MSG W Home Play i114

MSG W Home Play i114

Solidan casual gamer

Komponente ovog računala problema bismo preporučili kao osnovni build za casual gamera s ograničenim budžetom.


Razumijemo da su računalo „sastavili profesionalci“, no odabir kućišta za sistem koji bi trebao biti osobno gaming računalo ne može imati tako ružno kućište. Prvi pogled vuče nas na računala od prije 15 godina. Naprosto izgleda kao da je izvučeno iz starog skladišta.

Međutim, to nipošto ne utječe na same performanse računala, no smatramo da postoje ljepše opcije od one predstavljene. Kućište s prednje strane ima tri USB utora, od kojih je jedan 3.0. Također podržava pet ventilatora od 120 mm, no nije ugrađen nijedan. Istina, komponente koje dobivate neće se pretjerano grijati, no voljeli bismo vidjeti barem jedan koji bi izvlačio topli zrak van. I da bude RGB.

Kada se otvori metalna stranica, vidimo Intelov sistem s procesorom i3 8100, koji je ekvivalentan procesorima i5 prošle generacije u smislu da sada ima četiri fizičke jezgre bez hyperthreadinga, što ga čini savršenim za sve gaming potrebe i osigurava da će sve aplikacije i programe vrtjeti brzo i bez zastajkivanja.

 

MSG W Home Play i114 3

Osim ako radite neke ekstremne zadatke, ovaj je procesor apsolutan best buy. Jer i da uzmete jaču verziju i3, ekstra brzine i nisu toliko impresivne, a cijena im brzo raste. Preporučujemo ga i za dosta jače grafičke kartice, tako da sigurno neće predstavljati problem.

Grafička je kartica 1050Ti. Smatra se budget verzijom ispod koje baš i nije preporučljivo ići, no gaming je na njoj solidan ako ste spremni ipak malo spustiti kvalitetu detalja u igrama.

Najlakše je Nvidijinoj aplikaciji Gaming Experience prepustiti da odabere postavke u pojedinim naslovima jer ćete tako uvijek imati konzistentne rezultate sa zadovoljavajućim iskustvom igranja bez zastajkivanja. Struja koju kartica troši znači da joj ne treba ogroman hladnjak, a neće ni proizvoditi puno topline, stoga nam ne smeta toliko što računalo nema aktivnog hlađenja na kućištu.

Matična ploča koja sve povezuje ASUS-ova je H310M-A, koja je praktički napravljena za ovaj procesor. Nema pasivnog hlađenja te se oslanja na ventilator procesora da je hladi na ključnim dijelovima. No tu se krije i malo iznenađenje u obliku PCIe M.2 slota ako će vam u budućnosti trebati brži SSD, a i USB 3.1 Gen 1 utora ima dovoljno za traženu cijenu.

S druge strane, ploča ima samo dva utora za RAM. Srećom, u ovom buildu imate jedan utor slobodan.

Home Play i114

RAM dolazi u obliku jednog keksa od 8 GB, što je za ovakav build solidno jer bi inače doslovno bila najskuplji dio računala, no dobrodošla je opcija da nadogradimo još jednim keksom. I napominjemo da nadogradnju ostavite službenom servisu ako niste posve sigurni.

Tako dolazimo do diskova. Radi se o solidnoj kombinaciji SSD-a od 120 GB i tvrdog diska od 1 TB. Na SSD, jasno, idu operacijski sustav i sve aplikacije koje često koristite, dok na tvrdi disk spremajte sve ostale podatke kako se SSD ne bi napunio. Dobro je uvijek ostaviti oko 10 % slobodnog prostora kako bi se na SSD-u mogao izvršavati cleanup.

Na kraju napomenimo da ovo računalo ima i čitač DVD-a u sebi, tako da ćete moći uživati u svakom DVD-u koji dobijete uz svoj primjerak VIDIja.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za MSG W Home Play i114

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MSG W Home Play i114 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.