FullHD ekran: Jedan od prvih tableta u kategoriji 8 inča s (proširenom) fullHD rezolucijom

LG G Pad 8.3

Kompaktni tablet

Proširena FullHD rezolucija ekrana i omjer 16:10 glavne su prednosti LG-jevog tableta

U prosječnoj ruci LG-jev tablet dijagonale ekrana od 8,3 inča odlično leži, bez napora za prste. Poput trenutno najjačeg LG-jevog pametnog telefona G2, i na tabletu je moguće ekran otključati samo tapkanjem prsta po površini. Na zaključanom ekranu dočekat će vas prečaci do najčešće korištenih aplikacija, a nakon otključavanja do izražaja dolazi WUXGA ekran rezolucije 1920x1200 piksela.

LG G Pad 83 43

Ekran ima odličan vidljivi kut, boje nisu nabrijane, a dok sjedite kod kuće i istovremeno gledate televiziju i koristite tablet, zahvaljujući infracrvenoj vezi i integriranom daljinskom upravljaču moći ćete upravljati televizorom. Ali, i drugim uređajima - DVD i Blu-ray playerom (u odnosu na LG G2, broj različitih uređaja je manji). Instalacija novog uređaja je vrlo jednostavna i sastoji se od tri koraka.

Unutar kvalitetno izrađenog unibody kućišta od (bijele) plastike i s metalnim poklopcem stražnjeg dijela na kojem se ističu stereo zvučnici, nalazi se čipset Snapdragon 600. Vjerujemo da znate što se krije unutar ovog Snapdragona - četverojezgreni procesor koji kucka na taktu od 1,7 GHz. Ugrađenih 2 GB RAM memorije omogućuju rad s više istovremeno pokrenutih aplikacija, kao i s igrama koje dosta opterećuju i procesor i memorije. Sa svime time se G Pad jako dobro nosi.

Ako bismo tražili nedostatke, onda bi onima pokretljivima, koji tablet žele koristiti dok čekaju na semaforu kao i u prirodi (na skijanju baš ne preporučujemo korištenje, elektronika ne voli baš hladnoću), mogla nedostajati podrška za 3G jer ne postoji utor za SIM. Postoji utor za proširenje memorije od nativnih 16 GB (korisniku je dostupno oko 11 GB) tako da bi se za 3G vezu eventualno trebalo raspitati da li je moguće spojiti 3G/4G stick putem microUSB utora. Izgubili ste daljinski? Ne tražite ga, tu je tablet G Pad.

 

Tablet za multitasking

Volite li multitasking, tu je Slide Aside koji omogućuje brže prebacivanje između pokrenutih aplikacija povlačenjem s tri prsta po ekranu. Ovo je jedini tablet na kojem se može mijenjati raspored tipki na dnu ekrana (tipke nisu ispod ekrana, a nestaju prilikom pokretanja multimedije). Podržan je velik broj naprednih featuresa kao što su zaustavljanje videa kada se oči fokusiraju izvan ekrana prilikom gledanja video filmova, osvjetljenje ekrana traje sve dok gledate u tablet, prevođenje cijelih odlomaka teksta, a aplikacije u QSlide modu mogu se postaviti kao prozori na ekranu.

Trebate li koristiti kalkulator dok ste na nekom dokumentu, kalkulator može biti prikazan na ekranu, a moguće mu je podešavati veličinu kao i transparentnost prikaza. Vrlo korisno! U nekim trenucima dobro će doći integrirane kamere (5 odnosno 1,3 megapiksela) - imate li malo dijete tada je veća šansa da ćete zanimljiv trenutak uhvatiti tabletom, a fotografije su srednje kvalitete i potrebno je imati vrlo mirnu ruku prilikom fotkanja.

Dojam okoline o ovom tabletu je vrlo pozitivan, očigledno se ljudima sviđa omjer stranica 16:10, a tu je i proširena fullHD rezolucija ekrana za dobar prikaz detalja. LG se vraća u ring s tabletima, nakon nešto dužeg vremena.

Više informacija

  • Model: LG G Pad 8.3
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: LG
  • Operativni sustav: Android 4.2.2
  • Procesor: 1,7 GHz Snapdragon 600, 4 jezgre
  • Memorija: 2 GB RAM / 16 GB interna (microSD max 32 GB)
  • Ekran: 8,3’’, 1920 x 1200 px, kapacitivni, IPS LCD, 273 ppi, 16,7 mil. boja
  • Baterija: Li-Ion 4600 mAh
  • Fotoaparat: 5 megapiksela, auto fokus, okidanje govorom
  • Komunikacija: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth, infracrvena veza
  • Dimenzije i masa: 216,8 x 126,5 x 8,3 mm / 338 g
  • Ostalo: univerzalni daljinski upravljač, prevoditelj, Polaris Office 5
  • Plus: ekran, kućište, daljinski upravljač, omjer stranica ekrana
  • Minus: kamera nema bljeskalicu, ne postoji 3G/4G verzija
  • Ustupitelj i cijena: LG Hrvatska, www.lg.com/hr, cijena: 2.699,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG G Pad 8.3

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG G Pad 8.3 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.