BlackView BV9500 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
BlackView BV9500

BlackView BV9500

Izdržljivi radnik

Testirali smo brojne uređaje s ojačanim kućištima, no Blackview BV9500 osim izdržljivog kućišta ima i jednu od najvećih baterija na tržištu, koja osigurava dugotrajan rad i u nepovoljnim uvjetima.

Raščistimo odmah jednu stvar: ovaj telefon nije namijenjen prosječnom korisniku koji traži lijep, elegantan telefon, već radnicima koji rade u nepovoljnim uvjetima i kojima je pri izboru uređaja prioritet izdržljivost i autonomija kako bi mogli bezbrižno obavljati svoj rad.

Ekstreman hardver

Pri prvom kontaktu s ovim telefonom očito je da se radi o telefonu namijenjenom ekstremnim uvjetima. Kućište BV9500 izrađeno je od plastike koja je gumirana na strateškim mjestima kako bi se spriječilo klizanje uređaja i povećala otpornost na udarce i od metala koji ovom telefonu daje dodatnu čvrstoću. Materijali vas možda neće iznenaditi, ali zasigurno hoće masa, koja iznosi 365 g, što je dvostruko više od mase prosječnog telefona. Masa nije jedina stvar koja je kod BV9500 poduplana u odnosu na prosječne telefone. Kućište debljine 18,7 mm dvostruko je deblje od prosjeka, no sav taj prostor je pametno iskorišten. Iako estetika nije prioritet kod dizajniranja ovog telefona, Blackview se potrudio da BV9500 izgleda zanimljivo i istakne se među konkurentima obojanim naglascima koji su na našem testnom uređaju zelene boje.

Blackview 1

Punjač? Koji punjač?

Posebnost ovog telefona jest to što je opremljen jednom od najvećih baterija na tržištu, čiji kapacitet iznosi 10.000 mAh. Blackview autonomiju deklarira na pedeset dana standbya i oko dva dana neprekidnog korištenja, no mi nismo uspjeli doći ni blizu tim brojkama. U PCMark Work 2,0 Battery Testu ovaj telefon ostvario je preko 19 sati rada, što zvuči impresivno, no Cubot Power s baterijom kapaciteta 6000 mAh izdržao je 18 sati, tako da je 19 sati prilično razočaravajuće za bateriju gotovo dvostruko većeg kapaciteta. Tu masivnu bateriju treba i napuniti, a kako taj proces ne bi trajao predugo, s uređajem u paketu dolazi punjač maksimalne snage 24 W. Blackview BV9500 podržava Qi bežično punjenje, koje odlično služi kao dodatna opcija u slučaju nužde, no ne i kao primarni način punjenja jer je to baterija iznimno visokog kapaciteta.

Standardni midrange

Iako je riječ o uređaju velikih dimenzija, opremljen je IPS LCD zaslonom dijagonale od samo 5,7 inča i rezolucije 2160 x 1080 piksela. Ovaj zaslon nudi prosječnu kvalitetu prikaza te će zadovoljiti ciljanu publiku, ali ne i korisnike koji su navikli na zaslone flagship uređaja. BV9500 koristi čipset MediaTek Helio P23 koji se nalazi u brojnim uređajima srednjeg segmenta. Njegov osmojezgreni procesor koristi Cortex-A53 jezgre koje će zadovoljiti potrebe korisnika kojima je ovaj telefon namijenjen. Zajedno s 4 GB radne memorije ovaj čipset je sposoban za brzo pokretanje aplikacija i umjeren multitasking. Blackview BV9500 opremljen je dvostrukim stražnjim sustavom kamera, s primarnim senzorom Sony IMX298 rezolucije 16 megapiksela i sekundarnim senzorom VGA rezolucije. Performanse su stražnjeg sustava kamera tek prosječne – kamere BV9500 poslužit će za dokumentiranje na radnom mjestu, što im je i glavna namjena. Prednja kamera ima Samsungov senzor S5K3L8 rezolucije 13 megapiksela, koji vas neće zadiviti performansama, no glavna svrha prednje kamere obavljanje je videopoziva i taj posao obavlja vrlo dobro.

Besplatna komunikacija

Nakon svih nabrojanih značajki ovog telefona dolazimo i do „Čekajte, to nije sve!“ trenutka u kojemu ćemo spomenuti još jedan dodatak koji ne nalazimo na standardnim telefonima. Blackview BV9500 možete koristiti kao walkie-talkie i besplatno razgovarati s kolegama. Na uređaju se nalazi fizička PTT (push-to-talk) upravo za tu svrhu. Za ostvarivanje maksimalnog dometa potrebno je kupiti dodatnu antenu koja dolazi u paketu s Pro verzijom uređaja.

Zaključak

Blackview BV9500 je jedan od boljih izdržljivih telefona na tržištu koji zahvaljujući odličnoj hardverskoj konfiguraciji, jednoj od najvećih baterija na tržištu i odličnim značajkama može uvelike olakšati život svima koji rade u nepovoljnim uvjetima.

Više informacija

  • Model: BV9500
  • Ukupna ocjena: 4,2
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Proizvođač: Blackview
  • Procesor: MediaTek Helio P23
  • Pohrana: 64 GB
  • Memorija: 4 GB
  • Konektor: USB 2,0 Type-C, 3,5 mm
  • Ekran: 5,7“ IPS LCD, 2160 x 1080 piksela
  • Baterija: Li-Po, 10000 mAh
  • Dimenzije i masa: 165 x 81,8 x 18,7 mm, 365 g
  • Ostalo: IP68, IP69K, MIL-STD-810G certifikati
  • Plus: Kvaliteta izrade, IP69K certifikat, PTT komunikacija, glasni stereo zvučnici
  • Minus: Visoka masa, umjetni bokeh efekt izgleda vrlo neprirodno, autonomija ne odgovara kapacitetu baterije
  • Ustupitelj i cijena: Hangar18, www.megastore.hr, 2.399,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za BlackView BV9500

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

BlackView BV9500 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.