjetlinu. Zapravo, Logitech je otišao korak dalje i umjesto klasičnog prilagođavanja svjetline tipkovnica ima ugrađen senzor ambijentalne rasvjete kako bi se svjetlina tipki sama prilagodila svjetlosnim uvjetima u kojima se nalazite, a da se baterija ne troši uzalud, tu je i senzor blizine koji svjetlost uključuje samo kad su vam ruke blizu tipkovnice.

Solidne je kvalitete i neće se savijati, a tipke ne plešu i ne zveckaju, nego čvrsto stoje na mjestu. Imaju konveksan dizajn za koji Logitech kaže da je prilagođen prstima kako bi tipkanje bilo ugodno, a prsti imali sigurnost pritiska. No, mislimo da ideja nije bila namijeniti ovu tipkovnicu nekome tko tipka puno teksta. Gumbi su plitki, slični onima na laptopu, te imaju onaj gumeni osjećaj koji samo mehanička tipkovnica može suzbiti.

logitech craft 1

Sve su to sitnice jer je glavna tema ove predstave gumb osjetljiv na dodir koji se može i okretati za odabir opcija. On otkriva i pravu svrhu tipkovnice, a to su korisnici Adobe Studija, poput Photoshopa, InDesigna, Illustratora i Premiere Pro aplikacija. Podržava neke funkcije i na popularnim mrežnim preglednicima Chromeu i Firefoxu, a ako je koristite s Windows operativnim sustavom, možete gumbom kontrolirati Office aplikacije Word, Excel i PowerPoint.

Primjer korištenja u Photoshopu bio bi kontroliranje postavki kista za crtanje gdje lagani dodir aluminijskog gumba otvara opcije kojima birate što želite kontrolirati. Veličina kista, boja, stil, oblik ruba, snaga i ostale opcije jednom odabrane postavljaju se zakretanjem gumba u lijevu ili desnu stranu. Preciznost je impresivna te je gumb intuitivan i nećete ga morati okrenuti sto puta da biste došli od debljine 5 px do 300 px, već će softver prepoznati vašu namjeru prema odabranoj opciji. Dodir gumba otvara opcije, a tapkanjem po njemu prolazi se kroz listu ponuđenih opcija. Ideja je da se posao klikanja po izbornicima prebaci na drugu ruku kako biste mišem uvijek bili u fokusu onoga što radite.

Aluminijska traka iznad tipaka iskorištena je da se u nju smjeste već spomenuti senzori za svjetlo, baterija i mogućnosti povezivanja, koje uključuju bežično spajanje na USB nastavak koji ide u vaše računalo, bluetooth spajanje ako ga vaše računalo podržava i klasični USB kabel kojim se i puni baterija. Opcije koje pruža poseban aluminijski gumb troše bateriju brže od klasičnog tipkanja te Logitech ističe da će ona trajati ovisno o korištenju tog gumba, prosječno tjedan dana.

Tu je i njihov softver za tipkovnicu kojim se mogu kontrolirati njene postavke, kao i željeni način rada, a koji prepoznaje instalirane podržane programe za mogućnost kontrole posebnim gumbom.

No Logitech ne prodaje samo funkciju, nego i dizajn, pa tako ova tipkovnica neće biti jeftina. Na američkom tržištu njena cijena iznosi 200 dolara, dok se u Ujedinjenom Kraljevstvu može naći za 180 funti, što bi direktnom konverzijom značilo da će kod nas koštati oko vrtoglavih 1.500 kuna. S druge strane, imaju dobro definiranu ciljanu skupinu, a promotivni im materijali zahvaćaju korisnike novih iMac računala, za koje vjeruju da im neće biti problem izdvojiti malo više i za Craft tipkovnicu.

Više informacija

  • Model: Logitech Craft
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Kvaliteta: 4
  • Dizajn: 5
  • Ergonomija: 4
  • Proizvođač: Logitech
  • Tip prekidača: Membrana
  • Sučelje: Bluetooth, Wi-Fi, USB 2.0
  • Ostalo: Jedinstvena mogućnost kontrole nad dizajnerski orijentiranim aplikacijama, senzori blizine i svjetla, kompatibilnost s Mac i Windows okruženjem
  • Plus: Kvaliteta izrade, atraktivan dizajn po uzoru na Apple, softverska integracija
  • Minus: Cijena, plitko gazište tipki, kratko trajanje baterije
  • Ustupitelj i cijena: Logitech 1.569,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Logitech Craft: Umjetnik sa stilom

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Logitech Craft: Umjetnik sa stilom - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.