Corsair Strafe - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Dodatne mogućnosti Osim USB porta sa stražnje strane, Strafe ima i par dediciranih tipki za osvjetljenje i deaktiviranja “Win Keya”, te multimedijsku kontrolu uz pomoć kombinacije tipki “F” i “Fn”

Corsair Strafe

Crveno tipkalo

Nova mehanička tipkovnica upotpunila je Corsairovu ponudu s još jednim kvalitetnim modelom

Corsair lagano, ali i ziheraški, upotpunjuje ponudu mehaničkih tipkovnica. Najnoviji model dolazi pod imenom Strafe, a s dosadašnjim modelima dijeli kvalitetu izrade.

Corsair ide linijom manjeg otpora i ne filozofira previše oko estetike, već jednostavnim idejama, i bez puno kompliciranja, dostavlja nešto što se velikoj većini korisnika sviđa. Baš kao i “K” serija, nova Strafe linija spaja metal i kvalitetnu plastiku na jedno mjesto. Odmah pri prvom dodiru jasno je vidljivo da nije riječ o još jednom običnom primjeru mehaničke tipkovnice.

Corsair se ovdje posebno ističe jer tipke nisu podvučene pod okvir kućišta, već su u ravnini s njim, pa se tako Cherry MX switchevi mogu vidjeti u cijelosti. Naš primjerak došao je s “Red” prekidačima koji su vrlo mekani i tihi, dosta dobri ukoliko više mislite pisati na njoj nego se igrati. Pozadinsko osvjetljenje je isto tako crveno, a moguće je tipkovnicu kupiti i u RGB verziji, što je naravno znatno skuplje. Kada smo već kod toga, već je i ovaj model dosta skup jer košta više od 1.000 kuna, što je definitivno iznad prosjeka kada su mehaničke tipkovnice u pitanju.

Još bismo to nekako i razumjeli da ista ima brdo mogućnosti, ali on ih zapravo i nema. Osim dedicirane tipke za gašenje i paljenje pozadinsko osvjetljenje i “lockanje” Windows keya, Strafe nema nikakvih izvanstandardnih featurea. OK, ima multimedijsku kontrolu putem kombinacije “F” i “Fn” tipki, ali nekako smo za ovu cijenu ipak očekivali više. Naravno, biti će onih koji će spremno platiti ovu, tako reći premium, cijenu, ali nama će ovaj model jednostavno proći ispod radara kada je u pitanju omjer uloženog i dobivenog. 

Više informacija

  • Model: Corsair Strafe
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Kvaliteta: 4
  • Isplativost: 4
  • Ergonomija: 5
  • Proizvođač: Corsair
  • Uređaji: Mehanička, Cherry MX Red
  • Sučelje: USB 2.0
  • Plus: Kvaliteta izrade i dizajn, pozadinsko osvjetljenje tipki
  • Minus: Uvjetno rečeno cijena
  • Ustupitelj i cijena: Futura IT, www.futura-it.hr, cijena: 1.009,45 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Corsair Strafe

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Corsair Strafe - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.