Honor View 20

Honor View 20

Notch killer

Kako bi eliminirali prorez na vrhu zaslona (notch), proizvođači su posegnuli za kreativnim rješenjima. Jedno od najboljih dolazi nam iz Honora, koji je prednju kameru smjestio unutar rupice u zaslonu.

Prošle godine Honor View 10 je po niskoj cijeni masama ponudio vrhunski hardver, no ove godine posebnu je pažnju posvetio inovacijama koje su njihov novi flagship istaknule iz mase.

Stakleni iluzionist

Dizajn Honora View 20 je prepoznatljiv zahvaljujući Aurora Nanotexture dizajnu pozadinskog stakla. Taj dizajn karakterističan je po efektu koji se presijava s uzorkom nalik slovu V, što simbolizira seriju View. Honor View 20 osim atraktivnog izgleda ima i vrhunsku kvalitetu izrade. View 20 je klasičan flagship, izrađen od staklenih panela koje spaja aluminijski okvir. Uređaj u ruci djeluje vrlo čvrsto, a rubovi su odlično obrađeni, tako da pri držanju ne osjećate prijelaz između staklenih panela i aluminijskog okvira. Element dizajna koji prednju stranu Honora View 20 izdvaja iz gomile izrez je u zaslonu unutar kojega se nalazi prednja kamera. To dizajnersko rješenje najbolji je način za eliminaciju notcha koji smo dosad vidjeli jer uzima malen dio prostora i ne koristi mehanizme koji bi mogli negativno utjecati na pouzdanost telefona.

Plijeni pažnju: Jedinstveni featurei novog Honor flagshipa su Aurora Nanotexture uzorak pozadinskog stakla, ali i hole punch zaslon

Honor View 20 1

Hole punch

Zaslon Honora View 20 je IPS LCD rezolucije 2310 x 1080 piksela uz gustoću od 398 piksela po inču. Posebnost ovog zaslona, kako smo rekli, nije u rezoluciji ili kvaliteti prikaza, već u izrezu. On je mnogo manji od onoga na Samsungovu Galaxyju A8s, što je bio velik izazov za Honor te je ujedno i uvelike ograničio broj proizvođača koji mogu proizvesti ovakav zaslon. Zaslon ima natprosječnu svjetlinu i dovoljno širok dinamički raspon da zadovolji potrebe većine korisnika. Glavna mu je mana neujednačenost pozadinskog osvjetljenja na rubovima i oko izreza prednje kamere. Kvalitetom prikaza nije na nivou AMOLED zaslona koje koristi većina flagship uređaja, što je najveća mana ovog telefona.

Procesorski snagator

Kao Huaweijeva sestrinska tvrtka, Honor ima pristup novim tehnologijama iz HiSilicona pa tako i njihovom najboljem mobilnom čipsetu – Kirinu 980. Ovaj čipset je prvi mobilni čipset na 7-nanometarskom proizvodnom procesu, što mu omogućava višu energetsku učinkovitost i bolje termalne performanse. Najimpresivniji dio Kirina 980 je osmojezgreni procesor koji koristi Cortex-A76 i Cortex-A55 jezgre kako bi postigao najbolji balans performansi i energetske učinkovitosti. Neovisno o vrsti zadatka koju stavite pred njega, ovaj procesor će ga obaviti s lakoćom. Za one koji žele zaigrati zahtjevne naslove tu je grafički procesor Mali-G76 MP10, koji sve naslove pokreće uz visok i stabilan framerate. U osnovnoj konfiguraciji Honor View 20 dolazi sa 6 GB radne memorije i 128 GB memorije za pohranu koju nije moguće proširiti, dok je naš testni primjerak opremljen s 8 GB radne memorije i 256 GB memorije za pohranu. Tijekom testiranja smo se namučili da bismo iskoristili svih 8 GB radne memorije i gotovo ih je nemoguće popuniti čak i pri ekstremnom multitaskingu. Honor View 20 performansama stoji rame uz rame s najboljim uređajima na tržištu.

