HP Omen X 27

HP Omen X 27

Ferrari među monitorima!

Zahvaljujući super brzoj TN matrici i 240 Hz osvježavanju slike ovaj monitor nudi superiorno gaming iskustvo. Podrška za Freesync 2 i HDR samo upotpunjuju vrhunske gaming performanse.

Brzo, brže, najbrže! Je li 240 Hz dovoljno brzo? Mogu li nam 240-hercni monitori ponuditi ultimativno gaming iskustvo? Priznajemo da smo bili skeptični. Međutim, nakon susreta s ovim HP-ovim monitorom možda i promijenimo mišljenje. Zapravo je fascinantno koliko je zanimljivih i naprednih mogućnosti HP uspio strpati u ovaj naizgled obični 240-hercni TN monitor.

Krenimo od samog dizajna. On u potpunosti slijedi smjernice HP-ova gaming branda Omen. Crna mat plastika, zanimljivo izvedeno postolje, moderan i kompaktan dizajn. Na raspolaganju vam je podešavanje visine monitora i zakretanje.

Rubovi oko ekrana s tri strane su iznimno tanki, gotovo da ih nema, no donji dio je značajno deblji. No ništa strašno. Monitor po našem mišljenju izgleda sasvim dobro. Opremljenost je također vrlo solidna. Uz uobičajeni set video priključaka monitor je opremljen i USB hubom s ukupno tri USB 3.0 priključka.

 

HP OMEN X 27 4v2

Kontrole za podešavanje slike nalaze se iza samog monitora. Mora se priznati kako je izbornik za podešavanje slike iznimno bogat raznim opcijama, što možda i ne bismo očekivali od high end gaming monitora.

Dakako, ključna prednost ovog monitora je brzina osvježavanja od 240 Hz. Pritom HP koristi najmoderniju TN matricu s brzinom odziva od 1 ms (GtG)! Nadalje, jedno od ugodnih iznenađenja kada je ovaj monitor u pitanju svakako je korištenje tehnologije lokalnog zatamnjenja (local dimming).

Istina, broj zona je relativno mali, ali ovakva tehnologija ipak doprinosi koliko-toliko nešto boljem kontrastu. Posebno ako znamo da kontrast nije jača strana TN matrica. Moramo priznati kako je kvaliteta slike sasvim pristojna. Ovo je svakako jedna od boljih TN matrica. Dakako, nešto lošiji vidljivi kut se podrazumijeva.

 

HP OMEN X 27 5

Osim strelovite brzine osvježavanja HP-ov Omen X podržava i FreeSync2 i HDR. Ovo su iznimno napredne specifikacije za jedan TN monitor. HDR performanse nisu osobite, što je očekivano. Međutim, sama podrška za HDR je veliki plus.

U konačnici je prikaz slike u pokretu najjači adut ovog monitora. Kombinacija iznimne brzine odziva, frekvencije osvježavanja od 240 Hz, FreeSynca 2 i malog ulaznog kašnjenja (input laga) doista osigurava ultimativno gaming iskustvo.Gotovo da smo se riješili zamućenja slike kod LCD monitora, s obzirom na to da je brzina ovog monitora usporediva sa starim CRT monitorima.

 

HP OMEN X 27 6

To se posebno vidi u bržim igrama gdje Omen X izgleda superiorno u odnosu na veliku većinu ostalih gaming monitora na tržištu. Ne treba zaboraviti ni poprilično respektabilnu 1440p rezoluciju, što u kombinaciji s visokom frekvencijom osvježavanja daje iznimno detaljan i jasan prikaz u igrama.

Voljeli bismo jedino da HP nije koristio toliko agresivan anti-reflektivan sloj kod mat ekrana. No s druge strane, ovo osigurava iznimno malu refleksiju okoline.

Nema sumnje kako je HP-ov Omen X jedan od najboljih gamerskih monitora na tržištu. Nije osobito jeftin, ali ako igrate brže igre, svakako je vrijedan svake kune.

 

hp omen x 27

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HP Omen X 27

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP Omen X 27 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.