Samsung C49HG90

Samsung C49HG90

Neponovljivo ultrawide iskustvo!

Osebujan monitor koji sa svojih nevjerojatnih 49-inča dijagonale u ultrawide formatu nudi neponovljivo iskustvo. Efektivno može zamijeniti dva zasebna 27-inčna monitora, a opremljen je i s najboljom Samsungovom VA matricom s Quantum Dot tehnologijom. Posebno se ističe odličnim HDR performansama i nevjerojatnim gaming doživljajem koji je doista teško opisati.

Sa svojih 49-inča vidljivi dijagonale potpuno će vas okružiti i ponuditi jedinstveno iskustvo koje se teško može usporediti s bilo kojim drugim monitorom. Efektivno, ovdje imate osjećaj kao da sjedite ispred 2 spojena 27 inčna monitora. Ovo je perjanica Samsungove ponude monitora i s tehnološke strane jer je nakrcan svim najnaprednijim opcijama po pitanju prikaza slike.

Prvi susret s ovim monitorom svakako donosi onaj wow faktor, prije svega zbog dimenzije, odnosno širine. Preporučljivo je svakako da ga sklapaju i prenose dvije odrasle osobe jer je riječ o iznimno masivnom monitoru, a povrh svega, morat ćete pronaći i odgovarajuću površinu na koju ćete ga smjestiti. Samo postolje zauzima iznimno mnogo prostora pa o tome valja voditi računa.

Usprkos impozantnim dimenzijama, Samsung je ergonomski odlično sve riješio pa vam je dostupno podešavanja visine, zakretanja i nagiba; pivot nije podržan, što bi bilo smiješno očekivati. Očekivano, Samsung je ovaj osebujan high end monitor odgovarajuće i opremio, primjerice, dostupna su vam četiri video priključka, ulazni i izlazni USB hub, kao i dvostruki audio priključci.

 

Samsung C49HG90DMU 3

U skladu s premium statusom, ovaj monitor dolazi s ponajboljom VA matricom koja posjeduje podršku za tehnologiju Quantum Dot, ima brzinu osvježavanja od 144 Hz, a monitor dolazi i s DisplayHDR 600 certifikatom. Omjer stranica je 32:9, a dostupna rezolucija iznosi 3840 piksela horizontalno te 1080 piksela vertikalno.

Ukupno gledano, ovo daje gustoću piksela od 81 PPI, što je dosta malo, a to se ogleda u poprilično pikseliziranom prikazu, posebice teksta; ovo se puno manje primijeti kada se odmaknete od monitora na pristojnu, traženu udaljenost. Inače, radijus zakrivljenosti je 1800R i savršeno odgovara ovakvom monitoru.

Kvaliteta slike koju može ponuditi nakon inicijalnog podešavanja uistinu je impresivna. Jako se dobro vidi podrška za wide gamut, kontrast je odličan, dinamika slike izvrsna. Posebno nam se svidjelo što slici ne nedostaje živosti, a pritom boje nisu prenaglašene kao što je to slučaj kod nekih drugih wide gamut monitora.

Izbornik za podešavanja slike nudi jako velik broj opcija, uz nekoliko predefiniranih modova. Kako biste mogli koristiti brzinu osvježavanja od 144 Hz na native rezoluciji, nemojte zaboraviti odabrati DisplayPort 1.2 standard u izborniku za podešavanje.

 

Samsung C49HG90DMU 2

Gaming na ovom monitoru je svakako jedinstveno iskustvo. Nećemo sada ovdje puno trošiti riječi o kvaliteti slike, podršci za FreeSync 2 HDR ili brzini odziva. Sam doživljaj je doista teško opisati riječima, to jednostavno morate vidjeti. Istaknimo i prilično dobre HDR performanse; odličan kontrast i visoka maksimalna razina svjetline omogućuju ovom monitoru jako dobar prikaz HDR sadržaja.

Dakako da ovaj monitor nije za svakoga, kako zbog cijene, tako i zbog dimenzija. Također, smatramo da je korištena rezolucija premala za monitor ovakve veličine. Međutim, nema dvojbe da Samsung ovdje nudi jedinstveno ultrawide iskustvo koje je neusporedivo s bilo čime što smo do sada vidjeli kod računalnih monitora.

 

 

TEST ZAKRIVLJENIH GAMING MONITORA

Pogledajte ostale modele koje smo testirali!

Zakrivljeni monitori sve su popularniji pa smo stoga odlučili malo detaljnije istražiti tržište. Koje su prednosti zakrivljenih monitora? Jesu li bolji za gaming ili profesionalno korištenje? Isplati li ih se kupiti?

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung C49HG90

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung C49HG90 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.