Brother MFC-J6520DW - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Veličina Nešto veće dimenzije zbog mogućnosti ispisa A3 formata

Brother MFC-J6520DW

A3 na budžetu

Više nije potrebno uložiti tisuće kuna u ispis na format veći od A4

Brother MFC-J6520DW još je jedan Brotherov multifunkcijski inkjet pisač s mogućnošću ispisa do formata A3 u boji. Naravno, osim ispisa, tu su i mogućnosti skeniranja, kopiranja, faxa, kao i automatskog obostranog ispisa, a 2,7-inčni zaslon u boji osjetljiv na dodir sučelje je putem kojeg se upravlja ovim multifunkcionalcem. Nema tipke za brzi pristup funkcijama, već samo one za povratak unutar izbornika i za povratak na početni ekran – baš kao na Android mobitelima. Radi se o dimenzijama nešto većem pisaču, no imajte na umu da može ispisivati i na A3 format, a ušteda na prostoru postignuta je tako da je papir postavljen u landscape i ispisuje se u landscape modu.

Kako je to već uobičajeno, iza poklopca se nalazi USB priključak za spajanje vanjske memorije za pohranu, kao i čitač memorijskih kartica za brzi ispis fotografija. Uz već standardni USB i LAN priključak, ugrađen je i Wi-Fi što znači da J6520DW podržava sve moguće cloud print usluge poput AirPrint, Google Cloud Print, Brother iPrint&Scan te Wi-Fi Direct usluge, a uz njihove Web Connect aplikacije sadržaj se može slati direktno na društvene mreže i slično.

Maksimalna brzina ispisa crno-bijelih dokumenata po ISO standardu iznosi 22 str/min, dok se dokumenti u boji ispisuju maksimalnom brzinom od 20 str/min, no mi smo izmjerili brzinu od oko 8 A4 stranica u minuti crno-bijelog i color ispisa, a dobra je stvar što se prva stranica vrlo brzo pojavljuje na izlaznoj ladici. Kvaliteta teksta je zadovoljavajuća za uredsku i kućnu uporabu no ukoliko pretjerate sa smanjivanjem teksta fontovi će brzo postati nečitljivi. Ispis u boji je solidan, sa nešto slabijim kontrastom i zasićenjem boja, no sasvim dovoljno za svakodnevnu uporabu.

Za ispis se koriste četiri standardna CMYK spremnika, s tim da je spremnik crne boje značajno veći od spremnika ostalih boja. Standardno su dostupni Innobella super high-yield XXL spremnici kojima se može ispisati 1200 stranica u boji ili 2400 crno-bijelih stranica po cijeni od 290 kn za crnu i 180 kn za pojedinačni spremnik u boji – što i nije loše u odnosu na neke druge proizvođače.

Brother MFC J6520DW 5

Prikladno Spremnik crne boje triput je veći od ostalih


Pisač ima samo jednu ulaznu ladicu kapaciteta od, ne baš velikih, 250 listova i imajte na umu da u nju možete postaviti ili A3 ili A4 papire, no ne oba odjednom. To možete riješiti ručnim ulaganjem pojedinačnih papira drugog formata. Izlazna ladica ima kapacitet od 50 listova, što je na granici prihvatljivosti.

Preporučeni mjesečni volumen ispisa iznosi od 25 do 1500 stranica, što znači da se radi o pisaču za manje zahtjevne korisnike koji žele mogućnost ispisa na format A3, kao i mnoštvo ugrađenih funkcionalnosti. 

Više informacija

  • Model: Brother MFC-J6520DW
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Opremljenost: 5
  • Proizvođač: Brother
  • Razlučivost ispisa cb/boja: 6000 x 1200 dpi
  • Mogućnosti: Color inkjet ispis, kopiranje, skeniranje, fax
  • Brzina ispisa cb/boja: 22 str/min / 20 str/min
  • Spajanje: USB 2.0, Wi-Fi, Ethernet, USB Flash Memory Drive i Pictbridge
  • Kapacitet ladica: Ulazna 250 listova, izlazna 50 listova
  • Ostalo: Duplex, 2,7-inčni touch screen u boji, Web Connect aplikacije
  • Dimenzije i masa: 553 x 433 x 247 mm, 14,5 kg
  • Plus: Relativno brz ispis za inkjet pisač. Duplex ispis. Ispis do A3 formata
  • Minus: Samo jedna ulazna ladica
  • Ustupitelj i cijena: MAKROMIKRO www.makromikro.hr, cijena: 2.199,99 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Brother MFC-J6520DW

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Brother MFC-J6520DW - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.