Philips 328E1CA

Philips 328E1CA

4K za svakoga!

Super cjenovno povoljan 4k monitor velike dijagonale koji pritom nudi i odličnu kvalitetu slike zahvaljujući ugrađenoj Samsungovoj VA matrici. Igre i filmovi na ovako velikom ekranu izgledaju odlično, a ovaj je monitor s obzirom na brzinu osvježavanja od 60 Hz ipak pogodniji za nekakav konzolaški gaming nego za brže PC igre.

Philipsovu seriju E-Line krase posebno cjenovno pristupačni monitori jako dobrih mogućnosti. Međutim, ovaj nam je model posebno zapeo za oko. Teško je zapravo povjerovati kako danas možete za manje od 3000 kuna kupiti 32-inčni 4k monitor! I još k tome s VA matricom.

Sve to nam Philips nudi s ovim monitorom poprilično modernog dizajna. Općenito je prilično kompaktan i tanak, uz vrlo malen rub oko samog ekrana. Postolje je dizajnirano tako da ne zauzima mnogo mjesta na radnom stolu, a ergonomske mogućnosti su ograničene samo na podešavanje nagiba. Sama montaža postolja s ekranom je vrlo jednostavna, a s monitorom se u paketu isporučuju svi potrebni kabeli.

Ovaj Philipsov monitor dolazi s 32-inčnom dijagonalom u mat izvedbi s laganijim antiglare premazom. Poseban highlight svakako je 4k rezolucija. Milijuni piksela raspoređeni na 32-inčnom ekranu uz gustoću od 140 piksela po inču omogućuju prikaz iznimne oštrine. Nešto jače zakrivljen ekran radijusa 1500R također je jedna od ključnih značajki ovog monitora.

 

Philips 328E1CA 1

Međutim, moramo priznati da ovakav jače zakrivljen ekran daleko manje dolazi do izražaja kod 16:9 monitora, nego što je to slučaj kod ultrawide monitora.

Philips je ovdje ugradio relativno modernu VA matricu koja podržava 10-bitni prikaz boja i općenito omogućuje jako dobru kvalitetu slike. Posebno se ističe izvrstan kontrast, što se ogleda u jako dobroj dinamici slike i odličnom prikazu tamnijih nijansi. 4k rezolucija omogućuje iznimno jasan prikaz teksta i drugih elemenata.

Ipak, čak i uz veličinu dijagonale od 32-inča, bit će potrebno za maksimalnu čitljivost koristiti opciju skaliranja unutar Windowsa. Nakon toga je pregledavanje web stranica i rad s dokumentima doista iznimno ugodno, obzirom na vrlo jasan i dobro definiran prikaz.

Multimedijalni sadržaji na ovom monitoru također izgledaju odlično. U izborniku za podešavanje slike pronaći ćete nekoliko predefiniranih opcija za prikaz, no mi smo se odlučili samo podesiti sliku. Rezultat je više nego zadovoljavajući, reprodukcija boja je više nego dobra uz nešto širi raspon koji nadilazi sRGB.

 

Philips 328E1CA 4

Video sadržaj i filmovi na ovom monitoru izgledaju izvrsno, a sličan je slučaj i s većinom igara. Istina, brzina osvježavanja iznosi „samo“ 60 Hz. Planirate li koristiti native 4k rezoluciju, danas ćete teško pronaći grafičku karticu koja vam može omogućiti igranje na više od 60 fps-a u modernim igrama.

Uredno je podržan i FreeSync, ali je nažalost aktivan isključivo u području između 48 do 60 Hz. Istaknimo da je, ukupno gledano, brzina odziva sasvim zadovoljavajuća uz preporuku korištenja opcije Faster unutar izbornika za brzinu odziva.

Na kraju, mišljenja smo da je ovaj Philipsov monitor vrlo dobar izbor za korisnike koji žele uživati u filmovima i igrama na velikom zakrivljenom ekranu. Možete na njega spojiti računalo, konzolu ili media player, a kvaliteta slike je doista na vrlo dobroj razini uz 4k rezoluciju koja omogućuje posebno jasan i oštar prikaz.

 

 

TEST ZAKRIVLJENIH GAMING MONITORA

Pogledajte ostale modele koje smo testirali!

Zakrivljeni monitori sve su popularniji pa smo stoga odlučili malo detaljnije istražiti tržište. Koje su prednosti zakrivljenih monitora? Jesu li bolji za gaming ili profesionalno korištenje? Isplati li ih se kupiti?

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips 328E1CA

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips 328E1CA - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.