Samsung C34J79

Samsung C34J79

Širi pogled na gaming

Među monitorima koje smo testirali našao se i jedan zakrivljeni Ultrawide monitor.

Ultrawide monitori su sve popularniji među gamerima jer nude širi kut gledanja unutar igre, a opet su kompaktni, za razliku od setupova s više monitora koji su glomazni i energetski neučinkoviti. Dizajn ovog monitora je potpuno profesionalan, s elegantnim linijama kućišta i stalka koje zajedno s bijelom bojom kućišta daju ovom monitoru stvarno elegantan izgled.

Uz bijelu boju, na bazi stalka je i srebrni pokrov, koji služi kao naglasak kojim se razbija monotonija uglavnom bijele estetike. Kvaliteta izrade ovog monitora je vrhunska, s kućištem od sjajne bijele, iznimno čvrste plastike. Završna obrada je odlična, nigdje nismo primijetili oštre rubove, kao ni škripanje panela tijekom postavljanja.

Stalak Samsunga C34J79 nudi prilagodbu nagiba u rasponu od -14 do 34 stupnjeva i podešavanje visine u rasponu od 100 mm. Nažalost, stalak ovog monitora ne nudi mogućnost pivotiranja monitora, koje bi moglo biti vrlo korisno, no njegove dimenzije mu jednostavno ne dopuštaju toliku količinu zakretanja.

 

 MG 1402

Baza je prilično malena površinom i unatoč utezima u istoj, monitor je prilično nestabilan zbog svojih dimenzija i dugog vrata stalka. Kada monitor nije u najvišem položaju, nešto je stabilniji, no svejedno nije stabilan koliko bismo željeli. Ovaj monitor ima VA panel rezolucije 3440 x 1440 piksela.

Dijagonala ovog panela je 34 inča, no zbog 21:9 omjera stranica i svoje širine monitor se ne doima osobito velikim. Kvaliteta prikaza ovog monitora je vrhunska, s vrlo širokim kutovima gledanja, odličnim dinamičkim rasponom i odličnom reprodukcijom boja.

Ovaj monitor ima 120 % Adobe RGB pokrivenost, tako da možete biti sigurni kako je njegova kvaliteta prikaza vrhunska te da ga možete koristiti za profesionalni rad, u kojemu je preciznost prikaza od visoke važnosti. Maksimalna frekvencija osvježavanja ovog monitora je 100 Hz, što je ujedno najniža frekvencija osvježavanja među monitorima na našem testu.

 

 MG 1403

Iako je najniža, frekvencija osvježavanja od 100 Hz, zajedno sa zakrivljenim Ultrawide zaslonom, daje potpuno drugačije iskustvo pri igranju. Iako vam nužno neće dati taktičku prednost, imerzija će biti znatno viša te ćete se lakše uživjeti u igru. Ovaj monitor ima podršku za varijabilnu frekvenciju osvježavanja s Freesync tehnologijom.

Freesync raspon proteže se od 48 sve do 100 Hz, što obuhvaća glavne framerateove poput 60 i 75 sličica u sekundi. Od video ulaza Samsung C34J79 ima DisplayPort, HDMI i dva USB-C ulaza s Thunderbolt 3 podrškom. Upravo su ti Thunderbolt priključci zanimljivi jer omogućavaju spajanje Mac računala i prijenosnika s Thunderbolt podrškom, što ovom monitoru daje odličnu fleksibilnost pri radu.

Samsung C34J79 je odličan monitor za poslovne korisnike koji ponekad žele zaigrati pokoju igru uz visoku frekvenciju osvježavanja. Odlična kvaliteta izrade i elegantan dizajn čine ga idealnim za uredsko okružje, a Ultrawide omjer stranica je vrlo koristan za produktivnost i kod igranja, gdje omogućava pogled na „širu sliku“.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung C34J79

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung C34J79 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.