YUNEEC Mantis Q

YUNEEC Mantis Q

4K kamera i let od pola sata

Ovom dronu najveća je prednost što ga možete sklopiti te bi mogao stati u džep. Tako ga lakše možete ponijeti na izlete, planinarenja ili druge avanture koje želite dokumentirati.


Iako je vrijeme leta deklarirano na 30 minuta, preporučili bismo X-pack pakiranje u kojemu se dobiju dvije baterije te torba za dron koju lako možete nositi na ramenu.

Ima upravljanje glasom za nekoliko naredbi poput „Return Home“, „Take picture“, „Take Off“ i sl., a kompletan popis dostupan je u aplikaciji. Kada smo se našli blizu automobila, Mantis nas je upozorio kako se blizu nalazi nešto što može omesti radio valove te je bolje udaljiti se od toga. Također, kada je ostalo samo 25% baterije, upozorio nas je da se vratimo jer je baterija pri kraju.
MATIS Q 1

VIDEO je oštar no nije stabiliziran pa je za 4K snimak potrebno odabrati dan bez vjetra te imati nove, neogrebane elise za što stabilniji let



Na daljinskom postoji gumb za prebacivanje u sportski način u kojemu dron može letjeti brzinom do 14,5 km/h, a postoji i ručni mod u kojemu je moguće kretati se brzinama iznad 70 km/h.

Postoje modovi daljinskog upravljača u kojima ga je lako postaviti na inverzne postavke za ljevake ili u potpunosti prilagoditi upravljanje prema želji. Te modove možete mijenjati kroz mobilnu aplikaciju, a što se samog upravljanja tiče, dron je vrlo prepoznatljiv. Video koji dobivamo na ekran mobilnog telefona kasni oko pola sekunde te to treba imati na umu ukoliko njime mislite letjeti brže od 70 km/h. Krećući se brzinom od 70 km/h, prelazite gotovo 20 metara u sekundi. Drugim riječima, gledajući u mobitel uopće nećete vidjeti gdje vozite.

Letjelica nema posebne nožice za slijetanje, no uspjeli smo bez problema poletjeti sa šljunčanog terena.

Tako je možda važno spomenuti kako pri snimanju možete mijenjati postavke ISO, dužine ekspozicije te rezoluciju. 4K video nije elektronski stabiliziran, dok Full HD jest, a možete ga snimati pri 30 ili 60 sličica u sekundi.

Screenshot 20190717 094615

PRI PRVOM POKRETANJU aplikacija vas detaljno vodi kroz sve njezine mogućnosti



Postoji i opcija kojom letjelici naređujete da vas slijedi te opcija kojom joj naređujete da samo gleda prema vama. Možete postaviti točku interesa oko koje će kružiti na zadanoj udaljenosti ili definirati rutu prema kojoj će se kretati.

Naravno, koju god opciju odabrali, dron nije sposoban izbjegavati prepreke pa je potrebno dobro proučiti putanju leta prije nego li ga pustimo da izvršava naredbe. Također, moguće je odrediti maksimalnu udaljenost od upravljača te maksimalnu visinu do koje dron smije ići.

Ovo nam izgleda primamljiv dron za povremeno snimanje vaših avantura, a zgodan je i za zabavu tj. sportsko letenje. Najviše od svega nam se svidjela dužina trajanja baterije od pola sata.

yun

yunec

 

Više informacija

  • Model: Mantis Q
  • Ocjena: 4,5
  • Cijena: 4
  • Proizvođač: YUNEEC
  • Ustupitelj i cijena: Ustupio: www.ekupi.hr Cijena: 4.443,33 Kn
  • Minus: hrvatski zakon o snimanju
  • Plus: 30 minuta baterije, 4K video, glasovno upravljanje, brži je od 70 km/h, GPS, automatski modovi (Journey, Point of interest)
  • Cool faktor: 5
  • Max. brzina / visina: 72 km/h
  • Max. udaljenost od daljinskog: 1500 m
  • Baterija: max. 33 minute, 2800 mAh
  • Rezolucija: 4K @ 30 fps, 1080p @ 30/60 fps
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za YUNEEC Mantis Q

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

YUNEEC Mantis Q - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.