White Shark Road Killer: Agresivno ime za agresivno, ali pravilno držanje - 5.0 out of 5 based on 2 votes
White Shark Road Killer: Agresivno ime za agresivno, ali pravilno držanje

White Shark Road Killer: Agresivno ime za agresivno, ali pravilno držanje

White Shark se kod nas već utemeljio kao brend PC periferija s naglaskom na gaming zajednicu. A što svakom gameru treba osim LED rasvjete? Dobar stolac.

Gameri, ili za one starije „igrači koji igraju videoigre“, imaju vrlo jedinstven ukus, barem ako je suditi po izgledu računalne periferije koja ih cilja kao potencijalne kupce. Dizajn je često agresivan, blještav te ima vrlo upečatljiv naziv, a nerijetko je izgleda s kojim možda i ne biste htjeli biti viđeni izvan kuće (na primjer, gaming slušalice).

Streamanje igara putem interneta, kao i popularnost eSportova, na scenu je poguralo do tada manje poznatu periferiju: gaming stolce. Dizajnirani da izgledaju sportski te nalikuju onima koje možete naći u trkaćim autima, promiču gamerski imidž i drže vašu pozu pravilnom za duže sesije... „rada“ na računalu. Bilo koji stolac vrijedan spomena dolazi i s lumbalnom potporom u obliku podesivog jastuka ispunjenog memorijskom pjenom. Tako dolazimo do White Sharkova Road Killera, stolca koji smo imali prilike testirati u našem uredu.

Naime, hrabro je među karakteristike staviti da neki proizvod ima nosivost od 130 kilograma, pa smo tu tvrdnju testirali s 125 kilograma žive vage unutar par tjedana te smo spremni iznijeti rezultate. Stolac je izdržao, a ispostavilo se i da je mogućnost nagiba od 180 ° ugrađena opcija, a ne greška testera. Upravo tako: ako vam se prilegne, stolac možete i izravnati kako biste malo ubili oko. Potrebno je prevladati strah od prevrtanja s kojim nismo imali problema već nakon 5 minuta... „testiranja“ te opcije. Stolac se sastoji od više dijelova koji uključuju bazu za sjedenje, naslon, ručke, mehanizam podešavanja naslona te postolje s pet kotačića i podesivom visinom.

Slaganje nije komplicirano. Sastoji se od dvadesetak vijaka za koje se dobije i potreban alat u obliku jednog inbusnog ključa s Philipsovim vrhom za zatezanje klasičnih vijaka s kojim ste spremni složiti svoj gaming stolac za rad na računalu. Noge i podešavanje visine jednostavno se slažu guranjem jedne komponente u drugu, a vijci će vam biti potrebni za montiranje baze za sjedenje s naslonom i spajanje na nogice. Čvrsta unutarnja konstrukcija koja će uvijek držati vaš položaj pravilnim presvučena je memorijskom pjenom, a vanjski sloj napravljen je od umjetne kože. Na isti način napravljena su i dva jastučića za držanje pravilne poze (izuzev čvrste unutarnje konstrukcije, naravno).

Ako ste ikada slagali slične proizvode, neće vam biti strana borba s vijcima. Umjetna koža probijena je gdje vijci moraju proći do unutarnje konstrukcije, ali će biti malo natezanja dok vijak ne sjedne u svoj utor. Bitno je obratiti pažnju na vrste vijaka jer su oni koji drže naslon i bazu duži svega 5 mm, pa ih je lagano zamijeniti ako ne obratite malo pozornosti na početku. Zatim dolaze i ručke, koje su podesive po visini i kutu gledanja, što je zanimljiva opcija. Jastučići za kraj.

Konstrukcijom smo naposljetku zadovoljni. Dizajn stolca tjera na pravilan položaj u kojemu ćete se naći i nakon duljeg korištenja, zbog čega će vam kralježnica sigurno biti zahvalna. Stolac je tvrđeg dizajna nego neki na koje smo se navikli, ali ni osmosatni radni dan nije izazvao bolove i umor. Bonus je u tome što je gotovo svaki aspekt ovog stolca podesiv, tako da će svatko moći naći položaj koji mu paše, no mi definitivno preporučamo držanje kralježnice u „S“ položaju, čemu i služi lumbalna podrška.

Više informacija

  • Model: White Shark Road Killer
  • Ocjena: 4,4
  • Cijena: 4
  • Ustupitelj i cijena: Šmit Electronic, www.smit-electronic.hr, 1.699,90 kn
  • Minus: tijekom sastavljanja ima komplikacija s ciljanjem vijaka u utore zbog umjetne kože
  • Plus: podešavanje visine i nagiba, jastučna podrška leđima, podesiva visina naslona za ruku
  • Podržana težina korisnika: 130 kg
  • Visina naslona: 86 cm
  • Podešavanje visine: 46 - 56 cm
  • Veličina sjedišta: 46 x 49 cm
  • Materijal: umjetna koža
  • Boja: crno-crvena
  • Cool faktor: 5
  • Dizajn: 4
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za White Shark Road Killer: Agresivno ime za agresivno, ali pravilno držanje

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

White Shark Road Killer: Agresivno ime za agresivno, ali pravilno držanje - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.