Samsung Space S27R750QEN i S32R750QEN

Samsung Space S27R750QEN i S32R750QEN

Novi dizajn za novo doba

Samsung je predstavio novu seriju monitora specijalno dizajniranu kako bi se minimizirao prostor koji monitor zauzima. Na testu imamo dva primjerka pa pogledajmo što nude.

Veliki monitori dolaze i sa stalcima koji moraju imati mogućnost održati stabilnost monitora, što i mi gledamo pri testiranju jer ipak nema gorega nego kada radi tipkanja po tipkovnici primijetite lagano ljuljanje monitora. Stalci s kojima dolaze različitih su izvedbi i dok ih proizvođači pokušavaju minimizirati, krakovi iliti noge koje imaju moraju biti duge kako bi monitor bio stabilan. Tako se oduzima korištenje tog dijela stola, kojeg je Samsung novim dizajnom odlučio osloboditi.
Tri strane (lijeva, desna i gornja) imaju minimalne rubove koji mu daju moderan izgled te se lagano uklapa u prostor. Pogled sa strane pokazuje vrlo pravokutan dizajn, no on je bitan kako bi se monitor mogao lagano nasloniti na površinu iza stola, no naravno bez problema stoji i u zraku. Straga, imamo udubljenu sredinu s konektorima koji su nešto specifičniji pa budite sigurni da će monitor pasati vašem setupu. Naime s monitorom dobivate i HDMI kabel koji ima i puni utor straga. Osim njega, tu se nalaze i Mini DisplayPort za koji će vam trebati adekvatan kabel, te jedan USB utor specifično namijenjen za servisiranje.

Tu je jedino i utor za napajanje koje dolazi s monitorom. Napajanje se sastoji od vanjske „cigle“ koja zatim ima izlaz za monitor u obliku kabla dugog oko dva metra. Kod povezivanja s monitorom dobivate specifičan HDMI kabel koji provodi HDMI 2.0 signal, no na sredini kabla se također nalazi utor za napajanje. Druga strana kabla ima dva izlaza, HDMI te napajanje. Tako jednostavno možete provesti kablove kako bi imali minimalne zahtjeve kod provođenja iza stola. Jedan kabel ide u monitor te se grana u napajanje i HDMI za računalo.

Samsung Space Monitor 1

Naravno, možete koristiti vlastiti HDMI kabel ili Mini DisplayPort kabel, a tada napajanje mora direktno iz cigle ići u monitor. Primijetit ćete da imate dva kanala niz stražnju stranu stalka, upravo u cilju provođenja jednog do dva kabla kako ne bi smetali u prostoru. Stalak je čvrst, uglavnom napravljen od metala s plastičnim pokrovima. Dizajnom je prilagođen za pričvršćivanje na stol, te je poput monitora potpuno pravokutan kako bi lagano bio uklopljen u dizajn, te namješten prema zidu ako je potrebno. Držač za stol podržava do 90 mm debljine stola bez problema te se može lagano pričvrstiti kako se monitor ne bi micao. Odmah iznad držača nailazimo na prvo koljeno koje omogućuje naginjanje stalka te približavanje monitora korisniku. Kod spoja sa samim monitorom stalak ima još jedno koljeno kako bi se monitor, jednom približen, mogao saviti prema glavi korisnika. Naravno, kako je pokret u luku oko prvog koljena, što je monitor bliže korisniku, to je niže prema stolu te ga sam stol i limitira od danjeg spuštanja. Ali zato vam, dok je u zraku, omogućuje pristup puno većoj površini stola.

Samsung Space Monitor 27”

Prvi kojega smo isprobali je Samsungov Space Monitor koji cilja poslovne korisnike. S dijagonalom od 27 inča i rezolucijom od 2560 x 1440 piksela, dobivate optimalnu gustoću kako bi sadržaj bio jasan i čitak za rad u punom radnom vremenu. Sam zaslon osim QHD rezolucije koristi VA tehnologiju matrice, što znači da ima impresivan kontrast od 3000:1, odnosno razlika između bijelog i crnog piksela je visoka. Ovaj efekt najbolje se vidi na gledanju multimedije gdje će boje biti impresivnije, a tamni kutovi scene imat će manje „sive“ nijanse kao kod IPS zaslona. Kako bi se proširile mogućnosti monitora, dobivate i Picture-in-picture mogućnosti, te razne Eco opcije za smanjenje potrošnje energije. Monitor također podržava 144 Hz brzinu osvježavanja koja će biti vrlo primjetna ako se s njome do sada niste susreli. Jedini minus monitora je niska svjetlina od svega 250 nitsa što bi nekima ipak moglo smetati za rad u prostoriji s puno svijetla. Imajte na umu da monitor nije moguće zakretati lijevo-desno radi jedinstvenog dizajna stalka na što svakako treba računati prije kupnje.

Samsung Space Monitor 27 2

Samsung Space Gaming Monitor 32”

Drugi monitor koji smo imali priliku isprobati veće je i po nama idealne dijagonale od 32 inča. Sav sadržaj na njemu je vrlo pregledan te korisnici lagano mogu imati sve zadatke na monitoru istovremeno. No, monitor je specijaliziran za gaming te donosi 144 Hz brzinu osvježavanja, kao i FreeSync tehnologiju kojom grafičke kartice mogu bolje sinkronizirati brzinu osvježavanja ovisno o sadržaju na ekranu kako ne bi došlo do trganja slike. Rezolucija od 2560 x 1440 piksela doimati će se niskom za ovoliki monitor ako mu se približite, no za gaming je idealna jer ne zahtijeva previše od grafičke kartice pa je veća brzina osvježavanja bolje iskorištena. Za vrijeme igranja se pikseli također ne zamijete. Svjetlina monitora od maksimalno 250 nitsa opet nije idealna te jako osvjetljeni prostori neće pružiti ugođaj idealan za igranje. I ovaj monitor koristi odličan VA panel što znači i visok 3000:1 kontrast idealan za konzumiranje multimedije, a pogotovo u igrama, gdje će mračni prostori biti uistinu mračni. Od utora, tu su ponovno HDMI 2.0 i Mini DIsplayPort straga za povezivanje s računalom, te napajanje.

Više informacija

  • Model: Space S32R750QEN
  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 5
  • Dojam: 5
  • Isplativost: 4
  • Cijena: 3.199,00 kn
  • Proizvođač: Samsung
  • Tip: VA
  • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 32''/2560 x 1440/ 16:9
  • Osvježavanje: 144 Hz
  • Snaga osvjetljenja: 250 cd/m2
  • Vrsta panela: VA
  • Dodatno: FreeSync
  • Plus: Dizajn, VA panel, FreeSync
  • Minus: Monitor nije moguće zakriviti
  • Ustupitelj i cijena: Samsung Hrvatska www.samsung.hr 3.199,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Space S27R750QEN i S32R750QEN

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Space S27R750QEN i S32R750QEN - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.