AOC AG322QC4

AOC AG322QC4

32-inčni best buy

Ovaj 32-inčni VA gaming monitor doista ima impresivne specifikacije s obzirom na cijenu. Pridodamo li svemu odličnu ergonomiju i jako dobre gaming performanse, posve je jasno kako je ovaj AOC-ov model trenutno svojevrsni best buy.

AOC je jedan od proizvođača koji je posebno agresivan u proboju na tržište gaming monitora u posljednjih godinu, dvije sa svojim modelima iz serije Agon. Ovi monitori u pravilu nude ponajbolji omjer cijene i mogućnosti, a AOC ima posebno bogatu ponudu VA monitora s frekvencijom osvježavanja od 144 Hz.

Testirani model 322QC4 svakako je jedan od popularnijih 32-inčnih VA gamerskih monitora na tržištu, a usudili bismo se reći i svojevrsni best buy. Naime, AOC ovdje po prilično prihvatljivoj cijeni nudi veliku dijagonalu, modernu VA matricu, atraktivan dizajn i vrlo dobru ergonomiju, 144 Hz osvježavanje slike, kao i podršku za FreeSync 2 i HDR.

Doista impresivne specifikacije za monitor koji na našem tržištu košta nešto više od 3500 kuna.

 

AOC AGON AG322QC4 4v2

Dizajn i ergonomija AOC-ovih monitora Agon svakako spadaju među ponajbolje kada govorimo o modernim gamerskim monitorima. Osebujno metalno trokrako postolje osigurava dobru stabilnost monitora i omogućuje lako podešavanje visine, a na samom vrhu nalazi se ručka za lakše prenošenje.

Ostatak monitora je napravljen od čvrste plastike, a općenito je kvaliteta izrade na visokoj razini. Moderan borderless dizjan je i ovdje prisutan i čini ovaj monitor relativno kompaktnim s obzirom na veličinu dijagonale. Ergonomski možete podešavati visinu i zakretati monitor.

Našlo se ovdje mjesta za simpatično izvedeno LED osvjetljenje, pri čemu boju osvjetljenja možete podešavati u samom izborniku monitora. Do izbornika se dolazi pritiskom na kvadratičan joystick. Moramo priznati kako nam se dopala vrlo jasna lista organizacija izbornika za podešavanje slike, odnosno podjela na vrlo razumljive kategorije.

 

AOC AGON AG322QC4 2

 

Naprednih opcija ovdje ne manjka. Posebno kada govorimo o gamingu. Primjerice dostupna je opcija za smanjenje ulaznog kašnjenja (Low Input Lag), shadow control, aspect ratio control, a možete uključiti i pokazivač trenutne brzine osvježavanja, odnosno broja sličica u sekundi.

Preporučamo da za najbrži mogući odziv opciju u izborniku za overdrive postavite na Strong jer ćete na taj način dobiti najbolje performanse u igrama uz korištenje frekvencije osvježavanja od 144 Hz.

AOC kod ovog monitora koristi modernu Samsungovu S-PVA matricu u kombinaciji s pozadinskim osvjetljenjem matične kompanije TP-Vision. Ovakva kombinacija jamči jako dobru kvalitetu slike, uz odličan kontrast i podršku za širok spektar prikaza boja.

Treba reći kako su i vidljivi kutovi prilično dobri, iako se VA matrice po tom pitanju ne mogu mjeriti s IPS tehnologijom.

 

AOC AGON AG322QC4 1

Velik zakrivljen ekran, brzina osvježavanja od 144 Hz i VA matrica koja osigurava odgovarajuću dinamiku slike pokazali su se odličnim u svim igrama. Posebno su dobre performanse u igrama koje imaju nešto mračniju kulisu. Ovaj monitor podržava trenutno najnapredniju verziju FreeSynca, odnosno FreeSync 2 HDR.

Ovo smo isprobali u Assassins Creed Odisseyu te u ovoj igri kombinacija Freesynca i HDR-a omogućuje odlično gaming iskustvo. Također, ovo je jedan od monitora s nešto boljim HDR performansama. Ukupno gledano teško ćete trenutno pronaći bolji VA gaming monitor, pa svakako ovaj model možemo samo preporučiti.

 

ag322qc4

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za AOC AG322QC4

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AOC AG322QC4 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.