Brother ADS-1100W - 5.0 out of 5 based on 1 vote
MALENO KUĆIŠTE :ADS 1100W se zbog kompaktnosti pokazao kao idealan suputnik

Brother ADS-1100W

Skenerski origami

Brotherov sklopivi skener nudi dobar odnos uloženog i dobivenog a prate ga i neke zanimljive funkcije, od kojih je najkorisnije spajanje putem WiFi-ja - što je najpogodnije za okruženja s više korisnika

Brotherov ADS-1100W je obostrani skener kompaktne veličine, koji može skenirati samo listove veličine do A4 i LTR. Pravi adut mu je mogućnost spajanja putem WiFi-ja, no prvo spajanje je pouzdanije odraditi putem mini USB kabela. Pri prvom setupu smo imali problema s prepoznavanjem skenera, što možemo pripisati uredu s brojnim elektroničkim uređajima koji lako mogu zasititi WiFi kanale.

Međutim, nakon prvotne konfiguracije kabelom, odmah smo se spojli bez ikakvih grešaka. Veoma malo kućište može se usporediti s nekim od manjih printera na tržištu, što ga čini i dobrim suputnikom na putovanjima. Malo kućište je uzelo svoj danak, pa se skener napaja iz eksternog punjača slične veličine kao onih za laptope. Kada se kućište kompletno rasklopi, skener još više djeluje kao printer, budući da sadrži držače za papir na vrhu i dnu uređaja.

Listovi papira se umeću s gornje strane, te ovisno o kvaliteti skeniranja, relativno brzo izlaze iz uređaja. Pri nižoj rezoluciji, tj. pri defaultnoj srednjoj kvaliteti, scan je veoma brz. Brzina iznosi ispod dvije sekunde za obostrani scan, dok se u punoj 1600 dpi rezoluciji skenira nešto sporije, čime se dolazi do deklariranih 16 stranica u minuti. Unatoč povezivosti preko WiFi-ja, scanovi su gotovo trenutno bili dostupni na zaslonu računala, gdje smo ih unutar Brotherovog softvera mogli obrezivati, okretati i eksportirati u razne formate, kao primjerice .pdf, .jpg i .png.

Automatsko skeniranje je mod u kojem se svi listovi papira skeniraju sve dok ih ima u utoru, te na koncu, softver priupita u kojem formatu treba pohraniti scanove, zasebno u .jpg ili zajedno u .pdf. Pokušali smo umetati i veću količinu papira, no limit je otprilike na 20 listova, nakon čega se može desiti gužvanje papira ili uvlačenje više listova odjednom.

Što se tiče kvalitete samih scanova, ona je u najbolju ruku osrednja. Iako scanovima ne nedostaje oštrine, nedostaje im ponešto kontrasta i općenito vjernosti boja. Kada pak skeniramo u crno-bijelom modu, kvaliteta scana je odlična, s vrhunskom oštrinom po obrubima slova. Grayscale skeniranje ponovno nosi osrednju kvalitetu, s neočekivanom količinom digitalnog šuma. Boljim skeniranjem u grayscaleu i C/B, ADS-1100W više vidimo u uredskom okruženju, primjerice brzom digitaliziranju računa u računovodstvenom servisu. 

Više informacija

  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Ergonomija: 4
  • Ustupitelj i cijena: Brother, www.brother.hr, cijena: 2.069,00 kn
  • Minus: Osrednja kvaliteta scanova, potrebno eksterno napajanje
  • Plus: Malen, spajanje putem Wi-Fi veze
  • Ocjena: 4,0
  • Model: Brother ADS-1100W
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Brother ADS-1100W

Pretraži recenzije hardvera

HARDVER
HARDVER
   Laptopi
   Računalo
   Procesor
   Grafička kartica
   Matična ploča
   Hladnjaci
   Kućište
   Monitor
   Hard disk/SSD
   Mrežna oprema
   Miš
   Tipkovnica
   Napajanje
   Audio
   USB/kartice/prijenosni HDD
   Televizori
   Pametni telefoni
   Tablet
   Projektor
   Printer/MFC
   Ostalo
   Pametni satovi
   Fotoaparati
   RAM
   Akcijske kamere
   Igraća konzola
   Gamepad

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Brother ADS-1100W - VidiLAB - QR Code Friendly

Zadnje testirano u VIDILAB-u...