Honor 10 Lite

Honor 10 Lite

Laka desetka

Pola godine nakon dolaska Honora 10 dobili smo i Lite inačicu toga flagshipa. Iako je značajkama siromašniji od „pravog“ Honora 10, Honor 10 Lite nudi mnogo toga po vrlo pristupačnoj cijeni.

Novi mid-ranger ulazi u prenapučeni srednji segment u kojemu pokušava pridobiti simpatije atraktivnim dizajnom i modernim hardverom. Iako se Lite verzije uređaja u pravilu smatraju inferiornijima, Honor je pametnim odabirima Honor 10 Lite učinio kvalitetnom zamjenom za „pravi“ Honor 10.

Plastično-fantastičan

Kao mjeru štednje Honor je za Lite verziju Honora 10 odabrao plastiku kao materijal kućišta. Radi se o vrlo kvalitetnoj plastici koja na prvi pogled djeluje kao staklo, osobito kod našeg testnog primjerka nebeskoplave boje s gradijentom koji prelazi iz svijetloplave u srebrnu boju. Kvaliteta je završne obrade na nivou koji očekujemo od Honora te neće razočarati čak ni one naviknute na mnogo skuplje uređaje. Prednja je strana izrađena od stakla koje na 10 Lite nema zaštitni Gorilla Glass.

Maneken: Honorov novi midranger pravi je šminker.

Honor 10 1

Dizajn

Od izlaska Honora 10 na tržištu su se pojavila nova dizajnerska rješenja koja je Honor odlučio implementirati u Lite verziju. Jedno od tih rješenja je takozvani „dewdrop notch“, koji je mnogo manji od klasičnog notcha Honora 10. Osim toga, Honor je smanjio i okvir zaslona koji omogućava zaslonu da pokriva 83,1 % površine prednjice uređaja. Od izlaska Honora 10 i pozadine s gradijentom su dobile na popularnosti te je Honor odlučio jednoj varijanti Honora 10 Lite dati gradijent pozadine, ali u dosad neviđenoj kombinaciji svijetloplave i srebrne boje. Ako vam se ne sviđaju pozadine s gradijentom, Honor 10 Lite dostupan je i u klasičnoj plavoj i crnoj boji.

Honor 10 22

Malo novog, malo starog

Honor ima mnogo iskustva s izradom uređaja srednjeg segmenta, stoga imamo visoka očekivanja od njihovog novog mid-rangera i moramo priznati da su ponovno napravili odličan posao. Honor je za 10 Lite odabrao čipset HiSilicon Kirin 710, koji ima osmojezgreni procesor s četirima Cortex-A73 jezgrama i četirima pomoćnim Cortex-A53 jezgrama i grafički procesor Mali-G51 MP4. Iako nije usporediv s flagship čipsetovima, Kirin 710 nudi odlične performanse te većinu aplikacija i igara pokreće brzo i bez zastoja koji bi narušili iskustvo korištenja telefona. Većini korisnika 3 GB radne memorije bit će dovoljno, no multitaskeri će morati pažljivo odabrati koje aplikacije žele zadržati otvorenima kako ne bi ostali bez dostupne radne memorije. Kapacitet baterije nije se promijenio u odnosu na Honor 10, što nije nužno loša stvar jer je baterija kapaciteta 3400 mAh sasvim dovoljna za cjelodnevno korištenje uređaja s energetski učinkovitim hardverom.

Say cheese!

Ovaj telefon ima zanimljivu konfiguraciju kamera, barem kada je riječ o njihovoj rezoluciji, jer prednje kamera ima mnogo višu rezoluciju od kombinirane rezolucije dviju stražnjih kamera. Stražnji sustav kamera sastoji se od dviju kamera – od primarne, sa senzorom rezolucije 13 megapiksela, i od sekundarne, s dubinskim senzorom rezolucije 2 megapiksela. Performanse stražnjih kamera u dobrim svjetlosnim uvjetima prosječne su za uređaj srednjeg segmenta, s visokom oštrinom i prilično uskim dinamičkim rasponom. U lošim svjetlosnim uvjetima fotografije su također prosječne te im je najveća mana manjak oštrine uzrokovan nepreciznim autofokusom. Night Mode vam omogućava da snimite dulju ekspoziciju i napravite fotografije s mnogo većom oštrinom i širim dinamičkim rasponom. Prednja kamera ima fiksni fokus, što vas prisiljava da naučite s koje udaljenosti morate fotografirati da biste bili u fokusu. Oštrina i dinamički raspon prednje kamere bolji su od većine konkurenata, osobito u klasičnom automatskom načinu snimanja koji ne primjenjuje umjetni bokeh.

Zaključak

Ako ste u procesu kupnje telefona srednjeg segmenta, Honor 10 Lite je definitivno vrijedan razmatranja. Uređaji srednjeg segmenta sa sobom uvijek nose određeni kompromis, no Honor ih je uspio učiniti podnošljivima na svom novom mid-rangeru.

Više informacija

  • Model: 10 Lite
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 5
  • Proizvođač: Honor
  • Procesor: HiSilicon Kirin 710
  • Pohrana: 64 GB
  • Memorija: 3 GB
  • Konektor: microUSB, 3,5 mm
  • Ekran: 6,21“ IPS LCD, 2340 x 1080 piksela
  • Baterija: Li-Po, 3400 mAh
  • Plus: Dizajn, performanse, autonomija
  • Minus: microUSB konektor, ima manje radne memorije od konkurencije, performanse kamera u lošim svjetlosnim uvjetima
  • Ustupitelj i cijena: Honor, www.hihonor.com, 1899,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Honor 10 Lite

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Honor 10 Lite - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.