Acer KG271

Acer KG271

Kompetitivnost velikih dimenzija

Drugi Acerov monitor na našem testu je KG271, koji se nalazi u cjenovnom razredu iznad modela XF240H.

Acer KG271 je dimenzijama jedan od većih monitora na našem testu. Dizajn ovog monitora nešto je agresivniji od modela XF240H, prvenstveno zbog stalka čiji krakovi imaju ravne oštre linije i crvene su boje, koja naglašava gamerski duh ovog monitora. Kvaliteta izrade ovog monitora vrlo je dobra, svi paneli djeluju vrlo čvrsto i imaju jednake razmake na spojevima.

Tijekom postavljanja KG271 djelovao je vrlo čvrsto i pri pritisku niti jedan od panela nije škripao. Stalak je jedna od slabih točaka ovog monitora. Iako je privlačnog dizajna, ne nudi mnogo prilagodbe položaja, što je problematično za monitor ovih dimenzija. Jedina prilagodba položaja koju stalak Acera KG271 nudi je prilagodba nagiba i to s prilično uskim rasponom od -5 do 15 stupnjeva.

 

 MG 1423

Manjak mogućnosti prilagodbe položaja natjerat će korisnike da se oslanjaju na zidne nosače ili ruke za držanje monitora ako žele točno prilagoditi položaj monitora svom položaju sjedenja. Acer KG271 ima TN panel dijagonale 27 inča i rezolucije 1920 x 1080 piksela. Kutovi gledanja ovog monitora su vrlo široki te su ujedno najbolji aspekt kvalitete prikaza.

Generalno, kvaliteta prikaza je tek prosječna, prvenstveno zbog uskog dinamičkog raspona i podzasićenih boja. Dijagonala veličine 27 inča je među većima na našem testu te je veliki plus za one koji na svom monitoru osim igranja konzumiraju i veće količine multimedijskog sadržaja. Iako smo pobornici monitora velikih dijagonala, uz veliku dijagonalu potrebna je i visoka rezolucija kako gustoća piksela ne bi bila preniska.

 

 MG 1424

FullHD rezolucija uz dijagonalu 27 inča rezultira prilično niskom gustoćom piksela za monitor te je moguće razaznati individualne piksele. Maksimalna frekvencija osvježavanja ovog monitora je 144 Hz, a njegov Freesync raspon je vrlo širok te se proteže od 30 sve do 144 Hz, čime pokriva sve uobičajene frekvencije PC gaminga.

Video ulaze Acer KG271 dijeli s modelom XF240H, tako da je opremljen Displayportom, HDMI ulazom i DVI-DL ulazom. Na ovaj monitor moći ćete spojiti gotovo sve uređaje koje poželite, sve dok oni koriste digitalne video izlaze. Acer KG271 nudi prosječnu kvalitetu prikaza uz veliku dijagonalu te će upravo ta dijagonala biti presudna kupcima koji traže veliki monitor s visokom frekvencijom osvježavanja.

Vrlo dobra kvaliteta izrade i široki Freesync raspon veliki su plusevi ovog monitora, no kao cjelina Acer KG271 nije osobito impresivan.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Acer KG271

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer KG271 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.