AOC G2590PX

AOC G2590PX

Savršen prosjek

AOC je među najpopularnijim proizvođačima monitora s visokom frekvencijom osvježavanja na našem tržištu.

Prvenstveno zahvaljujući odličnom omjeru cijene i performansi, koje privlače kupce koji kupuju prvi gaming monitor s visokom frekvencijom osvježavanja. Dizajn ovog monitora vrlo je suptilan, pa je na prvi pogled lako pomisliti kako se radi o klasičnom uredskom monitoru.

Kako ovaj monitor ne bi svima prošao „ispod radara“, AOC je odabrao donji rub okvira zaslona i crveni naglasak unutar stalka kako bi ovaj monitor ipak imao određenu dozu agresivnosti i estetiku privlačnu gamerima. Kvaliteta izrade ovog monitora nas je zadovoljila, AOC je odabrao kvalitetne materijale za izradu stalka i samog kućišta monitora.

Završna obrada mogla bi biti bolja, neki od rubova kućišta su oštriji no što bismo voljeli, ali uzmemo li u obzir cijenu ovog monitora, imperfekcije kod završne obrade su oprostive. Stalak ovog monitora nudi široku mogućnost prilagodbe, s mogućnosti podešavanja visine u rasponu od 130 mm, mogućnosti podešavanja nagiba u rasponu od -3,5 do 19,5 stupnjeva i mogućnosti rotiranja monitora u rasponu od -45 do 45 stupnjeva.

 

 MG 1417

Stalak G2590PX također nudi mogućnost pivotiranja monitora. Mana ovog stalka je stabilnost: zbog relativno malene baze pri postavljanju monitor je djelovao pomalo nestabilno, no ne u tolikoj mjeri da se bojimo rušenja monitora kod blagog podešavanja položaja istog. AOC G2590PX ima TN panel veličine dijagonale 25 inča i FullHD rezolucije.

Veličinom dijagonale i rezolucijom ovaj monitor je u potpunosti prosječan, no to isto tako znači da će zadovoljiti većinu gamera. Kvalitetom prikaza G2590PX je pri samom dnu monitora na našem testu. Svi aspekti kvalitete prikaza zadovoljit će tek one nezahtjevne korisnike kojima je glavni prioritet frekvencija osvježavanja, dok im je kvaliteta prikaza u drugom planu.

Kutovi gledanja su prilično uski, tako da grupna konzumacija sadržaja na ovom monitoru nije idealno iskustvo. Dinamički raspon je također prilično uzak, a boje su slabo zasićene, tako da slika generalno izgleda prilično isprano. Kvaliteta prikaza G2590PX je dovoljno dobra za igranje i pošto je to glavna namjena ovog monitora, sve više od ovoga bio bi dodatni bonus.

 

 MG 1418

Maksimalna frekvencija osvježavanja ovog monitora je 144 Hz, što je standardna frekvencija osvježavanja HRR monitora. Jedan od impresivnih aspekata ovog monitora je Freesync raspon, koji se proteže od 30 sve do 144 Hz. AOC G2590PX ima zanimljiv izbor video ulaza, uz standardni DisplayPort i HDMI ulaz ovaj monitor ima i VGA analogni ulaz.

Analogni ulazi polako izumiru i zanimljivo je na modernom gaming monitoru vidjeti VGA ulaz, no on je zapravo mali plus jer ovom monitoru daje dodatnu fleksibilnost za spajanje starijih računala i ostalih uređaja s analognim video izlazom. Kao cjelina AOC G2590PX nije impresivan, ali isto tako ne razočarava ponuđenim. Po niskoj cijeni dobivate monitor kvalitetne izrade s vrlo dobrim stalkom i vrlo širokim Freesync rasponom.

Iako zaostaje kvalitetom prikaza, zadovoljit će mnoštvo gamera koji traže povoljan monitor s visokom frekvencijom osvježavanja.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za AOC G2590PX

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AOC G2590PX - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.