Xiaomi Mi 8 Pro

Xiaomi Mi 8 Pro

Osmica s par razlika

Pro model Xiaomi Mi 8 serije pametnih telefona izgledom je jednak klasičnom Mi 8 modelu, s razlikom u smještaju čitača otiska prsta. Mi 8 Pro natrpan je jakim hardverom, AMOLED ekranom i odličnim performansama.

Nekako s otvaranjem prve hrvatske Xiaomi brand trgovine, na test nam je u Vidilab stigao najnoviji model iz MI 8 serije pametnih telefona kojeg krasi nastavak Pro. Glavne su mu prednosti snažan hardver, odlična kamera i AMOLED zaslon.

 

Cool dizajn, ali klizav: Vrhunska izrada sa staklom naprijed i iza, te aluminijskim okvirom. Jedina mana je klizavost što znači da bi preporuka bila ipak uzeti maskicu.

 

Dizajn

Gotovo identičan modelu Mi 8, Pro se razlikuje po čišćem dizajnu budući da se čitač otiska prsta preselio sa stražnje strane naprijed, ispod ekrana. Veliki ekran s prednje strane i prozirno staklo ispod kojeg se vidi hardver, odnosno izgleda kao da se vidi čipset, a radi se zapravo o maketi no vrlo efektnoj koja ujedno naglašava najjače strane uređaja. Između dva stakla se nalazi aluminijski okvir, dok je prednja stranica zaštićena Gorila Glass 5 zaštitom. Iako izgleda kao premium uređaj, problem sa staklenim mobitelima je klizavost, a osobno se ne bi usudio nositi Xiaomi Mi 8 Pro bez zaštitne maske. Osim promijenjene lokacije čitača otiska prsta i ovećim notchom s prednje strane u kojemu se nalazi kamera i IR senzor za prepoznavanje lica, Mi 8 Pro nema 3,5 mm utor za slušalice, pa slušalice možete povezati bluetoothom ili preko adaptera USB 3.1 to 3,5 mm koji dolazi u paketu.

Pila s opakim fotićem

Xiaomi Mi 8 Pro dolazi s nižom cijenom u odnosu na flagship modele drugih proizvođača, a u paketu osim vrhunske izrade i AMOLED ekrana krije trenutačno najjači čipset Qualcomm Snapdragon 845 te jako dobre performanse fotoaparata. Uz osmojezgreni procesor i jaku Adreno 630 grafiku koja će prožvakati sve što bacite pod njega, tu je još 8 GB radne memorije i 128 GB interne memorije. Sve to donosi fenomenalne performanse i onaj osjećaj brzine. Bilo da trebate mobitel za gaming ili opaki multitasking, Mi 8 Pro neće razočarati.

Odlična kamera: Sustav kamera već je viđen kod Mi 8 telefona i sastoji se od dvije kamere, obje s 12 MP od kojih glavna ima i optičku stabilizaciju.

Xiaomi MI 8 Pro 3

Sustav kamera je provjeren i već viđen na ostalim iz Xiaomi flagship serije uređaja. Stražnji sustav kamera sastoji se od dvije kamere, sa glavnom standardnom širokokutnom kamerom koja ima senzor rezolucije 12 megapiksela i otvorom blende f/1,8 te sekundarnom kamerom sa senzorom rezolucije 12 megapiksela koja ima optiku sa 2x optičkim uvećanjem i otvorom blende f/2,4. Uz optičku stabilizaciju glavne kamere, kod videa je uključena dodatna elektronička stabilizacija slike. Fotoaparat ima niz opcija, AI sustav za napredno poboljšavanje slika, HDR, portret mod za bokeh efekt i manualni način rada za igranje postavkama. Rezultati su impresivni, čak i u slabijim svjetlosnim uvjetima. Ne samo da su fotografije oštre i s dobrim prikazom boja, nego je i odziv instantan i bit ćete zadovoljni kako brzinom tako i performansama. Kvalitetna je i prednja kamera od 20 megapiksela s otvorom blende f/2,0.

Telefon ima AMOLED ekran dijagonale 6,21 inča i rezolucije od 2248x1080 piksela, što znači da je prikaz boja, oštrina i kutovi gledanja odlični. AMOLED omogućuje always-on-display opciju, a pogotovo je pogodan za gledanje multimedije, te zbog visoke responzivnosti za gaming. Ispod ekrana je smješten čitač otiska prsta koji nas je malo razočarao budući da nije uvijek bio na razini zadatka. Na gornjem dijelu ekrana nalazi se poveći notch koji se može „sakriti“. U njemu se nalazi vrlo dobra prednja kamera i IR senzor za otključavanje telefona prepoznavanjem lica koji radi brzo i u svim svjetlosnim uvjetim

Ostalo

Osim što čitač otiska prsta ispod ekrana ne radi na očekivanoj razini, Mi 8 Pro nema brzo punjenje, a izbacili su i 3,5 mm utor za slušalice. Što se tiče softvera, telefon dolazi trenutačno s Android 8.1 operativnim sustavom i MUI 10.0 nadogradnjom sučelja.

Čitač otiska prsta: Na Pro modelu čitač je smješten ispod ekrana što je ergonomski odlično, ali nije nas oduševio performansama.

Xiaomi MI 8 Pro 4

Očekuje se uskoro nadogradnja na 9.0 Pie OS. Sustav imitira sustav gesti s iPhonea XS, a ukupno se radi o brzom i responzivnom sučelju. Uz ogromnu količinu kontrole nad postavkama tu je i način rada s jednom rukom što je bitno za klizav i velik uređaj.

Xiami Mi 8 Pro je jak uređaj s flagship karakteristikama, odličnom kamerom i performansama čija je cijena zamjetno niža od samog vrha ponude Android smartphoneova.

Više informacija

  • Model: Mi 8 Pro
  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Proizvođač: Xiaomi
  • Konektor: USB 3,1 Type-C
  • Baterija: Li-Po, 3000mAh
  • Plus: AMOLED ekran, kvaliteta izrade, performanse
  • Minus: Velik notch, čitač otiska prsta u ekranu
  • Ustupitelj i cijena: Bjelić Co., xiaomi.bijelic-co.hr/hr/xiaomi, 4.699,00 kn
  • SoC: Qualcomm Snapdragon 845
  • Dojam: 5
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Xiaomi Mi 8 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Xiaomi Mi 8 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.