Philips 436M6

Philips 436M6

Blještavilo HDR-a!

Prepakirani televizor u obliku 43-inčnog 4k monitora odlikuje se vrhunskim HDR performansama i idealan je za korištenje s igraćim konzolama ili drugim multimedijalnim uređajima. Daleko slabije funkcionira kao klasičan računalni monitor.

Već od ranije znamo kako Philipsu izleti u područje predimenziniranih monitora nisu nimalo strani. Imali smo prije nekoliko godina priliku vidjeti njihov 43-inčni 4k „monitor“, a prošle godine predstavili su tehnološki najnapredniji model koji spada u seriju Momentus.

Rekli bismo kako je ovdje VA matrica, koja se obično koristi kod televizora, upakirana u 43-inčni uređaj koji možete koristiti kao računalni monitor.

Dakako, samim dizajnom i dimenzijama ovaj monitor daleko više podsjeća na moderan televizor. Velika dijagonala, uobičajeno metalno postolje i ostatak uređaja koji je napravljen od sjajne crne plastike. Sa stražnje strane nalazimo i odgovarajuće rupe za montažu na zid po standardu VESA 200x200.

Philips Momentum 43 6

 

Philips ne bi bio Philips da i ovaj monitor nije obogatio svjetlosnim efektima u obliku opcije Ambiglow. Ovdje nije riječ o nekom raskošnom osvjetljenju poput Ambilighta koji Philips nudi kod svojih televizora, ali dobro dođe.

Philips ovdje ni ne pokušava sakriti televizijske korijene ovog monitora. Stoga se s njim isporučuje i odgovarajući daljinski upravljač. Svakako je ugodniji za korištenje od joysticka sa stražnje strane uređaja.

Iznenadio nas je ogroman broj video i ostalih priključaka. Nema čega nema. Od video priključaka tu su HDMI, DisplayPort i USB-C. Idealno! Osim toga, tu su i dva USB priključka.

Philips Momentum 43 2

 

 

Nadalje, jedna od velikih prednosti ovog „monitora“ svakako je i opcija prikaza slike u slici (PiP) i slike pored slike (PbP). Ovo u praksi funkcionira odlično te je super opcija ako imate potrebu za korištenjem većeg broja multimedijalnih uređaja.

Philipsov gigantski monitor temelji se na poprilično naprednoj VA matrici. Ovakva matrica omogućuje fenomenalan kontrast uz iznimno širok spektar prikaza boja. Vidljivi kut je također sasvim solidan za ovaj tip matrice. Podržano je i lokalno zatamnjenje koje je aktivno isključivo u HDR načinu korištenja.

HDR performanse su zapravo jedan od highlighta ovog uređaja. Službeno je podržan certifikat DisplayHDR 1000, što znači da monitor može dosegnuti svjetlinu od 1000 nita. Istina, kratko. Prilikom nešto dužeg korištenja to se kreće oko 800 nita.

Philips Momentum 43 5

 

 

U svakom slučaju, HDR u igrama na ovom monitoru izgleda odlično. Ovo je zapravo jedini monitor od svih koje smo testirali kod kojeg doista ima smisla uključiti HDR u igrama. S obzirom na odličan kontrast i visoku maksimalnu svjetlinu, dinamika slike dolazi do punog izražaja.

Gamerima će biti korisna informacija kako FreeSync ovdje radi bez problema. Međutim, ograničenje je brzina osvježavanja od 60 Hz. S druge strane, ovo je idealan monitor za spajanje s igraćim konzolama poput PlayStationa 4 pro i Xboxa X, koje vam mogu omogućiti 4k HDR gaming.

Philips Momentum 43

 

Općenito je posve jasno kako ovo nije klasičan monitor. Jednostavno je prevelik za uobičajen rad za računalom, a struktura piksela kod matrice uzrokuje određene probleme s čitljivošću teksta i ostalih elemenata.

No igre i filmovi na ovom ekranu izgledaju izvrsno, a mogao bi biti jako odar odabir svim korisnicima koji nemaju mjesta za veći televizor, a žele koristiti više multimedijalnih uređaja istovremeno.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips 436M6

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips 436M6 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.