Audiofil: Iako su ga gotovo svi konkurenti odbacili, Honor je zadržao 3,5-milimetarski izlaz za slušalice što će oduševiti brojne ljubitelje glazbe.

Honor View 20 2

Megapikseli i još malo megapiksela

Glavna kamera View 20 opremljena je Sonyjevim senzorom IMX586, čija rezolucija iznosi impresivnih 48 megapiksela. Ovaj senzor veličine 1/2“ performansama konkurira najboljima u pametnim telefonima te zajedno s odličnom optikom proizvodi zaista impresivne fotografije. Fotografije snimljene glavnom kamerom Honorova flagshipa imaju visoku oštrinu i širok dinamički raspon, dok su boje nešto zasićenije no ne do te mjere da bi fotografije izgledale neprirodno. Uza sada već standardan Night Mode, Honor je u svoj flagship ugradio i AI Ultra Clarity način snimanja, koji uz dulju ekspoziciju može uhvatiti impresivnu količinu detalja. Druga kamera stražnjeg sustava kamera ima senzor 3D TOF, koji omogućava dubinsko skeniranje okoline i primjenu naprednih efekata pri fotografiranju i snimanju videa. Ovaj senzor također omogućava igranje uz kontrolu pokretom, no ta je tehnologija još u povojima i brzo pokazuje svoja ograničenja. Prednja kamera performansama će zadovoljiti tek one manje zahtjevne snimatelje selfieja kojima ne smeta fiksni fokus i tek prosječan dinamički raspon. Senzor rezolucije 25 megapiksela sposoban je napraviti vrlo oštre fotografije, no za to je potrebno pogoditi udaljenost kako bi subjekt bio u fokusu.

Maratonska telefonija

U odnosu na View 10, kapacitet Honora View 20 narastao je za 250 mAh, što ne djeluje impresivno na papiru, no u praksi je itekako osjetno. Energetski učinkovitiji hardver zajedno s baterijom većeg kapaciteta omogućava dvodnevnu autonomiju uz normalno korištenje poput surfanja internetom, društvenim mrežama i povremeno gledanje videa, dok je uz intenzivno korištenje poput gaminga moguće s lakoćom ostvariti cjelodnevnu autonomiju. Ako bateriju i ispraznite, moguće ju je napuniti do 55 % u svega pola sata zahvaljujući Huaweijevu SuperChargeu, brzom punjaču snage 22,5 W.

Zaključak

Honor View 20 oprezno korača granicom između mainstream i budget flagshipa te po nižoj cijeni pruža jedan od najboljih čipsetova na tržištu, vrhunsku kameru i odličnu autonomiju. Najveći kompromis Honora View 20 zaslon je koji pati od neravnomjernog osvjetljenja na rubovima, no to je cijena koju moramo platiti da bismo dobili impresivno malen izrez za kameru. Na koncu se postavlja pitanje je li vam zaslon telefona toliko bitan da biste odbacili sve njegove vrline ili možete preživjeti sa zaslonom koji nije na nivou skupljih flagshipa. Ako vam neujednačeno osvjetljenje zaslona nije prepreka za kupnju telefona, View 20 je odličan izbor.

Više informacija

  • Model: View 20
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 5
  • Proizvođač: Honor
  • Procesor: HiSilicon Kirin 980
  • Pohrana: 256 GB
  • Memorija: 8 GB
  • Konektor: USB 3,1 Type-C, 3,5 mm
  • Ekran: 6,4“ IPS LCD, 2310 x 1080 piksela
  • Baterija: Li-Po, 4000 mAh
  • Plus: Inovativan dizajn, kvaliteta izrade, performanse, performanse stražnjih kamera, autonomija
  • Minus: Performanse prednje kamere, neujednačeno osvjetljenja zaslona, nema certifikat vodootpornosti
  • Ustupitelj i cijena: Honor, www.hihonor.com, 5.399,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Honor View 20

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Honor View 20 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.