AOC Q2790pqu

AOC Q2790pqu

Q2790PQU je model namijenjen poslovnim korisnicima, što je vidljivo iz dizajna kojim dominiraju metalik siva plastika u kombinaciji s crnom



Osvijetljen i brz


AOC se na ovom modelu istaknuto i dizajnom, ali još više od toga zbog vrlo prilagodljivog stalka koji smo vidjeli u sličnoj izvedbi kod Della i Philipsa.
Zaslon ima vrlo tanke rubove i tu AOC očito prati trendove. Izvedbeno je neobično i nije nam se osobito svidio joystick za upravljanje izbornikom, čak se činio kao da se jedan od šarafa odvio iz kućišta. Funkcionalno nema prigovora, ali malo neobično izgleda. Tipka poziva bogati OSD izbornik u kojemu možete manipulirati postavkama osvjetljenja (svjetlina, kontrast, gamma), topline boje i pojedinačno crvene, plave i zelene...

AOC Q2790
Monitor ima clear vision engine za obradu slike koji ne biste trebali koristiti pri radu s desktop aplikacijama jer engine zapravo radi slično kao unsharp mask u Photoshopu, što u konačnici daje mutniji rezultat na tekstu, no primijenite li clear engine u igrama ili na fotografijama one će postati oštrije i jačih boja.

Q2792PQU NOVO Ispravno 2
Ovaj monitor ima najveći izmjereni kontarst na testu. Izrazita svjetlina koju ima ovaj panel možda neće svima odgovarati. Jaka bijela, može zasmetati osjetljivim očima.
Pri izrazito svijetlim postavkama slike crni rubovi tankog teksta postaju lagano mutni, no takve postavke ćete ionako koristiti samo kada gledate multimedijalne sadržaje ili igrate igre.
Uz igranje, definitivno je pogodan i za multimediju, u sebi ima i ugrađene zvučnike, no oni će zadovoljiti samo osnovne potrebe.

AOC Q2790PQU 2
A osnovna namjena ovog prilagodljivog IPS 27 inčnog QHD monitora je već spomenuto uredsko okruženje. Duži rad uz aplikacije bi mogao biti lakši smanjite li emisiju plavičastog svjetla. Uz spomenuti odlični kontrast, treba napomenuti da je i reprodukcija boja na visokom nivou. Spomenuli smo i prilagodljivi stalak, što znači da se može podesiti po visini, nagnuti naprijed-natrag, okretati na stranu, a tu je i opcija pivota. Sučelja su smještena na stražnjoj strani, nema USB utora, ali su zato tu DVI, HDMI, DisplayPort i blast from the past, stari dobri VGA. Ukupno se radi o monitoru koji je dobar za širok spektar namjena, a prvotno je zamišljen kao office uređaj, što je performansama i opravdao.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za AOC Q2790pqu

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AOC Q2790pqu - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.