Acer XF240H - 1.0 out of 5 based on 1 vote
Acer XF240H

Acer XF240H

Dobar početak

Acer ima široku ponudu gaming monitora koja se proteže od onih najosnovnijih do nekih od najboljih gaming monitora na tržištu.

Ovaj monitor spada među osnovnije modele, koji nude dobar omjer cijene i performansi te gamerima nude da po nižoj cijeni zakorače u svijet igranja uz visoku frekvenciju osvježavanja. Dizajn ovog monitora je prilično suptilan: osim malenog crvenog naglaska na bazi stalka djeluje vrlo decentno, mogli bismo čak reći i pomalo dosadno.

Kvaliteta izrade ovog monitora je tek prosječna za monitor ovog cjenovnog razreda. Tijekom postavljanja primijetili smo da se određeni paneli blago savijaju pri pritisku te blago škripuckaju, što ne ostavlja najbolji dojam kada morate podešavati položaj monitora na stalku. Završna obrada je vrlo dobra, na monitoru nismo primijetili oštre rubove, tako da Acer ipak nije u potpunosti zanemario kvalitetu izrade.

 

 MG 1413

Stalak ovom monitoru daje odličnu stabilnost, no ne i veliku mogućnost prilagodbe. Stalak Acera XF240H ima mogućnost podešavanja visine u rasponu od 150 milimetara, podešavanje nagiba u rasponu od -5 do 35 stupnjeva i zakretanje monitora u rasponu od 60 stupnjeva. Mogućnost zakretanja postignuta je rotacijom stalka, tako da se cijeli monitor rotira zajedno sa stalkom.

Uz to stalak ne nudi mogućnost pivotiranja. Acer XF240H ima dijagonalu veličine 24 inča te je među najmanjim monitorima koje smo testirali. Iako je među najmanjima, dijagonala od 24 inča je dovoljna za većinu korisnika, osobito za gamere koji igraju s malih udaljenosti od samog monitora. Panel ovog monitora je TN panel standardne FullHD rezolucije.

 

 MG 1424

Maksimalna frekvencija osvježavanja ovog monitora je 144 Hz sa širokim Freesync rasponom, koji se proteže od 48 do 144 Hz. Iako se radi o TN panelu, isti nudi bolju kvalitetu prikaza od većine panela monitora s visokom frekvencijom osvježavanja. Najimpresivniji aspekt kvalitete prikaza su vrlo široki kutovi gledanja i širok dinamički raspon, dok je reprodukcija boja tek prosječna, s blago podzasićenim bojama.

Kvaliteta prikaza je dovoljno dobra za manje zahtjevne korisnike koji uz igranje monitor koriste za konzumaciju multimedijskih sadržaja. Acer XF240H odlično je opremljen video ulazima, s DisplayPortom, HDMI ulazom i DVI-DL ulazom koji vam omogućuju spajanje širokog spektra uređaja. Acer XF240H je odličan gaming monitor za one koji traže povoljan gaming monitor s visokom frekvencijom osvježavanja, dobrom kvalitetom prikaza i decentnim dizajnom.

Iako kvaliteta izrade nije najbolja, niža cijena i kvaliteta prikaza su veliki plusevi zbog kojih mu možemo oprostiti nedostatke.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Acer XF240H

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer XF240H - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.