Cubot King Kong 3

Cubot King Kong 3

I za čavle zabijati, ako treba

Cubot uređaji kod nas su najpoznatiji po tome što prate moderne trendove te su dostupni po vrlo pristupačnim cijenama. King Kong serija zato je prilično jedinstvena u ponudi

 

King Kong serija ponajprije se diči robusnim kućištem kako bi uređaj što bolje izdržao nepredvidive uvjete u kojem se može naći. A s obzirom na ciljanu skupinu, vjerujemo da je jedan od rijetkih koji se takvom funkcijom može pohvaliti. Ovdje nećete naći osjetljiva staklena kućišta premium modela koja mogu izdržati samo na najmekšim jastucima bez da se počnu javljati ogrebotine.

 

Cubot King Kong 3 1

 

King Kong 3 predviđen je da se prema njemu odnosi kao prema alatu koji ima zadatak obaviti specifičan posao i jednom kada je to gotovo, ne morate misliti na to je li na sigurnom. 5,5 inčni ekran sa svih strana je okružen podebljim rubovima kućišta koji u rukama daju osjećaj kao da je na mobitel već stavjenja jača zaštitna maska. Riječ je o mješavini metalnih i plastičnih dijelova otpornih na udarce i padove sa očekivanih visina od oko metra i pol. Naravno, broj padova je ograničen, no sigurno se niti jedan dio uređaja neće polomiti nakon prvog pada. Za bolje ležanje u ruci, većina kućišta obložena je gumom i daje dodatnu sigurnost pri rukovanju od slučajnog sklizanja uređaja.

Krenimo tako s prednje strane. Dočekuje nas 5,5 inčni zaslon HD rezolucije sa 1440 x 720 piksela. Smatramo da je ovo solidan odabir jer viša rezolucija ekrana bi s obzirom na ugrađeni procesor samo usporavala cijeli uređaj. Za predviđeno korištenje uređaja, ekran smatramo poprilično zadovoljavajućim sa dovoljno svjetline za rad u svim uvjetima osim direktnoga sunca gdje ipak postaje nečitljiv.

Riječ je naravno o IPS ekranu pa su i kutovi gledanja sasvim zadovoljavajući. S obzirom na bateriju od ogromnih 6000 mAh, uređaj nije imao problema ostati u pogonu tri do četiri dana uz umjerenu uporabu. Iznad zaslona nalaze se standardni senzori kao i 13 megapikselna kamera. Dok će slike biti poprilično detaljne, vi i subjekt moraju biti iznimno mirni te je potrebno dosta svijetla da slika ne ispadne mutna, a i tada su boje pomalo blijede i nedostaje im zasićenosti bojama.

 

Cubot King Kong 3 2

 

Okretanjem uređaja na drugu stranu, vidimo ostale detalje. Pri vrhu, na sredini nalazi se dual kamera te bljeskalica. Glavna kamera ima 16 megapiskela dok sekundarna ima dva megapiksela te se navodno koristi za bilježenje dubine slika. Svi već znamo što je portret način slikanja i kakve bi rezultate trebao imati. Moramo naglasiti da je na ovom uređaju taj efekt “pokušan” te zapravo ne detektira dubinu niti zapravo portret, već jednostavno sredinu slike ostavlja oštrom dok se kružno od sredine prema rubovima slika samo zamućuje dajući vrlo nerealan efekt koji stvarno preporučamo da ne koristite. Primarna kamera hvata solidnu količinu detalja, no opet se javlja problem vrlo sporog okidanja gdje morate imati mirne ruke vi, a vaš subjekt se ne smije micati.

To znači da slikanje sobe pune ljudi postaje nemoguć zadatak jer nikada svi neće biti potpuno mirni, a slikanje primjerice ljubimaca čak i sa bljeskalicom neće dati zadovoljavajuće rezultate. No, ako želite slikati statične slike smatramo da će ne biti zadovoljavajuće kvalitete, iako opet malo ispranih boja. Jednom slikana, slika može biti obrađena pomoću Google Lens integrirane aplikacije i dati vam relevantne podatke što Google misli da se na slici nalazi, ili vam ponuditi prijevod teksta.

 

Cubot King Kong 3 4

Ispod kamera je senzor otiska prsta koji radi sasvim solidno te ga nije potrebno čekati. Lagano ga je dosegnuti te nećete slučajno zapackati kameru. Na dnu stražnje strane nalazi se zvučnik, lokacija koju u najboljem slučaju smatramo nepogodnom s obzirom na pusti prostor sa prednje strane uređaja. Gledanje video sadržaja pratiti će zvuk jeke koji dolazi sa stražnej strane uređaja.

King Kong 3 prema specifikacijama ima 4GB RAM memorije te 64 GB pohrane. Jedini minus je procesor jer se radi o MediaTekovom Helio P23 procesoru, koji spada među slabije procesore srednjeg ranga, pogotovo s obzirom na grafički sustav koji ga dodatno usporava. Ovo nije uređaj za gaming, već se očekuje da će koristiti više kao alat za komunikaciju.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Cubot King Kong 3

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Cubot King Kong 3 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.