Samsung Galaxy Tab S2 9.7 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
9,7” EKRAN Pravi je užitak za koristiti, dijelom zbog AMOLED matrice, dijelom zbog odnosa stranica 4:3

Samsung Galaxy Tab S2 9.7

Tanašni snagator

Nakon dugo vremena u rukama imamo high-end Android tablet, a 4:3 ekran je pravo osvježenje

Umoru ponude Android tableta teško je pronaći model s 4:3 ekranom. Često se radi o modelima iz nižeg spektra ponude, no Samsung je s Tab S2 ponudio model koji se nameće kao jedina prava Android konkurencija Appleovom tabletu iPad Air 2. Tab S2 slijedi provjerenu iPadovu formulu, nudi 9,7 inčni ekran odnosa stranica 4:3. Takav odnos stranica je gotovo pa idealan za čitanje i browsanje, dok za gledanje video zapisa u 16:9 formatu ostaje pomalo praznog prostora.

Zahvaljujući sAMOLED ekranu, prazan prostor iznad i ispod video zapisa i nije toliki problem, budući da se neosvijetljeni pikseli, tj. crni pikseli, u maniri sAMOLED ekrana stapaju s obrubima i kućištem. Slično je i s tekstom, gdje smo za čitanje članaka unutar Instapapera i Kindle Booksa radije koristili crnu pozadinu s bijelim slovima, što je bilo mnogo ugodnije za oči. Tab S2 je i iznimno lagan uređaj za svoju veličinu, pa i duže seanse čitanja bestsellera nisu zamarale ruke. Problematično je ponekad bilo samo držanje jednom rukom, budući da ekran ne odbija dodire dlana, a oko ekrana i nemamo baš previše prostora za držanje u jednoj ruci.

Stoga smo S2 radije pridržavali jednom rukom dok smo ga oslonili na krilu. Druga ruka je pritom bila slobodna za browsanje i okretanje stranica. Ekran u aplikacijama i sa sadržajem gdje dominiraju svijetlije boje zna biti čak i previše izražen, s iznimno jakim kontrastom boja i jačim nego očekivanim osvjetljenjem. Stražnja strana ostavlja dobar dojam, a nudi i sigurnije ležanje u ruci

Tijekom cjelokupnog korištenja nismo primijetili niti jedno usporavanje, pa čak niti u zahtjevnijim igrama poput World of Tanksa. Samsungov Exynos procesor nudi osam jezgri, no u dva odvojena procesora s četiri jezgre. Stoga se za laganiji rad koriste štedljivije jezgre, a za intenzivniji rad poput igranja one jače. Razlika u aktivnom procesoru se najviše osjeti na zagrijavanju kućišta, koje postaje relativno toplo sa stražnje strane, no ipak je nešto hladnije nego neki ozloglašeni Android mobiteli.

Za razliku od novije generacije Samsungovih flagship mobitela, poput S6 i Note5, Tab S2 je zadržao mogućnost proširivanja memorije putem microSD kartice, makar s 32 GB interne pohrane smo bili i više nego zadovoljni. Dovoljno smo prostora imali za aplikacije, dok smo multimediju radije streamali s interneta ili računala.

Tab S2 kao i noviji Samsungovi high-end mobiteli ima senzor za otiske prsta ugrađen u home tipku. Po funkcionalnosti, procijenili bismo da je na pola puta između lošeg senzora na S5 i odličnog senzora na S6. Prst nije potrebno povlačiti preko tipke kao na S5, no senzor je neprecizan, pa je prst uvijek potrebno postaviti veoma precizno na tipku.

Samsung Galaxy TAB S2 T810 2

KRUGOVI Nalik gumbima ustvari služe za montiranje Samsungovog pokrova za ekran

 

Samsung tvrdi da Tab S2 sa svojom 5870 mAh baterijom postiže autonomiju od 10 sati, no mi smo u 3 dana Tab S2 punili samo jednom, a ekran je bio uključen nešto više od 11 sati. Nešto jaču autonomiju pripisujemo našem korištenju aplikacija u AMOLED načinu rada, koji mijenja izgled sučelja u potpuno crnu pozadinu s bijelim slovima.

Više informacija

  • Model: Samsung Galaxy Tab S2 9.7
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Ergonomija: 5
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Android 5.0.2 Lolipop
  • Procesor: Exynos 5433 (1,9 GHz Quad core + 1.3 GHz Quad Core)
  • Memorija: 3 GB RAM
  • Grafički sustav: ARM Mali-T760
  • Tvrdi disk: 32 GB + microSD do 128 GB
  • Ekran: 9,7”, sAMOLED, 2048 x 1536 (QXGA)
  • Mreže: Wi-Fi a/b/g/n/ac MIMO, Bluetooth 4.1
  • Fotoaparat: 8 MP stražnja, 2,1 MP prednja
  • Dimenzije i masa: 237,3 mm x 169 mm x 5.6 mm, 389 g
  • Plus: Odličan ekran, brzina rada, izrada kućišta, baterija
  • Minus: Osrednji zvučnik, senzor otiska prsta je ponekad neprecizan
  • Ustupitelj i cijena: Samsung, www.samsung.hr, cijena: 3.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy Tab S2 9.7

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy Tab S2 9.7 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.