AOC CU34G2 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
AOC CU34G2

AOC CU34G2

Svestrani ultra-wide!

Svestran i cjenovno povoljan 34-inčni ultrawide monitor koji dolazi s nešto agresivnije zakrivljenim ekranom radijusa 1500R. Ugrađena Samsungova VA matrica omogućuje jako dobru kvalitetu slike, a uz brzinu osvježavanja od 100 Hz i prihvatljivu brzinu odziva, ovaj će povoljan ultrawide monitor biti zanimljiv i gamerima.

Nova generacija 34-inčnih ultrawide monitora svakako ove zanimljive ultra široke ekrane cjenovno približava velikoj većini potencijalnih korisnika. Sve do nedavno ovakvi su monitori koštali dobrano preko 1000 eura, a sad ih već možemo pronaći za pola te cijene.

AOC je posebno poznat po nadasve cjenovno pristupačnim monitorima impresivnih specifikacija, pa nije ni čudo da ovaj njihov model spada među cjenovno najpovoljnije 34-inčne ultrawide monitore dostupne na tržištu.

Pritom se može pohvaliti odličnim osobinama koje uključuju najnoviju Samsungovu VA matricu, rezoluciju od 3440x1440 piksela, brzinu osvježavanja od 100 Hz, podršku za FreeSync i G-Sync, odličnu opremljenost i vrlo dobru ergonomiju. Napomenimo da je na tržištu osim ovog modela, dostupan i model oznake CU34G2X koji je nešto skuplji, ali dolazi s brzinom osvježavanja slike od 144 Hz.

 

AOC CU34G2 3

Uobičajeni AOC-ov dizajn krasi i ovaj monitor. Kombinacija crne i crvene boje izgleda vrlo dopadljivo. Istaknimo i moderan dizajn uz vrlo tanke rubove te dvokrako postolje u obliku slova V. Ovaj se monitor odlikuje nešto agresivnijom krivuljom radijusa 1500R.

Međutim, na ovo se brzo naviknete. Kvaliteta izrade je sasvim dobra, premda je kompletan monitor napravljen od uobičajene plastike. Pozitivno je to što samo postolje ne zauzima previše mjesta na stolu, iako je monitor dosta velik.

Odlikuju ga respektabilne ergonomske osobine: podešavanje visine, zakretanje, podešavanje nagiba; sve je to lako dostupno i omogućuje vam da prilagodite poziciju i položaj monitora vlastitim željama.

Opremljenost je također impresivna. Posebno istaknimo četverostruki izlazni USB hub. Ukupno su vam na raspolaganju tri video priključka (HDMI i DP), a monitor podržava PiP, prikaz slike u slici.

Međutim, glavna prednost ovog monitora svakako je novija Samsungova SPVA matrica s podrškom za širi spektar boja, odnosno 124% sRGB-a. Omogućuje odličan kontrast uz vrlo dinamičan i raskošan prikaz. Nismo zamijetili nikakve probleme s nejednakim osvjetljenjem ni probijanjem pozadinskog osvjetljenja.

Zahvaljujući dostupnoj rezoluciji od 3440x1440 piksela prikaz je vrlo jasan i oštar i zapravo predstavlja nekakav ekvivalent WQHD rezoluciji na 27-inčnom monitoru.

 

AOC CU34G2 2

Za gaming performanse poželjno je koristiti medium opciju za brzinu odziva u izborniku za podešavanja. Tako ćete osigurati zadovoljavajuću brzinu odziva. Spomenimo da brzina odziva nije na razini bržih TN i IPS monitora pa ovaj monitor nije osobito pogodan za brže igre.

No s druge strane, sve ostale igre izgledaju impresivno na ovom monitoru ultra širokog formata. Osim toga, Adaptive Sync tehnologija radi bez problema jednako dobro s AMD-ovim i Nvidijinim karticama.

 Ostaje nam samo zaključiti da nam je AOC uspio ponuditi svestrani ultrawide monitor vrlo pristupačne cijene. Bilo da ga planirate koristiti za gaming, multimediju ili poslovne svrhe, jako će se dobro snaći u svakoj ulozi. Jasno da nije savršen, a među ključne nedostatke bismo ubrojili nešto sporiju brzinu odziva i slabiji vidljivi kut, posebno vertikalan.

 

TEST ZAKRIVLJENIH GAMING MONITORA

Pogledajte ostale modele koje smo testirali!

Zakrivljeni monitori sve su popularniji pa smo stoga odlučili malo detaljnije istražiti tržište. Koje su prednosti zakrivljenih monitora? Jesu li bolji za gaming ili profesionalno korištenje? Isplati li ih se kupiti?

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za AOC CU34G2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AOC CU34G2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.