AOC C27G1

AOC C27G1

Budget VA iznenađenje!

AOC nam po vrlo prihvatlljivoj cijeni nudi 27-inčni monitor temeljen na VA matrici s brzinom osvježavanja od 144 Hz. Kvaliteta slike i ergonomija jače su mu strane, ali brzina odziva mogla bi biti nešto bolja.

 

Kada govorimo o gamerskim monitorima, na tržištu su sve popularniji 144 Hz VA monitori sa zakrivljenim ekranima. Korištenje VA matrice trebalo bi omogućti daleko bolji kontrast uz vjerniji prikaz boja, a da pritom i dalje možete uživati u svim prednostima brzog 144 Hz monitora. Ovaj AOC model spada u sve brojniju zakrivljenu VA 144 Hz skupinu monitora.

Krasi ga moderan dizajn uz vrlo malen rub oko ekrana, što ga čini vrlo dopadljivim i vizualno atraktivnim. Zakrivljenost ekrana je stvar osobnog ukusa. Neki tvrde da ovakav ekran poboljšava doživljaj u igrama, međutim, smatramo kako to nema puno veze s istinom.

Ono što je pohvalno kod ovog AOC-ovog modela je vrlo respektabilna ergonomija. I nadasve povoljna cijena. Ovaj model svakako spada među cjenovno najpristupačnije gamerske 144 Hz monitore na domaćem tržištu. Manje nam se dopao smještaj kontrola za podešavanje slike ispod samog monitora.

 

AOC C27G1 4

 

Tipke za podešavanja su dosta tvrde i teško dostupne, pa nisu baš ugodne za korištenje. Naprednih i korisnih opcija za podešavanje slike ne manjka, ali su dosta nelogično razbacane po samim izbornicima.

Ovdje također moramo naglasiti kako AOC kod ovog modela ne koristi klasičnu mat površinu ekrana, već ona više naginje prema polusjajnoj varijanti (semy glossy) Najvažnije je međutim kako je refleksija okoline svedena doista na minimum.

Nakon višednevnog druženja s ovim AOC-ovim monitorima došli smo do zaključka kako je riječ o monitoru s vrlo jasno izraženim dobrim i lošim stranama. U dobre spadaju vrlo dobra kvaliteta slike uz odličan kontrast, podrška za FreeSync (30-144 Hz) i nešto bolji vidljivi kut u odnosu na monitore s TN matricama u ovoj cjenovnoj klasi. Nasuprot pozitivnim možemo nabrojiti i negativne strane poput prilično niske maksimalne svjetline, što bi mogao biti problem radite li u prilično jako osvijetljenim prostorijama.

 

AOC C27G1 1

 

Osim toga, potrebno je opciju brzine odziva unutar izbornika za prikaz slike postaviti na medium ili strong kako bi se smanjilo zamućenje slike kod brzih scena. Međutim, time ćete ovaj problem tek ublažiti. Nažalost, VA matrice su i dalje osjetno sporije od TN matrica, što posebno dolazi do izražaja kod monitora s brzinom osvježavanja od 144 Hz ili većom.

Smatramo kako ćete se ubrzo naviknuti na nešto sporiji odziv, posebno što ovaj monitor nudi određene prednosti po pitanju kvalitete prikaza. Međutim, ako vam je brzina najvažnija i po tom pitanju niste spremni na kompromis, preporučamo odabir nekog od monitora s TN matricom.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za AOC C27G1

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AOC C27G1 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.