Logitech G305 Lightspeed

Logitech G305 Lightspeed

Kompetitivna sloboda

Logitech prednjači razvojem tehnologije bežičnog povezivanja periferije. Svoju impresivnu tehnologiju približili su masama kroz jedan od najzanimljivijih gaming miševa u svojoj ponudi.

Logitech je prošle godine uložio velik trud u razvoj miševa namijenjenih kompetitivnim igračima. Logitech G Pro i G203 svojim su oblikom i odličnim senzorima osvojili svoje mjesto na stolovima brojnih igrača, a nakon izuzetno uspješnih žičanih verzija, došlo vrijeme da Logitech napravi i bežične.

Za šaku dolara

Logitechov G203 doživio je velik uspjeh zahvaljujući niskoj cijeni koja je brojnim igračima omogućila da povoljno kupe miš kojeg se ni najbolji igrači ne bi posramili. Novi Logitech G305 primjenjuje istu filozofiju te ponovno po niskoj cijeni nudi odličan miš, no sada uz dodatnu vrijednost odlične tehnologije bežičnog povezivanja. Kvalitetom izrade G305 neće vas baciti na koljena, no isto tako vas neće razočarati jer je još jedan u nizu odlično izrađenih perifernih uređaja. Budući da dijeli kućište s modelima G203 i G Pro, dijeli i manu njihova oblika.

Veličina miša je idealna za igrače s manjim i srednjim dlanovima.

Logitech Lightspeed

 

Ta su mana bočne stranice, koje se sužavaju prema dnu i kod igrača s većim dlanovima mogu otežavati siguran stisak ili povlačenje prstiju po podlozi jer ne postoji udubljenje na kojem bi se prsti mogli sigurno smjestiti. Nama se oblik unatoč problematici bočnih stranica jako svidio, kao i kompaktne dimenzije, koje su idealne za igrače s manjim i srednjim dlanovima. Masa ovog miša s prosječnom baterijom iznosi oko 95 grama, dok s lakšim litijskim baterijama može pasti i ispod 90 grama. Čak i sa standardnom baterijom G305 djeluje prilično lagano i dobro izbalansirano, s težištem u ravnini sa senzorom, što je upravo ono što očekujemo od miša namijenjenog kompetitivnom igranju.

Bez žice, bez problema

„Ma kakav bežični miš! Ako si ozbiljan igrač, moraš imati žičani miš!“ – sigurno ste barem jednom čuli takvu ili sličnu joj rečenicu. Unatoč golemim naprecima u tehnologiji bežičnog povezivanja, mnogi gameri su još uvijek skeptični kada je riječ o bežičnoj periferiji. Ubacili smo baterije u G305, krenuli igrati i nakon par sati potpuno smo zaboravili da koristimo bežičan miš. Ni u jednom trenutku nismo primijetili kašnjenje, nestabilnost veze između miša i računala ili osjetili da nas masa uređaja sputava pri igranju.

Težište je u ravnini sa senzorom, što i očekujemo od miša namijenjenog kompetitivnom igranju.

Logitech G305 1

Logitech G305 performansama stoji bok uz bok sa žičanim mu bratom G203, što je veliko dostignuće za bežični miš niske cijene. Uređaj je opremljen optičkim senzorom Hero, koji ima visoku rezoluciju od 12000 dpi, no mi smo ga većinu vremena koristili na 800 dpi. Bez obzira na rezoluciju, nismo primijetili akceleraciju, kao ni angle snapping, tako da ovom senzoru možemo dati zeleno svjetlo za kompetitivno igranje. Logitech je autonomiju G305 deklarirao kao 250 sati uz napomenu da ona ovisi o vrsti baterija. Tijekom našeg testiranja s Duracellovom baterijom OEM primijetili smo pad kapaciteta od svega par posto, tako da je uz dobre baterije deklarirana autonomija lako ostvariva.

Zaključak

Logitech je ponovno dokazao da za pouzdanu vezu nije potreban kabel, no ovog puta po mnogo nižoj cijeni, čime je omogućio većem broju igrača da se uvjere u mogućnosti Lightspeed tehnologije. Nažalost nisu ispravili manu oblika bočnih stranica, no time su također omogućili lakše privikavanje korisnicima G203 i G Pro koji se planiraju odvažiti u svijet bežičnih miševa. Ovaj miš od nas dobiva velik palac gore i nadamo se da će pronaći mjesto i na vašem stolu.

Više informacija

  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 5
  • Model: G305 Lightspeed
  • Proizvođač: Logitech
  • Plus: Kvaliteta izrade, performanse, autonomija, cijena
  • Minus: Blago nesiguran oblik
  • Ustupitelj i cijena: Logitech, https://www.logitechg.com, 499,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Logitech G305 Lightspeed

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Logitech G305 Lightspeed - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.