Samsung LC32H711Q

Samsung LC32H711Q

Grand Prix pobjednik iz prošlogodišnjeg usporednog testa monitora stigao nam je sada u većoj, 32 inčnoj varijanti

 

Gaming šminker



Radi se o monitoru s gaming predznakom i jedinim na našem testu s bržom VA matricom te Samsungovom tehnologijom iz TV svijeta, Quantum Dot. Iako nemamo konačnu presudu je li bolje imati zakrivljeni ekran, koloristični zaslon Samsungovog CH711 modela s blagim zakrivljenjem i visokom (ne UHD) rezolucijom doista će u gamingu i multimediji donijeti onaj vau efekt. Zakrivljeni ekran postavljen je u plastično kućište i ima vrlo tanak obrub, što je sad must have opcija na svim uređajima s ekranom.

Samsung CH711
Samo kućište je od bijele sjajne plastike, s okruglim postoljem i minimalističkim dizajnom, pri čemu se jedino naprijed vidi Samsung logo ispod kojeg je smješten joystick za kretanje kroz postavke izbornika. Na tvorničkim postavkama slika je pogodna za igranje i koristili smo ovaj monitor i za naše druge gaming orijentirane teme u ovom broju. Nativno je podešena veća svjetlina, no radite li na desktopu s tekstom, poželjno je smanjiti svjetlinu kako tekst ne bi imao dvostruko izražene rubove, što ga u konačnici čini mutnim. Optimalna postavka svjetline je 50%. Treba pohvaliti kalibraciju boja koja prema tvorničkim postavkama dolazi podešena kako bi siva boja stvarno izgledala sivo.

Samsung CH711 5
Monitor je imao drugi najbolji omjer izmjerenog kontrasta na testu, a bio je odličan i na ghosting testu gdje je trag iza testne slike bio jedva primjetan. Nismo bili zadovoljni subjektivnim dojmom oštrine slike zbog već spomenutih prikaza teksta. Dodatan feature koji će se svidjeti gaming populaciji jest podrška za Freesync tehnologiju, pa ćete u paru s AMD grafičkom karticom moći dobiti sliku bez tearinga i neurednih frameova. U izborniku postoje napredne mogućnosti podešavanja slike kako biste optimizirali prezentaciju prikaza za sve FPS, RTS, RPG i AOS žanrove. Tu je još i podešavanje klasičnih postavki svjetline, kontrasta, kao i Upscale mogućnost.

Samsung CH711 4
Quantum Dot tehnologija radi na principu nano čestica koje emitiraju različito obojeno svjetlo, ovisno o svojoj veličini, a benefit bi trebao biti bolji i vjerniji prikaz boja. I bez kalibracije se na ovom monitoru primjećuje živost boja, ali ne ona „nabrijana“. Monitor prikazuje 125% sRGB spektra, a ipak je posebno namijenjen gamerskoj populaciji.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung LC32H711Q

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung LC32H711Q - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.