Samsung Galaxy Tab S5e - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Samsung Galaxy Tab S5e

Samsung Galaxy Tab S5e

Vrhunska ponuda po mid-range cijeni

Razlog padu popularnosti tableta u zadnje vrijeme mogli bismo pripisati proizvođačima, odnosno njihovom preusmjeravanju fokusa na ponudu prijenosnika

Posljednjih godinu dana ponovno se osvježila tema o zamjeni računala s laptopima. Naravno, kompanije poput Microsofta dugo vremena pokušavaju svoje programe i OS prilagoditi radu na ARM arhitekturi, no izgleda kako završni proizvod još nije gotov. ARM procesori svakom generacijom postaju jači u dvoznamenkastim postocima te se nadamo kako će uskoro moći pokretati standardne programe prilagođene za ARM arhitekturu. Prošlogodišnjim Apple tabletom digla se prašina o velikoj procesorskoj snazi, a samim time i mogućnostima pa se uspoređivao s pravim računalima, no programiranje za drugu arhitekturu ipak usporava napredak. Android strana tableta s druge strane često je i u premium kategoriji koristila lošije materijale, dizajn pa čak i starije procesore za najskuplje tablete. Izgleda kako je tome došao kraj jer izlaskom ovog Samsungovog tableta, dobivamo vrhunsku ponudu za prihvatljivu cijenu.

Premium s midrange procesorom

Galaxy Tab S5e cilja mainstream kupce te zadržava sve premium značajke, osim što se flagship procesor zamjenjuje onim srednje klase. Krenimo upravo od procesora. Riječ je o Qualcommovom Snapdragonu 670, predstavljenom krajem prošle godine. Iako je riječ o mid-range ponudi, ne kasni u gotovo nijednom pogledu za Snapdragonom 835 koji se nalazi u prošlom Galaxy Tab-u S4. Dapače, dizajniran je s modernijim pristupom na umu sa ciljem uštede baterije, novijim grafičkim čipom kao i raspodjelom jezgara. Ima dvije jače Kryo Gold 360 jezgre te 6 x Kryo 360 Silver jezgre za pozadinske zadatke. Drugim riječima, u usporedbi s prošlogodišnjim tabletom za usporedne performanse dobivate dulje trajanje baterije. Samsung je tu činjenicu iskoristio da malo smanji bateriju na 7040 mAh, a sa baterijom se stanjio i tablet. Uz procesor dobivate 4 ili 6 GB radne memorije, ovisno o količini pohrane koja može biti 64 ili 128 GB. Uz naravno Bluetooth 5.0 možete birati između samo WiFi verzije i one koja koristi i SIM karticu za 4G povezivost.

AKG audio

Izvana se Samsung potrudio pratiti trendove te tablet uistinu dobiva premium izgled. S manjom baterijom tablet je debljine svega 5 mm što ga čini tanjim od smartphonea. No još su se neki dijelovi smanjili, ponajviše rubovi oko ekrana. Sam zaslon ostaje dijagonale 10,5 inča, a zahvaljujući tanjim rubovima dobivate dojam da se tablet smanjio. Unatoč mid-rangeu dobivate vrhunski Super AMOLED zaslon rezolucije 2560 x 1600 piksela koji pruža odličan doživljaj korištenja tableta. Zajedno sa Samsungovim One UI launcherom, korištenje tableta nikada nije bilo lakše.  Sve od gledanja serija na Netflixu do surfanja po Faceu i Instagramu pa i čitanje novih vijesti na Vidilabu iznimno je ugodno bez osjećaja kočenja ili zastajkivanja, a mogućnost prilagodbe boja svakome može olakšati gledanje u zaslon.
Dobivate jednu selfie kameru i jednu kameru na stražnjoj strani. Rezultati neće biti kao na mobitelu, no sa 13 megapiksela straga i 8 naprijed možete slikati vrhunske slike dok god ima dovoljno svjetla. Ono što nas je ugodno iznenadilo su vrhunski zvučnici. Tablet dolazi sa četiri zvučnika koji pružaju stereo ugođaj i bez obzira na to kako držite tablet, nećete slučajno blokirati audio. Prilagodio ih je AKG, kao i Buds slušalice, zato imaju vrlo solidnu responzivnost na kompletnom spektru bez previše izbočenih dubokih ili pištavih tonova.
Dakle, riječ je o odličnom laptopu koji jedino neće moći fluidno igrati zahtjevne moderne 3D igre na baš najvišoj kvaliteti, no ako ju malo spustite svakako ćete biti zadovoljni. Jedina razlika između gotovo duplo skupljeg Tab S6 modela je snaga procesora i stylus koji ne dobivate s ovom verzijom, kao i otisak prsta koji se nalazi na gumbu za otključavanje sa strane.

Više informacija

  • Model: Galaxy Tab S5e
  • Ukupna ocjena: 4,7
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Android Pie 9.0
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 670
  • Radna memorija: 4 GB
  • Memorija: 64 GB
  • Ekran: 2560 x 1600 piksela
  • Baterija: 7040 mAh
  • Plus: Rezolucija, novi mainstream procesor, trajanje baterije, ozvučenje
  • Minus: Korištenjem ćete brzo poželjeti nekakvu zaštitu, a maska s tipkovnicom je prilično skupa
  • Ustupitelj i cijena: Samsung www.samsung.com/hr 3.299,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy Tab S5e

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy Tab S5e - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.