Cubot P20 test

Cubot P20 test

Puno baterije za malo love

Cubot P20 ističe se baterijom od 4000 mAh, kamerom od 20 megapiksela te čak 4GB radne memorije


Vidjevši da je notch prioritet na tržištu, u Cubotu su odlučili slijediti trendove. P20 je prvi pametni telefon kompanije Cubot koji donosi danas nezaobilazni notch. Cubotov P20  ima plastičnu pozadinu, a sami uređaj u rukama ne ostavlja elegantan dojam. Također, uz uređaj, osim unaprijed prilijepljenog screen protectora, dobijete prozirnu gumenu maskicu.

Cubot P20 web straga Treba pohvaliti činjenicu da odmah nakon kupnje uređaja možete isti bezbrižno koristiti jer je Cubot osigurao svu zaštitu koja vam je potrebna. P20 dolazi sa zaslonom dijagonale 6.18 inča te rezolucije 1080 x 2280 piksela s 403 ppi gustoćom. Pokreće ga MediaTek MT6750T procesor, a predinstalirani softver je Android 8 Oreo. Svidjelo nam se to što je ovdje riječ o „čistom“ netaknutom Androidu.

Kamera od 20 MP

P20 nudi 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije uz utor za microSD. Treba napomenuti da P20 nudi opciju Dual SIM korištenja, no odlučite li se proširiti memoriju SD karticom, morat ćete žrtvovati jednu SIM karticu jer je utor za microSD i drugu SIM karticu zajednički. Na stražnjem dijelu uređaja nalazi se čitač za otisak prsta koji radi sasvim pristojno. Nije najbrži i najprecizniji te smo znali naići na poneku grešku u radu, ali za cjenovni razred kojem ovaj uređaj pripada nismo ni očekivali bolji čitač. P20 ima dvostruku stražnju kameru.

Cubot P20 web kameraGlavna je 20 MP kamera koja, nažalost, ne daje rezultate kao što bi se očekivalo od 20 MP kamere. Sporedna kamera razlučivosti 2 MP pak služi isključivo za famozni bokeh efekt, koji također nije na razini skupljih modela.

Nije za zahtjevnije igre

Uglavnom, solidna kamera za bilježenje uspomena u nekim važnijim trenucima u idealnom okruženju, ali nikako za noćno fotografiranje. Ruku na srce, to smo i očekivali s obzirom na cijenu uređaja. Prednja kamera razlučivosti 13 MP ima čak i face beauty mode, koji će vas uistinu uljepšati samo u određenim uvjetima idealnog danjeg svjetla.

Cubot P20 web notchUređaj donosi microUSB ulaz za punjenje te 3.5-milimetarski ulaz za slušalice. Baterija je, kao što smo već naveli, kapaciteta 4000 mAh te, uz cijenu, definitivno predstavlja najveću prednost ovog uređaja. Naime, uz neke štedljivije navike korištenja ovaj bi uređaj mogao izgurati i više od 8 sati on-screen timea, što je za uređaj ove cijene iznimno pohvalno. To će reći da bi vam se moglo dogoditi da prođu i 2 dana prije nego uređaj stavite na punjenje. Želite li igrati neke zahtjevnije igre na mobitelu, P20 definitivno nije izbor za vas s obzirom na svoje skromne hardverske mogućnosti, no ako vam je dovoljno koristiti uređaj za komuniciranje i povremeno gledanje videa te slušanje glazbe, P20 je uređaj koji bi vam se mogao svidjeti. Prvenstveno zbog svoje isplativosti, a onda i zbog vrlo dobre baterije.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Cubot P20 test

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Cubot P20 test - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.